Η Λάρισα στον κόσμο: Φεστιβάλ Μουσικότροπο – ΔΩΛ


Tags |

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της αποστολής της και σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη στην οποία αυτό το διάστημα διάγουμε το βίο μας, ανεβάζει στη σελίδα της, μεγάλες παραγωγές της (όπερες, συναυλίες κοκ).

Το σύνθημα είναι: ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά. Κάνουμε υπομονή, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας, και απολαμβάνουμε την εναρκτήρια συναυλία του φετινού φεστιβάλ Μουσικότροπο με τίτλο: «Η Λάρισα στον κόσμο» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πρόκειται για μια συναυλία «γέφυρα» που ενώνει την πόλη μας με τον κόσμο, με Λαρισαία μαέστρο Πάττυ Κοντογιάννη και την Λαρισαία τσελίστα Ήβη Παπαθανασίου σ’ ένα πρόγραμμα που φέρνει σε συνεργασία προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής με μουσικούς από τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, η Πάττυ Κοντογιάννη διευθύνει ένα διεθνές κουαρτέτο εγχόρδων που αποτελείται από τους Ήβη Παπαθανασίου-τσέλο, Felix Weischedel-βιόλα, Eduard Sonderegger-βιολί και Salma Sadek-βιολί, ενώ συμπράττουν με τους μουσικούς από τη Λάρισα, Δημήτρη Καραμανώλη-βιολί, επιμέλεια, Γιώτα Στεφανοπούλου-βιολί, Ελεάνα Βλιτσάκη-βιολί, Μανώλη Καραμανώλη-βιολί, Φωτεινή Γράμψα-βιολί, Νίκο Οικονόμου-βιολί, Μαριάνθη Σταμουλάκη-βιόλα, Νίκο Νικολαΐδη-τσέλο, Ειρήνη Παντελίδου-κοντραμπάσο και Ιωάννα Σιοπούδη-τσέμπαλο.

Παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κορυφαίων συνθετών από μπαρόκ έως ρομαντική εποχή με σολιστικές εμφανίσεις και των τεσσάρων μουσικών που απαρτίζουν το διάσημο κουαρτέτο.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι σε αυτή συναυλία έσμιξαν μετά από πολλά χρόνια μουσικοί της πόλης μας που μεγάλωσαν μαζί στο Δημοτικό Ωδείο και ακολούθησαν όμως, το δικό τους ξεχωριστό δρόμο σε μονοπάτια της Ευρώπης και της χώρας μας.