Νέοι έλεγχοι για Covid-19 στο σύνολο των οικισμών Ρομά στη Θεσσαλία


Tags |

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοιού στο σύνολο των οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας. Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με τη συμμετοχή του υποδιοικητή της 5η ΥΠΕ Ηλ. Τσιαούση, του   συντονιστή των δειγματοληπτικών ελέγχων και της ιχνηλάτησης, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου και  των διοικητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δ. Κατσικονούρη και του ΓΝΛ Απ. Κομνού, αποφασίστηκε ότι:

Στα μέσα της εβδομάδας ξεκινούν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, ιχνηλατήσεις επαφών και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά 11 οικισμούς Ρομά, σε όλη τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα: στη Λάρισα σε Νέα Σμύρνη, Τύρναβο,  Φάρσαλα, στην Καρδίτσα σε Μαύρικα και  Σοφάδες,  σε τρεις οικισμούς στα Τρίκαλα και σε τρεις οικισμούς στο Βόλο.

«Με την πολύτιμη συνεργασία και καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας και του  υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, του επικεφαλής  καθηγητή για την αντιμετώπιση της πανδημίας  Σ. Τσιόδρα, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των ειδικών επιστημόνων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και λαμβάνουμε όλα τα  μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας» τονίζει σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός.