- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η χώρα διαθέτει ηγεσία με υπευθυνότητα και σχέδιο

«Είναι ευτύχημα για τη χώρα ότι διαθέτει τέτοιους επιστήμονες του διαμετρήματος και του κύρους του κ. Τσιόδρα. Η κυβέρνηση άκουσε αμέσως τις παραινέσεις της επιστημονικής κοινότητας και δεν υπολόγισε το οικονομικό κόστος. Οι ζωές είναι αυτές που δεν γυρίζουν. Η οικονομία μπορεί να γυρίσει. Με κάποιο μεγαλύτερο κόστος, θα γυρίσει. Γιατί είδαμε και ηγέτες και μεγαλύτερων χωρών που προέταξαν την οικονομία έναντι των ζωών των πολιτών τους και έχουν αυτές τις δραματικές συνέπειες». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της TRT και στη δημοσιογράφο κ. Νίκη Καραΐσκου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η χώρα θα μπορέσει να κάνει επανεκκίνηση στην οικονομία με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε τρεις λόγους. Πρώτον, στο γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ηγεσία που πολιτεύεται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σχέδιο. Δεύτερον, στην πειθαρχία που σε γενικές γραμμές έδειξαν οι πολίτες, κατανοώντας ότι εδώ μιλούμε για μια πανδημία και δεν παρασύρθηκαν από τη συνήθη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται πολλές φορές στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τρίτον, στο γεγονός ότι υπήρξε και υπάρχει αυταπάρνηση και αυτοθυσία από τους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες και όλους όσοι εργάζονται για να στηριχτεί το εθνικό σύστημα υγείας».

 

Για το Άγιο Φως

Σχετικά με το Άγιο Φως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «με αγγίζει και μένα ιδιαίτερα. Επειδή είμαι και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και θα μεταβαίναμε στα Ιεροσόλυμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, θέλω να ξέρετε θα γίνει μια πολύ λιτή τελετή φέτος. Δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός θα μεταβεί. Θα μεταβεί μόνο ο εκπρόσωπος του Παναγίου Τάφου και της Ελλαδικής εκκλησίας και η ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν θα κατέβουν καν από το αεροσκάφος. Θα μεταφερθεί με ευθύνη του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, προκειμένου από ‘κει να δοθεί στον εκπρόσωπο του Παναγίου Τάφου και να μεταφερθεί στην Αθήνα. Το Άγιο Φως πράγματι συμβολίζει αυτή την Ανάσταση της ελπίδας και νομίζω ότι νοερά θα φτάσει στον καθένα και στην καθεμιά μας. Δεν είναι ώρα να παίζει κανείς με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και ούτε υπάρχουν και περιθώρια για πολιτικαντισμούς και λαϊκισμούς. Είναι ώρα ευθύνης, σοβαρότητας, σύνεσης, υπευθυνότητας απ’ όλους μας».

 

Μόνη λύση η Υπομονή

Τέλος ο κυβερνητικός βουλευτής συνέστησε σε όλους τους Έλληνες «υπομονή, υπομονή, υπομονή», λέγοντας ότι είναι «η σύσταση που πρέπει να ακολουθούμε όλοι αυτές τις μέρες. Καταλαβαίνω ότι σε κάποιους έχει εξαντληθεί η υπομονή, αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση. Τα αποτελέσματα, τουλάχιστον, της στρατηγικής αυτής που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή η πολιτεία, επιβραβεύονται και βλέπετε ότι η χώρα μας σε όλη αυτή την πανδημία αντιμετωπίζει, την περιπέτεια αυτή με τις λιγότερες απώλειες».