Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για διακοπή παροχής ρεύματος στη Γαλανόβρυση


Tags |

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας, καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη στις 7 Απρίλη 2020, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, μετά από εντολή του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας «ΚΕΝ», σε νοικοκυριό συνδημότη μας στη Γαλανόβρυση Ελασσόνας, ενώ μάλιστα είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το γεγονός είναι ακόμη πιο εξοργιστικό με δεδομένο ότι η οφειλή είναι μόλις 370 ευρώ και μάλιστα μη ληξιπρόθεσμη, καθώς όπως προκύπτει από τον τελευταίο λογαριασμό, είναι πληρωτέα έως τις 22 Απριλίου!

Το συγκεκριμένο νοικοκυριό στερείται στην παρούσα συγκυρία των αναγκαίων μέσω διαβίωσης, καθώς ο 67χρονος σύζυγος εγκατέλειψε την επαγγελματική του δραστηριότητα ενόψει της συνταξιοδότησής του, η καταβολής της οποίας στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται μετά από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω των οποίων χρήζει μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, με αποτέλεσμα μετά την διακοπή της παροχής του ρεύματος να αδυνατεί να θέσει πλέον σε λειτουργία την μηχανική αυτή συσκευή, με κίνδυνο επιβάρυνσης της υγείας της, ακόμη και της ίδιας της ζωής.

Με τον τρόπο αυτό, πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που μπροστά στα κέρδη δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε την αξιοπρέπεια αλλά ούτε και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν είναι η μοναδική. Σε δεκάδες λαϊκές οικογένειες στην περιοχή μας έχει κοπεί κατά καιρούς το ρεύμα και εκατοντάδες άλλες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς της. Ακόμη και ρυθμίσεις που γίνονται από τις εταιρίες παροχής ενέργειες έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα, να ενταθούν οι εκβιασμοί.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ελασσόνας καταγγέλλει τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές και ειδικά τούτη τη στιγμή διεκδικεί να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Τα συνθήματα «Μένουμε Δυνατοί!» και τα «καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», αποκτούν ιδιαίτερη αξία ειδικά λόγω της τρέχουσας συγκυρίας όπου η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα δεν χωρούν σε «καραντίνα».

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ