- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Επιμελητήριο Θεσσαλίας συνεδρίασε για τις επιπτώσεις στην οικονομία

Την Παρασκευή 3/4/2020 το Δ.Σ. του επιμελητηρίου Θεσσαλίας συνεδρίασε μέσω  τηλεδιάσκεψης με κύριο θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία λόγω του κορονοϊου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο στα μέτρα που έχουν πάρει τα Υπουργεία Οικονομικών Εργασίας και Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.

Τα  νομοθετήματα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, όπως επιβάλει η κατάσταση. Η ταχύτητα αυτή και η πληθώρα των αποφάσεων έχει επιφέρει έντονο προβληματισμό αλλά και δυσλειτουργία στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας των οικονομολόγων Ελλάδας και κυρίως στους λογιστές που καλούνται με τη σειρά τους να εφαρμόσουν άμεσα τις παραπάνω αποφάσεις ώστε να καταφέρουν να υλοποιηθούν τα όποια ευεργετικά μέτρα για τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ένα βασικό πρόβλημα είναι οι δεσμευτικές προθεσμίες που αδικαιολογήτως περιλαμβάνονται στις νομοθετικές πράξεις και αποφάσεις. Για τον λόγο αυτόν συντάχθηκε το επισυναπτόμενο κείμενο προκειμένου να μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια των μελών μας λογιστών σχετικά με τις καταλυτικές προθεσμίες αλλά και προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την λειτουργία των λογιστικών γραφείων που ανήκουν πλέον στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων αλλά και την  εισπραξιμότητα των Δημόσιων Εσόδων  από φόρους και εισφορές. Επίσης το Δ.Σ. δεσμεύτηκε όπως σε 10 ημέρες υποβάλλει προτάσεις προς την πολιτεία για την επόμενη ημέρα μετά κορονοϊού εποχή.