- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μέτρα στήριξης των μηχανικών λόγω πανδημίας Covid-19

H Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ παρακολουθεί συνεχώς τις δυσάρεστες εξελίξεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις συνέπειες στην κοινωνία. Το σημαντικότερο αγαθό, η υγεία του κάθε ανθρώπου, πλέον δεν είναι δεδομένη.

Ο κλάδος των μηχανικών δοκιμάζεται για μια φορά ακόμη, όπως και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την κρίση. Με απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης που ενέσκηψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τρόπους ενίσχυσης του κλάδου και της απομακρυσμένης  εργασίας των μηχανικών, προκειμένου να προωθηθούν στα αρμόδια υπουργεία.

Αποφασίστηκε επιπλέον η ίδρυση παρατηρητηρίου για την καταγραφή των προβλημάτων που διαπιστώνονται κατά την άσκηση εργασίας μηχανικών και εργοληπτικών εταιρειών λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί θα πρέπει να καταγράφονται κατά το δυνατόν συνοπτικότερα και με σαφήνεια και να στέλνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση tee_lar@tee.gr [1] με θέμα ”Παρατηρητήριο”. Η υπηρεσία θα ομαδοποιεί τα προβλήματα και σε κάθε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής θα εξετάζεται η διαβίβασή τους στον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

Επιπροσθέτως, αναγνωρίζοντας το καθήκον των μηχανικών απέναντι στην κοινωνία, στην οικονομία και στο κράτος, καλεί όλα τα μέλη του ΤΕΕ που δύνανται να συνδράμουν στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης, συμβάλλοντας στην προετοιμασία του κράτους, παρέχοντας αφιλοκερδώς εργασίες στα νοσοκομεία της περιοχής μας: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, να απευθυνθούν στις Διοικήσεις των νοσοκομείων και να δηλώσουν την πρόθεσή τους.