Προχωράει η υλοποίηση Φοιτητικών Εστιών σε Βόλο και Λαμία


Tags |

Τα βήματα του έργου «Υλοποίηση Φοιτητικών Εστιών  και λοιπών Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία» συνεχίζονται με καλό ρυθμό, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της δημόσιας υγείας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το έργο έχει ήδη υπαχθεί στο νόμο περί ΣΔΙΤ μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, στην οποία συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών, στις 13 Φεβρουαρίου 2020.

Περίπου ένα μήνα μετά, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ξεκινά άμεσα η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2020.

Η αρμόδια Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων  και ΣΔΙΤ αναμένει αυξημένο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, παρά την δυσάρεστη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης.

Ειδικά, όσον αφορά τη Λαμία, το έργο αναφέρεται στην ανάπτυξη κτιριακών υποδομών, σε έκταση 26 στρεμμάτων, δίπλα στην υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στη Λαμία.

Η προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους συνεχίζεται.