Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας για την πανδημία


Tags |

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να συγχαρεί δημόσια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας για την αυταπάρνηση, που δείχνει στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID19.

Eπίσης, θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα στα μέλη του Συλλόγου μας, που είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αγροτικών εφοδίων για την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως αυτά επιβλήθηκαν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Σεβόμαστε απεριόριστα όλους τους συναδέλφους, που καθημερινά εφοδιάζουν τους αγρότες της περιοχής ακόμα και με κίνδυνο της προσωπικής και οικογενειακής τους υγείας. H συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία ολόκληρου του αγροδιατροφικού κλάδου.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και με το σύνολο του Γεωτεχνικού κόσμου για την συγκρότηση σχεδίου στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να προβεί σε λήψη μέτρων ενίσχυσης τόσο των Ελλήνων παραγωγών και κτηνοτρόφων, όσο και των επιχειρήσεων,  που εμπλέκονται στην αγροδιατροφική αλυσίδα. Είναι πολύ σημαντικό οι αναπόφευκτες οικονομικές επιπτώσεις, που έρχονται λόγω της πανδημίας της νόσου COVID 19, να μην οδηγήσουν σε ελλείψεις ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων.