- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο ΕΛΓΑ στη ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ για πρώτες εκτιμήσεις ζημιών

Τις πληγείσες περιοχές στη ΔΕ Αρμενίου Κιλελέρ από τον παγετό  της 17ης Μαρτίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και το Δήμο Κιλελέρ  με επικεφαλής το δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και  καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, εκτιμούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Ο αντιδήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με  τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής των προσωρινών δηλώσεων ζημίας. Τα έντυπα των δηλώσεων παραλαμβάνονται μετά από επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, μετά από επικοινωνία με τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ στα τηλέφωνα 2410921214, 2410921330 για τις ΔΕ Νίκαιας, Πλατυκάμπου, Κραννώνα, Αρμενίου και 2413505800 για τη ΔΕ Κιλελέρ και από την ιστοσελίδα   https://www.elga.gr/component/phocadownload/category/33. Αφού συμπληρωθούν από τους ίδιους τους καλλιεργητές τοποθετούνται στα ειδικά σημεία (κουτιά) στο Παλιό Δημαρχείο Νίκαιας και  πρώην Δημαρχείο στο Κιλελέρ (για τη ΔΕ Κιλελέρ ) ή αποστέλλονται στο φαξ 2410921133, 2410731551(για τη ΔΕ Κιλελέρ) και στο email: geoponoikileler@gmail.com, d.kileler@kep.gov.gr (για τη ΔΕ Κιλελέρ). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ορίστηκε η 1η Απριλίου 2020.

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκανε ο γεωπόνος, επόπτης του Ν. Λάρισας, Γιώργος Σαμαράς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού της ΤΚ Καλαμακίου Ευθύμιος Χάμος.