- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πάνω από 200 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Περισσότερους από 200 ελέγχους πραγματοποίησε από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιού, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την τήρηση των όρων υγιεινής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σε καθημερινή βάση σε δύο βάρδιες, καθώς  και το Σάββατο, στα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοιχτά και στα φαρμακεία της Λάρισας. «Ευχαριστούμε τις Υπηρεσίες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εργάζονται καθημερινά για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» τονίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τώρα είναι η ώρα που η ατομική ευθύνη ανάγεται σε συλλογική, για την προάσπιση της ίδιας της ζωής».

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία:

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τον Κορωνοιό η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Λάρισας πραγματοποίησε σε καθημερινή βάση ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας: εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, σούπερ μάρκετ κλπ.

Έγιναν σε όλους συστάσεις για  την αυστηρή τήρηση των όρων υγιεινής τόσο από  τους εργαζόμενους όσο και από τους  πολίτες- πελάτες, σύμφωνα με τις διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί για το σκοπό αυτό.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση στα σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, καφετέριες και καταστήματα  delivery. Οι έλεγχοι στα ανωτέρω καταστήματα θα γίνονται καθημερινά σε  δύο βάρδιες πρωί-απόγευμα καθώς και το Σάββατο από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας.

Έλεγχοι, θα πραγματοποιούνται από κλιμάκιο της  υπηρεσίας και στα φαρμακεία της πόλης».