Ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών


Tags |

Ολική είναι η καταστροφή σε καλλιέργειες στην περιοχή του δήμου Τεμπών, μετά το σημερινό παγετό διάρκειας εξαώρου και πλέον από -3 έως -4 βαθμούς που έπληξε την περιοχή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου του δήμου που επισκέφτηκε τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, «η καταστροφή είναι ολική σε αμυγδαλιές, βερικοκιές, πρωιμανθείς ροδακινιές, μποστανοειδή και λοιπές καλλιέργειες, υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια που οι δενδροκαλλιεργητές του δήμου μας παθαίνουν ζημιά. Έτσι η κατάσταση πλέον καθίσταται απελπιστική για τους αγρότες μας, οι οποίοι δεν αποζημιώθηκαν ως όφειλε να αποζημιωθούν για τη ζημιά που υπέστησαν το έτος 2019».

Ο κ. Μανώλης τόνισε επίσης, πως το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές με τους Γεωπόνους του δήμου, όπου διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και τον Επόπτη της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, και τους ζήτησε να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι μεθαύριο θα καταφθάσει στις περιοχές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων ζημιάς από τους πληγέντες αγρότες, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, καθώς θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας λόγω του κορωνοϊού.  Οφείλουν πολιτεία και ΕΛΓΑ τη δυσμενή αυτή συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας να λάβουν αποφάσεις  με γνώμονα και μόνο το όφελος των αγροτών.