- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Τμήμα Ιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας για τον κορονοϊό

Αγαπητοί συμπολίτες στην εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού covid-19 που δεν αφήνει καμιά γωνιά της ανθρωπότητας ανέγγιχτη, η επιστημονική κοινότητα οφείλει να δώσει το στίγμα της αλήθειας.  Οι επιστημονικές αλήθειες έχουν προέλθει από τη ερευνητική δουλειά επιστημόνων που αποκάλυψαν γρήγορα το μέγεθος του προβλήματος, το γενεσιουργό αίτιο, τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας και ίσως σύντομα τις πρώτες θεραπείες. Από τους επιστήμονες που έχουν σαν μοναδικό σκοπό και φάρο στις πράξεις τους, την τεκμηριωμένη γνώση και ΜΟΝΟ αυτή, όχι τις προσωπικές δοξασίες, οφείλουμε να ενημερωθούμε και να δράσουμε σαν πολίτες με αυξημένο το αίσθημα όχι μόνο ατομικής αλλά και της κοινωνικής ευθύνης.

Η θέση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από την διοίκησή της, στηρίζεται στα δεδομένα που δημοσιοποιούν οι εξειδικευμένοι και αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς,  ενώ κάθε άλλη άποψη αποτελεί μόνο προσωπική δοξασία αυτού που την δημοσιοποιεί.

Σχετικά με τα μέτρα πρόληψης από την επέκταση της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τις ενδεδειγμένες πρακτικές προφύλαξης του πληθυσμού, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ταυτόσημη άποψη με τις θέσεις που έχει εκφράσει η επιστημονική κοινότητα και που έχουν ανακοινωθεί από τα συντεταγμένα θεσμικά όργανα της Πολιτείας. Συστήνουμε στους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με αυτά. Όλοι μας έχουμε και ατομική ευθύνη να συμβάλλουμε με ψυχραιμία και σύνεση στον περιορισμό της διασποράς του ιού εφαρμόζοντας με αυστηρότητα τις συστάσεις για αποχή από συναθροίσεις και επαφές με ό,τι μπορεί να μεταδώσει τον ιό.