Πρόσθετα Μέτρα Πρόληψης για τον Κορωνοϊό από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Tags |

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργοποιεί πολιτική απομακρυσμένης εργασίας, ενημερώνει διαρκώς το προσωπικό της για τα μέτρα προστασίας και τέλος μειώνει τους ρυθμούς της δραστηριότητάς της, καθώς ύψιστη προτεραιότητά της αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην κατεύθυνση του περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την προστασία των ανθρώπων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία λαμβάνει τα παρακάτω πρόσθετα μέτρα:

 

  1. Από τη Δευτέρα 16/03/2020 η Εταιρεία περιορίζει τις δραστηριότητές της.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εργασιών σε κάθε Διεύθυνση βάσει του οποίου:

  • ορισμένοι συνάδελφοι θα εκτελούν απομακρυσμένη εργασία (από το σπίτι),
  • άλλοι συνάδελφοι θα εκτελούν την εργασία τους κανονικά στους χώρους της Εταιρείας, ενώ,
  • οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα βρίσκονται σε άδεια.
  1. Οι συνάδελφοι που θα εργάζονται απομακρυσμένα αλλά και οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται σε άδεια, θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, ιδιαιτέρως δε αυτά που αφορούν την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή χώρων συνάθροισης.
  1. Ειδικά οι συνάδελφοι που θα εργάζονται απομακρυσμένα, θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια του κανονικού τους ωραρίου.
  1. Το πρόγραμμα εργασιών και αδειών θα επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα και θα ενημερώνονται αναλόγως οι συνάδελφοι ως προς την εκτέλεση απομακρυσμένης εργασίας, την εργασία τους στους χώρους της Εταιρείας ή την άδεια τους.
  1. Οι συνάδελφοι με δραστηριότητες πεδίου, δε θα προσέρχονται στους χώρους της Εταιρείας παρά μόνον κατόπιν σχετικής οδηγίας των προϊσταμένων τους και μόνον για σύντομα χρονικά διαστήματα.
  1. Οι συνάδελφοι που θα εργάζονται στους χώρους της Εταιρείας, στο βαθμό δυνατό δε θα μετακινούνται μεταξύ χώρων.
  1. Αποφεύγεται η χρήση ανελκυστήρων.
  1. Οι υπάλληλοι της περιοχής Θεσσαλίας δε θα μετακινούνται μεταξύ πόλεων, παρά μόνον για την κάλυψη σοβαρών επιχειρησιακών αναγκών και μόνον κατόπιν σχετικής έγκρισης.
  1. Δεν θα λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ των περιοχών ευθύνης της Εταιρείας, παρά μόνον για την κάλυψη σοβαρών επιχειρησιακών αναγκών και μόνον κατόπιν σχετικής έγκρισης.
  1. Σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση Γενικής Κρίσης, λειτουργεί η δομή έκτακτης ανάγκης με την αυτόματη ενεργοποίηση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Με εκτίμηση,

Μπακούρας Λεωνίδας

Γενικός Διευθυντής