- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέα έκκληση του δημάρχου Λαρισαίων για μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό

Κάλεσμα στους πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε υπηρεσίες και δομές του Δήμου Λαρισαίων, εάν δεν υπάρχει απόλυτη και επείγουσα ανάγκη απηύθυνε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο νέων δηλώσεων του για τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου και  κάλεσε,  φανερά ενοχλημένος,  τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό στο κέντρο της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί στους όμορφους πεζοδρόμους να παρατηρείται το φαινόμενο των συνωστισμένων πολιτών, όπως και πριν.

«Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε 15-20 ημέρες να δούνε εικόνες Ιταλίας που τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Μονο για επείγουσες υποθέσεις να προσέρχονται στις υπηρεσίες οι πολίτες

Επίσης, ο Δήμαρχος κάλεσε τους  πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες μόνο για επείγουσες υποθέσεις να προσέρχονται μόνο για επείγουσες και σοβαρές υποθέσεις και ειδικά σε υπηρεσίες όπως Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, Οικονομικές Υπηρεσίες/Ταμείο και Συμβουλευτικό Σταθμό Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ειδικά σε χώρους Υπηρεσιών όπου παρατηρείται προσέλευση μεγάλου αριθμού συμπολιτών, όπως στον Συμβουλευτικό Σταθμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών, τις επόμενες ημέρες προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα ρυθμίζουν το ρυθμό προσέλευση των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται ο μαζικός συγχρωτισμός.

Υπενθυμίζεται ό,τι ο Δήμος Λαρισαίων έχει αναστείλει τη λειτουργία πολλών δομών και υπηρεσιών όπως κλειστά γυμναστήρια, ΚΔΑΠ, Λέσχες Πολιτισμού, Δημοτικό Ωδείο κ.α.