- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δασολογική και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν αυτή που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας ,την περασμένη εβδομάδα με τον Συντονιστή κ.Νικόλαο Ντίτορα και τον πρόεδρο του τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Διερευνήθηκε το ενδεχόμενο παραχώρησης έκτασης 50 στρεμμάτων  εντός του δασικού συμπλέγματος «Κουκουφλί» Ασπροποτάμου, αρμοδιότητας Δασαρχείου Καλαμπάκας, με λυόμενες κατασκευές εντός της έκτασης για την πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών του τμήματος Δασολογίας  και τη διεξαγωγή δασικής έρευνας .

Σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι η εξοικείωση των φοιτητών  με τα δασικά οικοσυστήματα και τις κάθε είδους δασοπονικές δραστηριότητες, η εξάσκησή τους σε γνωστικά αντικείμενα της δασολογικής επιστήμης που ήδη έχουν διδαχθεί και η απόκτηση εμπειρίας στην άσκηση της δασοπονίας και δασικής διοίκησης κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα δασικά οικοσυστήματα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια  Γενική Διευθύντρια Δασών &Αγροτικών Υποθέσεων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κα Ζωή Φτίκα, ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Χρήστος Πίσσιας,ο δασοπόνος υπεύθυνος της εν λόγω περιοχής κ. Ευάγγελος Σταύρος και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι καθηγητές κ.κ.Μιχάλης Βραχνάκης και Περικλής Μπίρτσας, εκφράζοντας όλοι την πεποίθηση ότι η ενέργεια αυτή θα αποφέρει οφέλη στους φοιτητές φέρνοντάς τους σε επαφή με το περιβάλλον και την άσκηση της Δασοπονίας άλλα και  θα αναβαθμίσει   την περιοχή και θα την ζωντανέψει με το νέο αίμα .