- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρήστος Κέλλας για τις αλλαγές στον ΚΟΚ

«Η Επιτροπή μας έχει συμβάλει καθοριστικά στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για την υπαίτια πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος (ν. 4637/2019) και στην ενίσχυση της διδασκαλίας του μαθήματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία δια της εισαγωγής του στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών αντί της ευέλικτης ζώνης.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία μετείχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, που ενημέρωσε τους βουλευτές για τον προγραμματισμό και την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπογράμμισεπως, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, η Επιτροπή προάγει την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση της οδικής ασφάλειας, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε ειδικότερα σε ενέργειες, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά το επόμενο διάστημα, σε διοικητικό και νομοθετικό επίπεδο, προβλέποντας:

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι,από τον Αύγουστο του 2019 και μετά, 105.000 άτομα ανανέωσαν ή απέκτησαν το δίπλωμά τους, με βάση τη σχετική ρύθμιση τηςΚυβέρνησης, ενώ προθυμοποιήθηκε να προσέλθει εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητήσουν νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε διαβούλευση και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των ανωτέρω προβλέψεων.