ΣΘΕΒ: Ιδιαίτερα βαρύνουσα η αξία ανάπτυξης οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών


Tags |

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας» (Ε.Ε. ΒΙΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ) συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων των δύο μερών προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Ο ΣΘΕΒ θεωρεί επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης της βιομηχανικής περιοχής μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προοπτικές για την ανάπτυξη του χώρου και την κατ’ επέκταση παραγωγική ανασυγκρότησή της. Κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η υποστήριξη των εγκατεστημένων δραστηριοτήτων στον χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης νέων επενδύσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία τους, για την διερεύνηση εποικοδομητικών και άμεσων λύσεων σε αυτά τα προβλήματα, είτε με απευθείας διάλογο, είτε μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας και των φορέων.

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει την αξία της ανάπτυξης των οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών σε ένα ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης. «Τα βιομηχανικά πάρκα θεωρούνται κομβικά αναπτυξιακά εργαλεία, ειδικά σε χώρες με βαρύνουσα μεταποίηση, καθώς οι οργανωμένοι υποδοχείς μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων.». Στο ίδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ε.Ε. ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας κ. Ευάγγελος Γκάγκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ξεχωρίζει στα περισσότερα επιτυχημένα και σύγχρονα πάρκα, είναι η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η σύνδεσή τους με ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και η προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας έχει τη δυναμική να εναρμονιστεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα βιομηχανικών περιοχών. Απαιτείται ωστόσο αμεσότητα και μεθοδικότητα στην επίλυση των προβλημάτων και στην υλοποίηση νέων έργων. Η βιομηχανία οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας του τόπου μας και εμείς οφείλουμε να τη διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα.».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την μεριά της Ε.Ε. ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γκάγκος, ο γενικός γραμματέας κ. Αλκιβιάδης Ζιάκας, ο ταμίας κ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, το μέλος κ. Αλέξανδρος Ζιάκας και από την μεριά του ΣΘΕΒ οι πρώην πρόεδροι κ. Ηλίας Βαλαβάνης και Νίκος Ρώμνιος, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γιώργος Καρκανιάς και η γεν. διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη