Έκθεση φωτογραφίας για το περιβάλλον


Tags |

Η ΔΡΥΑΣ – Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό διοργανώνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη  Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, δύο παράλληλες εκδηλώσεις για το περιβάλλον. Η πρώτη αφορά την παρουσίαση του βιβλίου της Βαρβάρας Παναγιωτίδου «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και η δεύτερη την έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Τσίπη με θέματα παρμένα από τις περιοχές «ΦΥΣΗ 2000».

Η Βαρβάρα Παναγιωτίδου είναι, διδάκτωρ βιολογίας, καθηγήτρια, πρώην υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολική Σύμβουλος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 41 κείμενα που μεταδόθηκαν από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας την περίοδο από το Φεβρουάριο 2017 έως το Φεβρουάριο 2019. Στο βιβλίο γίνεται μια εμπεριστατωμένη αναφορά σε  σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι παράγοντες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή, οι τρόποι παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, η διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων, η ρύπανση από διάφορα απόβλητα, οικιακά, γεωργικά, ηλεκτρονικά και πλαστικά, καθώς και η εξαφάνιση πολλών φυτικών και ζωϊκών οργανισμών. Δίνεται όμως έμφαση στα περιβαλλοντικά  προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και στα τοπικά της Θεσσαλίας και της Λάρισας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο χημικός-περιβαλλοντολόγος Ζήσης Αργυρόπουλος, η φιλόλογος Ευαγγελία Βλαχοστέργιου και η συγγραφέας.

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου, θα εγκαινιαστεί ,στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου της Πινακοθήκης , η έκθεση φωτογραφίας του Kυριάκου Τσίπη με θέματα από τις «περιοχές ΦΥΣΗ 2000»,το Δέλτα του Πηνειού, την Κοιλάδα των Τεμπών, τον Κάτω Όλυμπο και τον Ανατολικό Κίσσαβο.

Ο Κυριάκος Τσίπης είναι δασολόγος με μεταπτυχιακό στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό πόλεων και κτιρίων». Εργάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού. Ασχολείται επί σειρά ετών με τη φωτογραφία. Διετέλεσε μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας και της ομάδας fplus.

Η έκθεση φωτογραφίας θα  παραμείνει στο χώρο της Πινακοθήκης για 15 ημέρες. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης θα έχει η πρόεδρος του σωματείου ΔΡΥΑΣ, κ. Κατερίνα Κόσυβα.