Η Κοινωνία του Μέλλοντος σε Τηλεοπτικές Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας


Tags |

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο: «Η Κοινωνία του Μέλλοντος σε Τηλεοπτικές Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας» το οποίο θα διεξαχθεί κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020 και θα πραγματοποιηθεί στα εξής σημεία:

  1.  Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πεδίον Άρεως, Βόλος, Αίθουσα Β12 (1ος Όροφος), κάθε Πέμπτη (15.00 – 18.00).
    Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 20-02-2020.

    2.     Παραλιακό Συγκρότημα Παπαστράτου, Βόλος, Κτήριο Δελμούζου, Αίθουσα Ι (2ος
    Όροφος), κάθε Τρίτη (15.00 – 18.00).
    Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 18-2-2020.

Ο μεγάλος ρυθμός ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως (τηλ)επικοινωνίες, γενετική μηχανική, ρομποτική και αυτοματοποίηση προσφέρουν την βάση για να πιστέψουμε ότι κάποια από τα μυθοπλαστικά σενάρια των ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας (Ε.Φ.) ίσως να μην βρίσκονται και τόσο μακριά από την σημερινή/αυριανή πραγματικότητα.

Κύριος σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσα από Τηλεοπτικές Σειρές Ε.Φ. (όπως Black Mirror και Humans) να προσφερθεί η ευκαιρία στον θεατή να εμβαθύνει σε διάφορες πτυχές της μεταμόρφωσης της υλικής και άυλης πραγματικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την χρήση νέων τεχνολογιών και την δημιουργία εικονικών κόσμων.