Κέλλας: Στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς


Tags |

«Η κυβέρνηση στοχεύει σε έναν αγροδιατροφικό τομέα εξωστρεφή και ανταγωνιστικό, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής, που θα εξασφαλίζει υψηλότερα εισοδήματα για τους Έλληνες παραγωγούς και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε με τις παρεμβάσεις μας, πολλές από τις οποίες έχουν τον χαρακτήρα διόρθωσης αδικιών, που προέκυψαν από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή.

ΠΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, χαιρέτισε την καμπάνια ενημέρωσης, που ξεκινά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις γεωγραφικές ενδείξεις, για προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ενέργεια ως “ισχυρό ανάχωμα στην αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων”, ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΛΓΟ Δήμητρα με προσωπικό και μέσα, καθώς και στη θεσμοθέτηση αυστηρότερου κυρωτικού πλαισίου, για όσους παρανομούν.

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, όπως και η στήριξη της κτηνοτροφίας με ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, που ήδη έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε.

Συγκροτήσαμε τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος και μικροκομματικές αντιλήψεις, ώστε το εθνικό μας προϊόν να προστατευθεί και να προβληθεί ανάλογα στις διεθνείς αγορές», τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Κέλλας, ενώ πρότεινε η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΕΡΓΟΣΗΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε το θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, σημειώνοντας ότι “οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δεν μπορούν να πάνε στο χωράφι με την τιμή του πετρελαίου στο 1,40”, ενώ  επανέφερε το ζήτημα με τα εργόσημα των εργατών γης, τονίζοντας πως “χρειάζεται ευελιξία στο καθεστώς ασφάλισης των εργατών γης, έως ότου εκσυγχρονιστεί ο ασφαλιστικός φορέας με ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής”.