- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης στις Τ.Κ. Πλατυκάμπου

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέα Βαρδακούληκαι εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου με τον τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΗΣ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ & ΔΕ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕΣΩ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ»

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών της σύμβασης που υπογράφτηκε επιλύεται οριστικά και αμετάκλητα το χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς της ΔΕ Πλατυκάμπου (Γαλήνη, Πλατύκαμπος, Χάλκη, Νάματα, Γλαύκη,  Πρόδρομος, Αναγέννηση, Μόδεστος και Μελία). Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως βασική προτεραιότητα το ζήτημα της ύδρευσης στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου μας. Σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό όλοι οι δημότες μας να έχουν άφθονο και ποιοτικό νερό. Το συγκεκριμένο έργο, τη σύμβαση του οποίου υπογράψαμε, ανήκει στην κατηγορία των έργων της ύδρευσης που περατώθηκαν ή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό (Αρμένιο, Μαυροβούνι, Ψυχικό – Δίλοφος, Μοσχοχώρι- Κυπαρίσια) και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας.  Όπως είναι φανερό κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας προς τους συμπολίτες μας ότι το χρόνιο  πρόβλημα της ύδρευσης παύει πλέον να τους ταλανίζει. Το θέμα των υδάτων, αυτή τη φορά των αρδευτικών,  το αντιμετωπίζουμε άμεσα με σχεδιασμό της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης αναφερόμενος στο έργο δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που περιγράφεται από τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

Κατασκευή αγωγού τροφοδότησης της δεξαμενής στην περιοχή του του Αγίου Νικολάου από χυτοσιδηρό σωλήνα D300 και  αντικατάσταση του υφισταμένου αγωγού, δεξαμενής στην ίδια θέση χωρητικότητας 500 μ3 η οποία θα αντικαταστήσει  την υφιστάμενη δεξαμενή και ενδιάμεσου αντλιοστασίου ανύψωσης το οποίο θα κατασκευαστεί στο χώρο των γεωτρήσεων της περιοχής και το οποίο θα τροφοδοτεί τη νέα δεξαμενή.

Αντικατάσταση τριών τμημάτων του αγωγού από τον υδατόπυργοτου Πλατυκάμπου  προς τον υδατόπυργοτης Γαλήνης και προς τον παλαιό υδατόπυργοτου Πλατυκάμπου με αγωγούς  πολυαιθυλενίου D200 & D250  10atm συνολικού μήκους 2.125μ και 1.690μ αντίστοιχα. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέας επίγειας δεξαμενής χωρητικότητας 500μ3 από σκυρόδεμα δίπλα στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Πλατυκάμπου.

Κατασκευή νέου αγωγού πολυαιθυλενίου D200 10atm &12,5atm μήκους 5.560μ και 1.050μ αντίστοιχα που θα συνδέει το υφιστάμενο δίκτυο στην ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου  με τον υδατόπυργοτης Χάλκης

Κατασκευή αγωγού σύνδεσης δικτύων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από πολυαιθυλένιο D200  10 atm μήκους 5.870μ.  Η αρχή της χάραξης βρίσκεται στο ύψος του οικισμού Αναγέννησης και το τέλος της στο ύψος του οικισμού Αχιλλείου

Τέλος προβλέπεται η αντικατάσταση της υφιστάμενης γεώτρησης με νέα υδρογεώτρηση στην τοπική κοινότητα της  Χάλκης.

Είναι προφανές ότι το έργο αυτό αναμένεται να αντιμετωπίσει  αποτελεσματικά τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάζονταν στην ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων και των οικισμών  της ΔΕ Πλατυκάμπου. Η ΔΕΥΑΚ συνεχίζει βάσει σχεδίου και προγραμματισμού την κατασκευή και υλοποίηση μεγάλων έργων που αποτελούν προϋπόθεση υγιούς και ποιοτικής διαβίωσης των Δημοτών του Δήμου Κιλελέρ».

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.470.000 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» των ΥπουργείωνΕσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου, από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, προβλέπεται στους 15 μήνες.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου,  ΔΕ Πλατυκάμπου Χ. Χατζούλης, Καθαριότητας Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, Τεχνικών Έργων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ΑλέκοςΧονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κουκούτσης και Τριαντάφυλλος Τσινούλης, και η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών & Η/Μ Έργων & Συγκοινωνιών του Δήμου Κιλελέρ Γ. Ντάπα.