- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Πισώπλατη μαχαιριά στους κτηνοτρόφους οι ελλληνοποιήσεις γάλακτος

«Θέλω να καλωσορίσω στην Ελασσόνα την καλή συνάδελφο, τη Φωτεινή Αραμπατζή, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και βεβαίως, με την ευκαιρία αυτή να σας ευχαριστήσω για την καθοριστική συμβολή σας στη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του περασμένου έτους. Η χώρα γύρισε σελίδα και το θετικό είναι ότι οι πολίτες δεν καταψήφισαν απλά τον κ. Τσίπρα, ο οποίος αυτές τις μέρες κάνει αυτοκριτική για τις αυταπάτες του, άλλα έδωσαν θετική ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ.

 

Σταθερά βήματα…

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή των πολιτών. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο πυκνό νομοθετικό έργο, τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις το πρώτο διάστημα, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δούλεψε πολύ όσο ήταν εν δυνάμει κυβέρνηση τον καιρό που ήμασταν στην αντιπολίτευση, ετοιμάζοντας ακόμα και αυτοσχέδια νομοσχέδια που ήρθαν προς ψήφιση μετά τις εκλογές. Κληθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, με την οικονομία να έχει capital control, με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο στη δημόσια τάξη, με το χάρβαλο στην παιδεία και με τα εθνικά θέματα ανοιχτά, με κύριο την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Και όμως, η κυβέρνηση αυτή, με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα δίνει λύσεις και αυτό της αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Όπως φαίνεται και σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης, ουσιαστικά παίζουμε χωρίς αντίπαλο -αν δούμε τα ποσοστά εμπιστοσύνης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση που ομφαλοσκοπεί.

 

Ο δίδυμος κίνδυνος…

Βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα δίδυμο κίνδυνο, την τουρκική προκλητικότητα που κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες και το μεταναστευτικό, το οποίο η άλλη πλευρά του Αιγαίου χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης προς την Ευρώπη, αλλά και ως απειλή αποδιοργάνωσης της χώρας μας, με την μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από τα μικρασιατικά παράλια στα νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν μια εκρηκτική κατάσταση. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την ένταση του μεταναστευτικού. Ήδη, όμως, έσπευσε σε διορθώσεις, προχώρησε στην επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ψήφισε νέο νόμο για το άσυλο. Και αυτά τα λέω γιατί πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο από την αντιπολίτευση, αυτοί που λέγανε ότι οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα κ.ο.κ.

 

Δέσμευση για “αγροτικό πετρέλαιο”

Επειδή, όμως, βρισκόμαστε σε μια κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή στα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, και να ζητήσω να τα δούμε με ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση σε αυτούς τους 7 μήνες ήδη τα αντιμετωπίζει και προσπαθεί να δώσει λύσεις.

Ένα ζήτημα που θέλω να θέσω είναι το ενεργειακό κόστος, από το οποίο επηρεάζεται πολύ το κόστος παραγωγής. Κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, δίνονταν 160 εκατομμύρια ευρώ για το λεγόμενο “αγροτικό πετρέλαιο”. Και όταν το 2013 και το 2014 είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας ανέβαινε στην καρότσα του αγροτικού τού Βάγγου στο μπλόκο έξω από τη Θήβα και χαρακτήριζε “ψίχουλα” τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Και όταν ήρθαν οι “χουβαρντάδες” του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κατήργησαν πλήρως το “αγροτικό πετρέλαιο”. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας πριν τις ευρωεκλογές στη Λάρισα, είπε ότι μελετά την επαναχορήγηση του “αγροτικού πετρελαίου”, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, και γνωρίζω ότι το ΥπΑΑΤ επεξεργάζεται μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζω μέσα στον χρόνο να υπάρξει η δυνατότητα να δώσουμε και πάλι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας την ευκαιρία να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

 

Συγκεκριμένα μέτρα για ελληνοποιήσεις

Το δεύτερο που θέλω να θίξω έχει να κάνει με τις ελληνοποιήσεις του γάλακτος, που είναι “πισώπλατη μαχαιριά” στους κτηνοτρόφους μας και εξαπάτηση του καταναλωτή. Η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε πανηγυρικά τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, που είναι ένα πραγματικά θετικό βήμα και θέλω να πιστέψω ότι θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των κτηνοτρόφων μας! Οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η τιμή στο πρόβειο γάλα δεν είχε πέσει κάτω από το 1 ευρώ το κιλό. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα η τιμή να πέσει στα 0,70 λεπτά το κιλό. Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, εσείς, κατ’ επανάληψη έχετε μιλήσει για την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων, πάταξης των φαινομένων νόθευσης στο γάλα, τα βαφτίσια του γάλακτος και της φέτας, προκειμένου οι μεν κτηνοτρόφοι να απολαμβάνουν της τιμής που πραγματικά δικαιούνται και οι δε καταναλωτές να μην εξαπατούνται. Καθώς η φέτα είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης δεν μπορεί να γίνεται από εισαγόμενο γάλα. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα πιο συγκεκριμένα μέτρα, με εντατικοποίηση των ελέγχων, με αυστηρές ποινές για να πάψουν αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν πραγματικά τους κτηνοτρόφους μας.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο, αφού θα έχετε την ευκαιρία να μας πείτε θετικές ειδήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, και πάλι θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελασσόνα. Οι πολίτες της, όπως και οι πολίτες όλης της χώρας, προσβλέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και είμαι αισιόδοξος ότι με αυτή την κυβέρνηση μπαίνουν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας. Και πάλι Φωτεινή καλωσόρισες».