Πρόταση ψηφίσματος για κατάργηση του άρθρου 189


Tags |

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης, μέσω του νέου νόμου για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων», άρθρο 189, που δίνει τη δυνατότητα σε «στεγνά θεραπευτικά» προγράμματα να λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χρήση ναρκωτικών, αλλοιώνοντας τον ίδιο το χαρακτήρα τους και μάλιστα με την μεταφορά της αρμοδιότητας σε Περιφέρειες και Δήμους, που δεν έχουν καμία ευθύνη, τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό, δίνοντας τη δυνατότητα και για «κινητές μονάδες «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης».

Οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης, συνιστούν αποδοχή του προβλήματος της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, δε συνιστούν θεραπευτική λύση, δε διαμορφώνουν κίνητρο για θεραπεία και ενισχύουν την κοινωνική ανοχή στην τοξικοεξάρτηση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Διεκδικεί ενίσχυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά να καταργηθεί άμεσα το άρθρο 189, που αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης από τους εγκεκριμένους φορείς του αρ. 51 ν. 4139/2013 και από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που ενσωματώθηκε στο νόμο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων».