Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου


Tags |

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικιού Σχολείου Συκουρίου του Δήμου Τεμπών έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 432.500ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο τον Δήμο Τεμπών. Οι παρεμβάσεις αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων, τη θερμομόνωση τοίχων και οροφής (δωμάτων και στεγών), την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).

Τα αναμενόμενα οφέλη από την λειτουργία της πράξης είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου. Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α.

«Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων προκειμένου να συγχρονιστούν με την εποχή. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους  βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον  άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας υλοποιεί ένα  μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ,  – σε νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.α.- που οδηγεί σε  σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας, προσελκύει  βιώσιμες επενδύσεις και  προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων. Σήμερα προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών στη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου. Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος  θα προσφέρει  στους μαθητές και στους καθηγητές ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό διδακτικό χώρο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.