- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η μεγάλη γιορτή της 9ης τέχνης για δεύτερη χρονιά στη Λάρισα

Ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν το  LAComicsFestival vol2, μία πολυθεματική εκδήλωση, που εστιάζει στον χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Εκθέσεις comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, μοντελισμός, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες, συλλογές και δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, θα βρίσκονται στους χώρους του Μύλου του Παππά και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Mαρτίου.

Επιπλέον, Fest in Fest με το Larizona Dream, ένα Festival προβολών που θα λάβει χώρα στο LAComicsFestival vol2, αλλά και Artist Alley 60 καλλιτεχνών από τη χώρα – και όχι μόνο-, δίνουν το παρόν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και comics εντύπων.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, να γνωρίσει δημιουργούς comics, να συζητήσει μαζί τους, να δει, αλλά και να προμηθευτεί έργα τους.

Έχουν προγραμματισθεί:

 

Εκθέσεις

 

 

Workshops

 

 

Ομιλίες – Panels – Παρουσιάσεις

 

 

Προβολές

 

 

Events

 

 

28–29/02  &  01/03  (Μύλος του Παππά)

 

 

 

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς και η συμμετοχή σε ομιλίες, panels, workshops, masterclasses, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

 

Συναυλία

Τέλος, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ο Σπύρος Γραμμένος στο “Μύλος 1927” για μία μοναδική ζωντανή μουσική βραδιά.

 

Είσοδος για το live: 7

 

Xορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα των Συντακτών

 

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το fb page του LAComicsFestival

www.facebook.com/lacomicsfestival