Μάξιμος: Δεν λησμονούμε ότι στην Πελοπόννησο άναψε η σπίθα της Επανάστασης


Tags |

«Η Λάρισα είναι ένα μεγάλο μωσαϊκό, ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που συναποτελείται από ντόπιους, γηγενείς, αλλά και πρόσφυγες, Σαρακατσαναίους και Μικρασιάτες, Βλάχους και Πόντιους, Κρητικούς και Ανατολικορωμυλιώτες, Κύπριους και Μακεδόνες, Ρουμελιώτες, Βορειοηπειρώτες αλλά και Πελοποννήσιους, εκπροσώπους της “Παλαιάς Ελλάδας”, απ’ όπου δεν λησμονούμε ότι άναψε η σπίθα της ελληνικής επανάστασης πριν διακόσια χρόνια, επέτειο που θα τη γιορτάσουμε του χρόνου. Χαίρομαι που ο ‘‘Σύνδεσμος Πελοποννησίων’’ επανήλθε δυναμικότερα στο προσκήνιο, συμβάλλοντας στη διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, αλλά και γιατί τηρείτε τα πατροπαράδοτα με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από την κ. Λένα Λιάγκουρα, συντονίστρια της εκδήλωσης, για το νέο έτος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Λάρισας «Ο Μοριάς», την βασιλόπιτα του οποίου ευλόγησε ο π. Νικόδημος Γαλιατσός της ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε στα μέλη του Συνδέσμου και τις οικογένειές τους «το 2020 να είναι μια δημιουργική χρόνια με υγεία και ειρήνη, που είναι προϋποθέσεις κάθε άλλου αγαθού». Αναφέρθηκε στις «προκλήσεις του νέου έτους για τα εθνικά μας θέματα» και την «ανάγκη εθνικής ενότητας για την αποτροπή της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο κυβερνητικός βουλευτής, που κλήθηκε να επιδώσει βραβείο στα παιδιά των μελών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα συνεχάρη ευχόμενος καλή πρόοδο στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία!