- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικογένεια

«Χαίρομαι διότι το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό -που φέρει και τη δική μου σφραγίδα καθώς όπως ξέρετε υπήρξα αντιπρόεδρος της Επιτροπής- δεν καταχωνιάστηκε σε κάποιο συρτάρι ούτε αραχνιάζει σε κάποιο ράφι. Αντιθέτως, τα μέτρα που προτείναμε άρχισαν να υλοποιούνται από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας κ. Δημήτρη Γκόβαρη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας και βράβευσης των παιδιών μελών του Συλλόγου που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του «που έστω και τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι το δημογραφικό είναι μείζον εθνικό πρόβλημα σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, όταν κάποιο θεωρούσαν ως “κινδυνολογία” και “συντηρητικές αγκυλώσεις” τις προβλέψεις μας για τη δημογραφική συρρίκνωση και τις συνέπειές της».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα στήριξης της οικογένειας που υιοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ «με σημαντικότερο το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ για τα παιδιά που γεννιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2020, τη μείωση του ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24 στο 13%, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Θέλω να πιστεύω ότι όσο τα δημοσιονομικά ανακάμπτουν, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε και την επάνοδο των επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους στα προ των μνημονίων επίπεδα».

Ο κυβερνητικός βουλευτής συνεχάρη τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ευχόμενος καλή πρόοδο στη ζωή τους!