- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κάλεσμα για την αναβίωση των μπουλουκιών

Με μπουλούκια θα γιορταστούν και οι φετινές Αποκριές στη Λάρισα, τους περίφημους θιάσους μεταμφιεσμένων που συνοδεύουν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά και ξεσηκώνουν την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά!

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (29 Φεβρουαρίου 2020) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία – γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα μπουλούκια θα κάνουν μια στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Μέχρι δε, να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία, στις στάσεις που θα κάνουν σε πεζόδρομους και πλατείες, θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ).

Όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο, ή έχουν να προτείνουν κάτι επιπλέον που θα εμπλουτίσει τη διοργάνωση, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους ή να καταθέσουν την πρότασή τους μαζί με τα στοιχεία τους, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγειο), στο τηλέφωνο 2410 614449 και στο e-mail adhm6@larissa-dimos.gr, μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.