Πρόληψη-ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια


Tags |

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σειρά σεμιναρίων για την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας με θέμα «Πρόληψη – ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Νομού Λάρισας.

Τα σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, παρακολούθησαν 96 αστυνομικοί, κατανεμημένοι σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές.

Η ειδική επιστημονική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer Λάρισας, αποτελούμενη από τους Dr Γεωργία Ξηρομερήσιου, επίκουρο καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Dr Αρτεμισία-Φοίβη Νιφλή, νευροεπιστήμονα και επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας, Dr Κυριακή Γιώτα, ψυχολόγο, εθελόντρια της εταιρείας, κ. Ιωάννη Παγίτσα, νευρολόγο, αντιπρόεδρο της εταιρείας και κα. Ελένη Καμπούρα-Νιφλή, πρόεδρο της εταιρείας, προσέγγισαν διαφορετικές πτυχές της άνοιας και της νόσου Alzheimer, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμπεριφορά των ατόμων με άνοια και τις προτεραιότητες στην προσέγγισή τους από τους αστυνομικούς.

Η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Νομού Λάρισας θα συνεχιστεί με παρόμοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον στις λοιπές Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.