Μάξιμος: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα


Tags |

Στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης που ελήφθη στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που πρότεινε τη διευρυμένη συνάντηση με τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους Κιλελέρ και Φαρσάλων με τον κ. Καραμανλή, υποστήριξε ότι «είναι καιρός να υλοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της επαρχίας. Μετά την ολοκλήρωση των εθνικών οδών είναι η σειρά προβληματικών οδικών αξόνων μείζονος σημασίας για την περιφέρεια και την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών». Όπως είπε «για τον δρόμο αυτόν, την τελευταία πενταετία υπήρξε κατ’ επανάληψη εμπαιγμός. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλαν τουλάχιστον τρεις φορές, το 2017, το 2018 και το 2019 την ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου, που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Αισιοδοξώ ότι πλέον μπορεί να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στο αρμόδιο υπουργείο για να δούμε που βρισκόμαστε, ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μελετών και πως μπορεί να συμβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην υλοποίηση του έργου. Άλλωστε, και στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία στα Φάρσαλα είχα αναφερθεί στην προτεραιότητα που πλέον πρέπει να δοθεί στην υλοποίηση του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων».

Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχήθηκε «να είναι δημιουργική η χρόνια για τη νέα δημοτική αρχή» και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή της «για την επίλυση προβλημάτων που χρειάζονται κυβερνητική παρέμβαση». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι, η κα Σοφία Χατζηπλή και οι κ.κ. Σταύρος Κουκουλιός, Νίκος Γκατζόγιας και Χρήστος Μπασαγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Γούσιας και Κώστας Μπρόζος και ο τοπικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Θανάσης Γεροβασίλης.