- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΕΚΛ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό και ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Με συνεχή νέα μέτρα την τελευταία περίοδο χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία, μπαίνουν νέα εμπόδια στην συλλογική λειτουργία των Σωματείων, δοκιμάζονται νέα μέσα για την καταστολή (πχ πλαστικές σφαίρες κα). Συνολικά δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο(«πλαίσιο κανόνων») για να προχωράει η αντιλαϊκή επίθεση χωρίς κανένα εμπόδιο. Είναι η υλοποίηση στην πράξη του δόγματος «νόμος και τάξη» με στόχο να μπεί το κίνημα στο γύψο. Είναι μια μόνιμη στόχευση για όλες τις κυβερνήσεις κατά παραγγελία των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών.

Η κυβέρνηση με διάφορα επιχειρήματα προσπαθεί να νομιμοποιήσει όλα αυτά λέγοντας «για λίγους που δημιουργούν πρόβλημα στους πολλούς» γνωστά κα. Όμως αν η κυβέρνηση θέλει να μιλά δήθεν για μειοψηφίες που ταλαιπωρούν πλειοψηφίες  ας σταθεί  στην  δική της , καθώς κυβερνά εκφράζοντας την θέληση της μειοψηφίας (με το 32% του εκλογικού σώματος)-όπως αντίστοιχα και προηγούμενες και με την αντιλαϊκή πολιτική της κυριολεκτικά βασανίζει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας .

Τα μικρομάγαζα στο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων δεν κλείνουν από τις διαδηλώσεις αλλά από τον άνισο και αδυσώπητο ανταγωνισμό με τους πολυεθνικούς ομίλους και την πολιτική των κυβερνήσεων που τους υπηρετεί. Η ζωή  μας διαλύεται από την διαρκή μείωση στους μισθούς, τα μεροκάματα, το εισόδημα, την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, την έλλειψη μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την άγρια φοροληστεία.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα βάλουν στα δικά τους καλούπια το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Την ίδια στιγμή που αφήνουν εντελώς αχαλίνωτη την δράση και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας στους χώρους δουλειάς , χτυπώντας και καταργώντας κατακτήσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους από αυτήν.

Η κυβέρνηση ματαιοπονεί αν νομίζει πως θα καταφέρει ,  ενώ συνθλίβεται η ζωή μας και η αξιοπρέπειά μας ,να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συμβιβαστούμε με αυτή την βαρβαρότητα. Ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες.

Να οργανώσουμε άμεσα την αντίδρασή μας, το νομοσχέδιο να μείνει τα χαρτιά. Είναι χρέος όλων μας , κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου  να μην επιτρέψουμε μια τέτοια μεθόδευση. Να μας βρουν μπροστά τους, αποφασισμένους. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και τους αγώνες τους σε γυάλα.