Ενημέρωση για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ


Tags |

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τη λειτουργία αλλά και για άλλες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ που λειτουργεί στον Πλατύκαμπο έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου πλαισιωμένος από υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι « το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή του Δήμου από όπου ο πολίτηςμπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, για όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και για όλα τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδαοποιασδήποτε μορφής τόσο σε επίπεδο Δήμου Κιλελέρ όσο και σε επίπεδοΠεριφέρειας Θεσσαλίας ήεπικράτειας του Ελληνικού κράτους.

Οι πόροι του κέντρου προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι υπηρεσίες τις οποίες παρέχει το κέντρο έχουν να κάνουν με την υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτώνγια προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης όπως για παράδειγμα είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ),το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.λπ. Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων αλλά και για τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Συνεργάζεται με υπηρεσίες και δομές όπως οι δομές Ψυχικής Υγείας, οι δομές  ΑμΕΑ, τα προγράμματα για ηλικιωμένους, τις υπηρεσίες απασχόλησης(π.χ.ΟΑΕΔ) και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Συνεργάζεται επίσης με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων πολιτών του Δήμου σε αυτήν.

Παρέχει υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων όπως η παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής, η υποστήριξη σε παιδιά, σε ενήλικες και σε οικογένειες. Παρέχει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξηστην αγορά εργασίας.

Διοργανώνει εκδηλώσεις  με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικά σεμινάρια

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής που θέλουννα κάνουν χρήση των παροχών και υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σεευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους ανέργους, στα παιδιά, τους μετανάστες, τα ΑμΕΑ, τα άτομα και τις οικογένειες που διαβιούνσε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και στους δικαιούχους του Προγράμματος ‘Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης’».

Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στον Πλατύκαμπο, έδρα της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο και με υποδομές οριζόντιας προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.Περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και αναμονής, χώρο διοικητικής διεκπεραίωσης/γραμματεία και χώρο ατομικών συνεντεύξεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ο οποίος διαθέτει κατάλληλα χωρίσματα προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η τήρηση του προσωπικού απορρήτου. Το Κέντρο στελεχώνεται από μια Κοινωνικό Λειτουργό και μια Ψυχολόγο.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα, από τις 07:00 – 15:00την οδό Δημοκρατίας και Σολωμού στον  Πλατύκαμπο. Επικοινωνία : kentrokoinotitas@kileler.gov.grΤηλ: 2410 971 675