- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Πότε και ποιος ολοκλήρωσε τους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη, ως μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, στις 18 Δεκεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλειο Χαλκιά και του Προέδρου της Hellastron, κ. Σταύρο Σαρρή. Σκοπός της τοποθέτησής της ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά στην κατασκευή και ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας.

Η κ. Βαγενά απηύθυνε το εξής ερώτημα στον κ. Χαλκιά:

«Θα ήθελα να μας πείτε, εσείς, που εκπροσωπείτε, κατά κάποιο τρόπο, τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, πότε ακριβώς ολοκληρώθηκαν οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι της χώρας; Ξέρετε καλά, ότι ολοκληρώθηκαν η σύνδεση Αθήνα-Πάτρα, Αθήνα-Γιάννενα, Αγρίνιο-Γιάννενα, όπως και οι σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα. Εγώ προσωπικά, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές και λόγω της άλλης μου ιδιότητας, ως ηθοποιός, έχω κάνει άπειρες περιοδείες και έχω γνωρίσει αυτούς τους δρόμους και άλλους δρόμους σε κατάσταση τραγική.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) και πρέπει να ακουστεί αυτό, ολοκληρώθηκαν κομμάτια τα οποία επί πολλά χρόνια βάλτωναν και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μειώθηκαν τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.»

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας παράθεσε τα εξής στοιχεία:

«Για το πότε ολοκληρώθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι, “Πέρασαν από σαράντα κύματα”. Ολοκληρώθηκαν το 2017. Υπογράφηκαν το 2007 και ολοκληρώθηκαν το 2017.

Προεβλέπετο μια πενταετής περίοδο κατασκευής, (…) Το μόνο που γινόταν ήταν να παρευρίσκονται εκεί τα εργοτάξια, χωρίς όμως να υπάρχουν δραστηριότητες.

Έγιναν δύο προσπάθειες. Η μία προσπάθεια έγινε το 2013, επανεκκίνησαν, κατά κάποιο τρόπο, τα έργα και ξανασταμάτησαν μετά. Η επανεκκίνησή τους έγινε το 2015 και ολοκληρώθηκαν, πλέον, το 2017.»          

Η κ. Βαγενα κλείνοντας σχολίασε ότι «οι ημερομηνίες μιλάνε από μόνες τους».