Στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας η Περιφέρεια


Tags |

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διοργάνωση του μελισσοκομικού τομέα την νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία διοργανώθηκε για ενδέκατη χρονιά και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης, με στόχο την προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό αλλά και τους χώρους μαζικής εστίασης.

Το Φεστιβάλ, το οποίο έλαβε χώρα από τις 6 έως και τις 8 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή. Η Θεσσαλία εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Λάρισας και ιδιώτες μελισσοκόμους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώθηκε και το διήμερο «10ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας», όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωπους αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμους με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου σχετικά με τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες στον μελισσοκομικό τομέα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Μελιού Εξαιρετικής Ποιότητας (High Quality Honey Contest), με στόχο την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών μελιών.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι), οι οποίοι παρουσίασαν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.ά.), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (όπως υδρόμελι, ελληνική Τεκίλα με μέλι, ρακόμελο), υπερτροφές αλλά και προϊόντα περιποίησης (κεραλοιφές, βάμμα πρόπολης κ.α.). Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις 18 χιλιάδες άτομα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εξαιρετικό Ελληνικό μέλι καθώς επίσης και προϊόντα, που έχουν ως βάση το μέλι προερχόμενα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με σκοπό την προώθηση και προβολή του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας του μελιού και των μελισσοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σημειώνεται δε ότι με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Φεστιβάλ, το καταναλωτικό και εμπορικό κοινό μπόρεσε έρθει σε επαφή με τα διάφορα είδη μελιού αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της κυψέλης και να επιβεβαιώσει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της Θεσσαλίας. Επίσης, οι μελισσοκόμοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την εξωστρέφεια τους μέσω της συμμετοχής τους σε εκθέσεις και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα σχετικά με επιχειρηματικότητα.

Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να είναι αρωγός και συμπαραστάτης των παραγωγών και του πρωτογενούς τομές και γίνονται προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.