Ημερίδα της Περιφέρειας για τη διάγνωση αναγκών στην αγορά εργασίας


Tags |

Σε ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκος Καραγιάννης.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας  σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Θεσσαλίας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν αναληφθεί μια σειρά πρωτοβουλιών για να αντιμετωπιστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (Ε.Κ.Ο.), με την εφαρμογή διάφορων πολιτικών και με διάθεση πόρων πού προέρχονται, κυρίως, από τα Διαρθρωτικά Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12/2019 αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), η περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Στην εκδήλωση την αρχική εισήγηση έκανε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και  ακολούθησαν οι:

  1. Ερίκ Γκαζόν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  2. Η κ. Τσιούρβα Όλγα, Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
  3. Ο κ. Παναγούλης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του ΙΝΕ Γ.Σ.Ε.Ε Θεσσαλίας.
  4. Ο κ. Φεγγίτης Δημήτρης, εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Α.Α
  5. Ο κ. Κώτσιος Βάϊος ,εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παρευρέθηκαν επίσης και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τα Κέντρα Κοινότητας Δήμων της Θεσσαλίας.