- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κ. Αγοραστός: Χτίζουμε τη νέα Θεσσαλία του μέλλοντος με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Σε νέα εποχή περνά  το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην ακαδημαϊκή και  φοιτητική κοινότητα  δύο σύγχρονες κτιριακές υποδομές ενώ  παράλληλα δρομολογεί νέα αθλητικά έργα στο campus  του Πανεπιστημίου στις Καρυές,  ξεμπλοκάροντας το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου,   που είχε μείνει στάσιμο τα τελευταία 17 χρόνια και  συμπληρώνοντας τις υποδομές με γήπεδο ποδοσφαίρου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και φοιτητικές εστίες.

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκαινίασε  σήμερα το νέο κτίριο «Θανάσης Βέγγος» αλλά και το Αμφιθέατρο της Σχολής  Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, που άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του, για την τελετή απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του ΤΕΦΑΑ και του προγράμματος σπουδών Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

Τα δύο κτίρια, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  κατασκευάστηκαν  υπό την επίβλεψη   των τεχνικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κκ. Χρυσόστομος.

«Χτίζουμε τη νέα Θεσσαλία του μέλλοντος» δήλωσε από τα Τρίκαλα ο κ. Αγοραστός  «και παραδίδουμε σύγχρονα, κτίρια που σέβονται τους κόπους των φοιτητών και των οικογενειών τους ώστε οι φοιτητές μας να αισθάνονται ότι σπουδάζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό Ίδρυμα στη χώρα, με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος μας είναι το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα να γίνει η πρώτη αθλητική Σχολή στη χώρα. Τα νέα παιδιά είναι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Θέλουμε να τους δώσουμε  δύναμη και ελπίδα να προχωρήσουν, να κερδίσουν το μέλλον και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και  ενιαία, κοινωνική  στρατηγική, συνεργαζόμαστε  με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και το Δήμο Τρικκαίων  για να το πετύχουμε.

Η εκπαίδευση υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνίας.  Και οι επενδύσεις σε εκπαιδευτικές υποδομές δεν είναι μόνο επενδύσεις στη γνώση, αλλά  επενδύσεις με προστιθέμενη αξία στην κοινωνική συνοχή και  στην ανάπτυξη. Γιατί η  γνώση είναι δύναμη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει το χρέος της  απέναντι στη νέα γενιά και αναλαμβάνει  την ευθύνη. Στηρίζουμε το Αθλητικό πανεπιστήμιο στα Τρίκαλα και  χρηματοδοτούμε τις  υποδομές του. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να στηρίζουμε τον αθλητισμό που δεν κουράζομαι να λέω ότι δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή και πρέπει να μπει στο DNA  κάθε Έλληνα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί και δημιουργεί ισχυρούς ανθρώπους και συνειδητοποιημένους πολίτες. Όσοι έχουν περάσει από κάποια μορφή άθλησης ξέρουν να συνεργάζονται  και να υπακούν σε κανόνες,  ξέρουν να πέφτουν και να σηκώνονται και κυρίως ξέρουν να αναγνωρίζουν το καλύτερο και να προσπαθούν να το φτάσουν  που είναι ένα μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής κοινωνίας».

Νέα έργα

Νωρίτερα, ο κ. Αγοραστός προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη φορέων, πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσώπων του ΤΕΦΑΑ με θέμα τη βελτίωση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι:

Τώρα αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά με γρήγορες διαδικασίες  για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Καρυές, ξεμπλοκάροντας το έργο που έμενε στάσιμο τα τελευταία 17 χρόνια. Ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Τρικκαίων και  χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ η επικαιροποίηση της μελέτης προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το έργο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  προχωρά επίσης  στην κατασκευή ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου στο  campus  του Πανεπιστημίου, ώστε όλες οι αναγκαίες για τους φοιτητές αθλητικές υποδομές να βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα χώρο. Ενώ τέλος,  σε συνεννόηση με το αρμόδιο  Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, δρομολογείται λύση για τη στέγαση των φοιτητών, με την ανέγερση  Φοιτητικών Εστιών σε σύμπραξη  Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.