Ειδήσεις

Κατάληψη Φοιτητικής Μέριμνας ΤΕΙ Λάρισας


Σήμερα από τις 7 το πρωί έχουμε κάνει κατάληψη στο κτίριο της φοιτητικής μέριμνας στο ΤΕΙ Λάρισας. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τον τόνο για να συνεχιστεί ο αγώνας που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα απέναντι στο νομοσχέδιο “Γαβρόγλου”, που όλοι μαζί κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια, δήμοι και διοίκηση του ΤΕΙ συμφώνησαν για να πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα εδώ και λίγο καιρό έχει προχωρήσει η διαδικασία που συγχωνεύει το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και υποβαθμίζει τις σπουδές μας. Το σίγουρο είναι πως το επόμενο διάστημα με την συγχώνευση  θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχουμε καθημερινά εμείς όλοι που μένουμε στις εστίες. Αφού θα ανοίξουνε ακόμα άλλα 13 τμήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας που θα λειτουργούνε ταυτόχρονα με τα σημερινά τμήματα του ΤΕΙ μέχρι το 2024. Αυτό σημαίνει πως το Ίδρυμα θα λειτουργεί με την ίδια χρηματοδότηση – γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επιπλέον κονδύλια ειδικά για την φοιτητική μέριμνα – με τα διπλάσια τμήματα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό πως οι εστίες λειτουργούνε σαν επιχείρηση μέσα στο Ίδρυμα. Όλοι άλλωστε έχουμε ακούσει την ατάκα, με τις βαλίτσες στο χέρι, από την διοίκηση της φοιτητικής μέριμνας πως “αν δεν δώσεις τα 400/150 ευρώ τώρα δεν παίρνεις το κλειδί για το δωμάτιο που δικαιούσαι”. Επικαλούνται βέβαια πως αυτά τα χρήματα πάνε σε παροχές, οι οποίες δεν υπάρχουν!

  • Άλλωστε το ζούμε όλοι καθημερινά με το ζεστό νερό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για 5 ώρες τη μέρα και αυτό αποσπασματικά, πολλές φορές βέβαια δεν υπάρχει καθόλου ζεστό νερό σε κάποια κτήρια.
  • Επίσης, με το WIFI που έχει πολύ αδύναμο σήμα, που κόβετε συνέχεια, και αν κοπεί και Παρασκευή βράδυ επανέρχεται Δευτέρα πρωί.
  • Υπάρχουν πολλά ακόμα βέβαια: με την υγρασίες σε δωμάτια, με έντομα να υπάρχουν παντού μέσα στις εστίες ιδικά το καλοκαίρι, με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις να είναι παμπάλαιες και να δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές σε όλα τα μπάνια…. και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Προηγούμενο άρθρο Ανοίγει τις πύλες της η Agrothessaly στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ψυχοσάββατο στον Άγιο Αχίλλιο