Tags: , ,

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων σε Συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ  σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και τον Όμιλο Πληροφορικής, Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης “ΑΠΟΨΗ” υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», διάρκειας 160 ωρών.

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος οι επιτυχόντες στις εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως εκπαιδευτές: • στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων   • σε Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς •  σε Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας οι εκπαιδευόμενοι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Οι δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις και το εργαστήριο μικροδιδασκαλίας θα πραγματοποιούνται από επιστημονικούς συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών σε προκαθορισμένες ημερομηνίες .

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μικτής μάθησης»(Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 138 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 16 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Γραμμή στη Λάρισα ,   6 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίοι προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ.

Η Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος αποτελείται από τους :

 • Δρ. Ιωάννης Γκιόσος, ΣΕΠ Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας.
 • Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Ειδικός Εμπειρογνώμονας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Συντονιστής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων με ειδικότητα Πληροφορική (ΠΕ 19)
 • Παναγιώτης Καλαβρός, Πολιτικός Επιστήμονας, Καθηγητής Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης
 • Βικτώρια Κασβίκη, Καθηγήτρια Αγγλικών, Εργαστηριακός Συνεργάτης

Δαπάνη Συμμετοχής

Τα δίδακτρα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» έχει κόστος 290,00 € ευρώ.

 

Κατηγορίες εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση:

 • Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να προκαταβάλουν το ποσό με την έναρξη των σεμιναρίων, θα λαμβάνουν έκπτωση 10%
 • Οι άνεργοι, φοιτητές, υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων
 • Όσοι αποτελούν προσωπικό που εργάζεται στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ της ημεδαπής δύναται να αιτηθούν τη χορήγηση έκπτωσης ύψους 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων
 • Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 10%
 • Σε περίπτωση συμμετοχής, σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ίδιου εκπαιδευτικού κύκλου, τριών ατόμων και πάνω οι οποίοι απασχολούνται στην ίδια επιχείρηση, χορηγείται έκπτωση διδάκτρων της τάξεως του 10% σε κάθε εκπαιδευόμενο.

 

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε :

 • Απόφοιτους ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
 • Απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία
 • Εκπαιδευτές Ενηλίκων μη Τυπικής Εκπαίδευσης
 • Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς
 • Εκπαιδευτές Προγραμμάτων Ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου
 • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση Ενηλίκων
 • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης
 • Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

Υποβολή αιτήσεων: Μανωλάκη 9-11 Γ΄ Λαρισα , 1ος όροφος,09:00-17:00

ΤΗΛ: 2410-258772 , e-mail: info@grammiedu.gr site: www.grammiedu.gr

Tags: , ,

Στο δήμαρχο Κιλελέρ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ. Πιτσιάβα

Το δήμαρχο Κιλελέρ Αθανάσιο Νασιακόπουλο επισκέφθηκε η 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα της πάλης στην άμμο Κατερίνα Πιτσιάβα του συλλόγου «Ογχηστός», η οποία κατοικεί στον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ, συνοδευόμενη από τον προπονητή της Χάρη Χονδρονάσιο. Ο δήμαρχος τους απένειμε τιμητικές πλακέτες για τη μεγάλη αθλητική διάκριση που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στην πόληΝταλυάν της Τουρκίας όπου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τη νεαρή αθλήτρια και τον προπονητή της και δήλωσε ότι ο δήμος Κιλελέρ και η αντιδημαρχία Αθλητισμού βρίσκονται στο πλευρό με κάθε μέσο και παροτρύνουν τις προσπάθειες των αθλητών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο υψηλό επίπεδο.

Η αθλητές ευχαρίστησαν το δήμαρχο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και δήλωσαν ότι θα πράξουν τα μέγιστα για να φέρουν κι άλλες διακρίσεις οι οποίες κάνουν γνωστό το Δήμο Κιλελέρ παγκόσμια.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Τεχνικών Έργων Κω/νος Φιλιππούλης και Κω/νος Χατζηκωσταντίνου οι οποίοι συνεχάρησαν με τη σειρά τους την Κατερίνα Πιτσιάβα για τη μεγάλη της επιτυχία.

Tags: , ,

Προσφορά τροφίμων από τον Εξωραιστικό Σύλλογο Συκουρίου

Την προσφορά τροφίμων παρέδωσαν στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Μακρυχώρι και στον πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Λάμπρο Ζάρρα ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Γεώργιος Αδαμόπουλος,ο ταμίας του  συλλόγου κ.Κωνσταντίνος Πράπας και το μέλος κ.Αθανάσιος Κατσιάνης .Παράλληλα, ο σύλλογος καλεί όλους τους δημότες με τη δυνατότητα που έχει ο καθένας ναενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Τεμπών  έτσι ώστε να ανακουφιστούν, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δύσκολα στην καθημερινότητά τους.

Στις δηλώσεις του ο κ.Ζάρρας είπε :

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Εξωραιστικό Σύλλογο Συκουρίου (φίλοι του BARRA PARTY)  για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά  σε τρόφιμα και είδη γενικού καθαρισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ.Τεμπών, αποτελεί πηγή ανακούφισης για τους οικονομικά ασθενείς συνδημότες  μας και κάθε προσφορά είναι πολύτιμη.

Ας μην ξεχνάμε ότι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η συνεργασία και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης αποδεικνύονται οι καλύτεροι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των  προκλήσεων που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Tags: , ,

Μάξιμος από Ελασσόνα: Η επαρχία το μεγάλο θύμα της “πρώτης φορά αριστερά!”

«Το 2018 θα είναι κρίσιμη χρονιά, τόσο για την εσωτερική κατάσταση όσο και για τα εθνικά θέματα. Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ριζική πολιτική αλλαγή, ώστε επιτέλους να εισέλθει σε μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης. Να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στη χώρα, που ταλαιπωρείται βάναυσα τα τελευταία χρόνια από το ψεύδος και την ανευθυνότητα». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνάντησή του με στελέχη της παράταξης και πολίτες της Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρη Δριστέλα, τόνισε ότι «η ελληνική επαρχία και οι Έλληνες αγρότες υπήρξαν τα μεγαλύτερα ‘‘θύματα’’ μιας ανερμάτιστης και καταστροφικής πολιτικής που βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια. Και για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι της επαρχίας και ιδιαιτέρως οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα το χάσμα ανάμεσα στην καταιγιστική επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης και την μουντή και σκληρή πραγματικότητα. Από την μία οι “φανφάρες” για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και οι “ευτυχισμένες μέρες” που μας περιμένουν, και από την άλλη η οικονομική ασφυξία της πιο άγριας φορολόγησης, που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική προσπάθεια και μετατρέπει τους Έλληνες σε επαίτες επιδομάτων και δικαιούχους συσσιτίων. Όσα “μερεμέτια”, όμως, και αν επιχειρήσουν οι “μάστορες” του Μαξίμου η αλήθεια δεν κρύβεται. Το σχέδιο της παραπλάνησης πέτυχε στην αρχή, όταν οι πολίτες δεν γνώριζαν. Τώρα όλοι βίωσαν στο “πετσί” τους τι εστί “πρώτη φορά αριστερά”».

 

Στο Δημαρχείο Ελασσόνας

Νωρίτερα ο κ. Χαρακόπουλος είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Ελασσόνας με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου και συνεργάτες του στη δημοτική αρχή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η «ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας και τα οφέλη που θα επιφέρει σε ολόκληρη την επαρχία». Ο κ. Ευαγγέλου ενημέρωσε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, ζητώντας την βοήθειά του «σε όλα τα επίπεδα». Ακολούθως, οι δυο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για το ΠΔ που αφορά στη ζωνοποιηση του Ολύμπου και επικεντρώθηκαν «στην καθυστέρηση που σημειώνεται σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την επαρχία Ελασσόνας». Τέλος, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τη δημοτική αρχή για τις πρωτοβουλίες της, δεσμεύτηκε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να προωθήσει τα ζητήματα που του τέθηκαν και ευχήθηκε στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του «Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα».

 

Tags: , ,

Κοντά στους γέροντες οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου

Χαρά και αισιοδοξία για το νέο έτος που ανέτειλε σκόρπισαν στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας οι Νέοι του Ι.Μ.Ν.Αγ.Αχιλλίου κατά την επίσκεψή τους στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο  Αρμενίου. Οι γέροντες τους περίμεναν στο σαλόνι του οικήματος και άκουσαν Πρωτοχρονιάτικα και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Οι Νέοι με τη ζωντάνια και το νεανικό τους σφρίγος ενθουσίασαν τους γέροντες οι οποίοι στο τέλος τραγούδησαν μαζί τους και απήγγειλαν ποιήματα και άσματα των δικών τους τόπων και εμπειριών. Ακολούθησε προσωπική επαφή και συζήτηση μεταξύ των Νέων και των ηλικιωμένων. Καθένας τους είχε να θυμηθεί τόσα πολλά από  τα δικά του νεανικά χρόνια, τους οικείους του, τα πατρικά του, ενώ δέχθηκαν και δώρα από τους επισκέπτες τους.

Οι Νέων ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στις 4.30 μ.μ. στον Άγιο Αχίλλιο, για να πουν Κάλαντα στο Κέντρο Αποκατάστασης ANIMUS.

Tags: , ,

Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, περίπτωση κλοπής από οικία που διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε,  το πρωί της (30-12-2017), ο 27χρονος μαζί με έναν ακόμη, άγνωστο μέχρι στιγμής, συνεργό του, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικία 75χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ. Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, ως μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Tags: , ,

Πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Κιλελέρ

Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο Δήμο Κιλελέρ. Η τελετή του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας της Νίκαιας ύστερα από τη Δοξολογία των Φώτων που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόμοιες θρησκευτικές τελετές θα γίνουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Tags: , ,

Προχωράει η κατασκευή κτιριακών υποδομών του Παν/μίου Θεσσαλίας

«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξασφάλισε το 2017 τους αναγκαίους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανέγερση των κτηρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σε ιδιόκτητη έκταση 16 στρεμμάτων παρακείμενη της Πολυτεχνικής Σχολής στο Βόλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κατασκευή των κτηρίων θα ξεκινήσει το 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο αναρτάται τον Ιανουάριο του 2018 ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του κτηρίου των Πολιτικών Μηχανικών. Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες εκκαθάρισης του χώρου των 16 στρεμμάτων από παλαιά κτίσματα.

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις σε χώρους στέγασης, άθλησης και ψυχαγωγίας φοιτητών/τριών ολοκλήρωσε το 2017 την αγορά οικοπέδου όμορου με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής για την ανέγερση Φοιτητικής Λέσχης, η οποία θα περιλαμβάνει εντευκτήριο, χώρο δημιουργικής απασχόλησης φοιτητών/τριών και κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σε έκταση 5 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Αθηνών. Οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2018 με στόχο την άμεση ανέγερση τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών/τριών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Βαμβακουργίας στην Νέα Ιωνία για την δημιουργία συγκροτημάτων φοιτητικών εστιών, χώρων πολιτισμού και άθλησης καθώς και δημόσιων κοινόχρηστων χώρων. Μία τέτοια λύση θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα ενεργοποιήσει και αναβαθμίσει την περιοχή αυτή και θα επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλου αριθμού φοιτητικών καταλυμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα έργα υποδομών τα οποία υλοποιεί να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς όφελος των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας».

 

Ειρήνη Παπαδοπούλου - Θα κάνω ότι μου αρέσει
Κατερίνα Στανίση - Συγγνώμη κύριε
Χρήστος Κυριαζής - Έχω κλάψει
Στράτος Διονυσίου - Τελειώσαμε
Ναύα - Προσωπικό μου θέμα
Νίκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Ειρήνη Παπαδοπούλου - Πες μου τι να κάνω
Δέσποινα Βανδή - Όταν περάσει η νύχτα
Αντώνης Ρέμος - Λένε
Χάρης Κωστόπουλος - Εδώ σε θέλω καρδιά μου

 


Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC