Tags: , ,

Μάξιμος από τα Φάρσαλα: Να σταματήσουμε τον εθνικό κατήφορο

«Το 2018 -όσο κι αν η κυβέρνηση ξορκίζει τις εκλογές γιατί γνωρίζει ότι θα τις χάσει- είναι το πλέον πιθανόν να στηθούν κάλπες. Και τούτο διότι τον Ιανουάριο του ‘19 θα ενεργοποιηθούν οι μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα αποκαλυφθεί και στον πλέον αφελή ο εμπαιγμός αυτών που υπόσχονταν 13η σύνταξη και τελικά αφαίρεσαν δυο συντάξεις με τις δραματικές περικοπές που έχουν δρομολογήσει». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη διάρκεια συνάντησής του με στελέχη της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της ΝΔ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «τα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα καταγραφούν ως μελανές σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας. Θα μείνουν ως η εποχή που επικράτησε το ψεύδος, η ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός. Τα στελέχη των δύο αυτών κομμάτων, ανεπίδεκτα μαθήσεως από τα τραγικά τους λάθη που τα πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός, συνεχίζουν να επιδεικνύουν ανεπίτρεπτη ελαφρότητα και στα εθνικά ζητήματα. Διαχειρίζονται το θέμα των Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, κατά τρόπο σχεδόν ταπεινωτικό για την χώρα, ενώ προχωρούν σε συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων, χωρίς να υπάρχει καμία εθνική συνεννόηση, ούτε καν ενιαία κυβερνητική θέση.

Στην οικονομική πολιτική εξακολουθούν να μιλούν ανερυθρίαστα περί “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια, ενώ έχουν υπογράψει ουσιαστικά 4ο μνημόνιο με “τσεκούρι” σε συντάξεις και ασήκωτη φορολόγηση που πνίγει κάθε επιχειρηματικότητα. 

Η ΝΔ διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασμένο, που θα το θέσει ενώπιον του ελληνικού λαού, ζητώντας την έγκρισή του για την μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια διακυβέρνηση που θα σταματήσει επιτέλους τον κατήφορο της εθνικής παρακμής». 

Ακολούθως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες των Φαρσάλων, να τους ευχηθεί για τη νέα χρόνια, αλλά και να ανταλλάξει προβληματισμούς για την πορεία της χώρας. 

 

Tags: , ,

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το Επισκοπείο στη Λάρισα

Παιδικές φωνές και χαμόγελα, γέμισε το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017  το απόγευμα, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος θέλησε να βρεθεί κοντά στα παιδιά των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και να τα καλοσωρίσει τόσο στον νέο χρόνο, όσο και στην εορταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τιμήν τους. Στην συνέχεια  τους ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και τους μίλησε για την χαρά και την ευλογία των αγίων εορτών της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου και της θείας Του επιφανείας, καθώς και για την ιδιαίτερη ευλογία που έχουν να ζουν και να ανατρέφονται μέσα σε ένα άγιο και ευλογημένο, καθαρά εκκλησιαστικό περιβάλλον και στο τέλος αφού του έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα πήραν από το χέρι του το κομμάτι της αγιοβασιλόπιττας και ένα παιχνίδι, που τους έδωσε μεγάλη χαρά. Οι πατέρες ευχήθηκαν μεταξύ τους τα βέλτιστα και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο που για άλλη μια φορά τους εκάλεσε οικογενειακώς σε αυτήν την ξεχωριστή εορταστική βραδιά.Tags: , ,

Στη διαπλάτυνση της οδού Λάρισας-Ελασσόνας προχωράει η Περιφέρεια

Στη διαπλάτυνση οδού στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με την κατασκευάστρια εταιρεία, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕΠ 517).

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός:

«Πρόκειται για ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βοηθά στην ασφαλή  επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με προγραμματισμό, σχέδιο και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την Θεσσαλία τα οποία στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς στην προσπάθεια υλοποίησης των αναγκαίων μελετών για έργα υποδομής, που χρειάζεται η Θεσσαλία».

Με την παρούσα εργολαβία, θα εκτελεστούν εργασίες διαπλάτυνσης οδού στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου.

Η διαπλάτυνση αφορά επέκταση υφιστάμενου τεχνικού, λόγω της ιδιαίτερης στενότητας της οδού στη συγκεκριμένη χιλιομετρική θέση. Η επέκταση θα γίνει εκατέρωθεν, με οπλισμένο σκυρόδεμα, ακολουθώντας τις υπόλοιπες διαστάσεις του τεχνικού. Πριν και μετά την επέκταση, θα γίνει διαπλάτυνση με προσαρμογή της οδού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες (χωματουργικά, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση).

Στο έργο, συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά τυχόν δικτύων που βρίσκονται στο χώρο κατάληψης της επέκτασης-διαπλάτυνσης.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες εργασίες διαγράμμισης και κατακόρυφης σήμανσης.

Επίσης, θα ασφαλτοστρωθούν-αποκατασταθούν-συντηρηθούν γειτνιάζοντα σημεία της οδού τοπικά και σε μικρή κλίμακα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες.

Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

Tags: , ,

ΕΚΛ: Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους εργατικούς αγώνες

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε να οργανώσει πικετοφορία διαμαρτυρίας την ημέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει το Πολυνομοσχέδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα και την επαίσχυντη τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, και 24ωρη πανεργατική απεργία, μαζί με μια σειρά πανελλαδικές Ομοσπονδίες, άλλα Ε.Κ και σωματεία, την ημέρα που θα επιχειρήσει την ψήφισή του στη Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτήν.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι «αέρας κοπανιστός» ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.

Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.  Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και της καταστολής πάνε μαζί!

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει μαζί με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Στόχος είναι να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι δυνάμεις αυτές στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, απέρριψαν την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14/12, εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

 

 • Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
 • Να βάλουμε τέλος στους αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα, στα μνημόνια.
 • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής –λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.
 • Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
 • Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.  Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
 • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο!  Όλοι στην Απεργία!

Tags: , ,

Ο Μητροπολίτης στην παράσταση που έδωσαν οι νέοι του Αγίου Αχιλλίου

Από κοντά και δια ζώσης συνεχάρη τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου 2017, όπου στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου ανέβασαν το έργο «Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη».
Νέοι των Πνευματικών Συνάξεων που γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο, ξετύλιξαν το πηγαίο ταλέντο τους και πρωτοεμφανίστηκαν στο σανίδι, για να διδάξουν διαχρονικά ήθη και έθιμα, αξίες και ιδανικά και να μεταφέρουν το άρωμα των Χριστουγέννων όπως το ζει και το παρουσιάζει μέσα από τα έργα του ο θρυλικός άγιος των γραμμάτων, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Πρώτη φορά στην σκηνή, αλλά με ιδιαίτερο τάλαντο και νεανικό σφρίγος, οι νέοι των συνάξεων του Αγίου Αχιλλίου ενσάρκωσαν ρόλους ανθρώπων πονεμένων και στερημένων του ευλογημένου νησιού της Σκιάθου, και υποδύθηκαν πρόσωπα, που η πένα του Παπαδιαμάντη ετίμησε και αποθανάτισε με ακρίβεια και συνέπεια στα εξαιρετικής ποιότητας κείμενά του.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και θαυμάσια απόδοση όλη η ομάδα των παιδιών, η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου, ενθουσίασε το κοινό με τις απαγγελίες, τους πολύ ζωντανούς διαλόγους τους, τις θαυμάσιες περιγραφές τους αλλά και τους γεμάτους από ενδιαφέρον και ιερά αγωνία μονολόγους τους, τα οποία ερανίσθηκαν από τα καταπληκτικά διηγήματα του «αγίου των γραμμάτων» «Η Σταχομαζώχτρα», «Το μοιρολόι της φώκιας», «Το Χριστόψωμο» και «Έρωτας στα χιόνια».
Έτσι ζωντάνεψαν επί σκηνής φιγούρες του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου που παλεύουν με τη φύση, τη ζωή και το θάνατο και που μάχονται με την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Αυτά τα τέσσερα διηγήματα προσπαθούν να ταξιδέψουν τον θεατή στον θαυμάσιο κόσμο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους και διηγηματογράφους.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάνω στην σημαντική αυτή προσπάθεια των παιδιών αυτών είναι η αυθεντικότητα των συναισθημάτων τους και ο πλούσιος εσωτερικός τους κόσμος, η πηγαία συμμετοχή τους στα μοναδικά αυτά δρώμενα και η θέλησή τους να εισέλθουν επιτυχώς μέσα στο πνεύμα του συγγραφέως και να παρουσιάσουν με ακρίβεια γεγονότα και ιστορίες μιας ξεχασμένης εποχής, που όμως έχει και σήμερα πολλά μηνύματα να δώσει στην ξερή και πνευματικά άνυδρη εποχή μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τις πολλές του ευχαριστίες, τόσο προς τον π. Ραφαήλ, τον πρωτεργάτη αυτού του έργου, όσο και προς τα σπουδαία αυτά παιδιά, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας να ανεβάσουν αυτήν την θεατρική παράσταση από τα ωραία και αθάνατα διηγήματα του Παπαδιαμάντη και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά κι ευλογημένη!

Tags: , ,

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Κιλελέρ

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχήςόρισε τους παρακάτω  δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως αντιδημάρχους του Δήμου Κιλελέρ  με θητεία από 1/1/2018 μέχρι και 31/8/2019 και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ορίζουμε την κ. Ιωάννα Πινάκα  του Νικολάου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης  και της μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες: Το συντονισμό, την ευθύνη και την εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας, Περιβάλλοντος,  Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους κατά τόπον Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων. Τον κ. Ιωάννη Μπακαλόπουλο  του Γεωργίου, κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές  Ενότητες Κιλελέρ και Αρμενίου  και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες: -Εποπτεία Διοικητικών Υπηρεσιών- Επίβλεψη συνεργείων καθαριότητας- πρασίνου & τεχνικών έργων – Εποπτεία Κοιμητηρίων που αφορούν στις Δ.Ε. Κιλελέρ και Αρμενίου.  Τον κ. Ιωάννη Κουκούτση   του Αχιλλέα  κατά τόπον Αντιδήμαρχο  για  την Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες: -Εποπτεία Διοικητικών Υπηρεσιών- Επίβλεψη συνεργείων καθαριότητας- πρασίνου & τεχνικών έργων- Εποπτεία Κοιμητηρίων, που αφορούν στην Δ.Ε. Πλατυκάμπου.

Συνεχίζουν το έργο τους οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσιχίτας, αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας και Κραννώνα, Κωνσταντίνος Φιλιππούλης αντιδήμαρχος Πολιτισμού, και Αθλητισμού και Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Οικονομικών.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ.  Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κουκούτση».

Ο δήμαρχος στη συνέχεια ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους Βάιο Βισβίκη, Σωτήριο Σωτηρίου και Τριαντάφυλλο Τσινούληγια την άψογη και απρόσκοπτη συνεργασία που είχαν κατά το χρόνο άσκησης των καθηκόντων τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι θα συνεχίσουν το επιτυχημένο έργο των προκατόχων τους. Οι απελθόντες αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν το Θανάση Νασιακόπουλο και όλη τη δημοτική ομάδα για τη στήριξη που τους προσέφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και δήλωσαν με σαφήνεια ότι, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου πλέον, θα προσφέρουν την αμέριστη βοήθειά τους στην δημοτική αρχή. Οι νέοι αντιδήμαρχοι αφού ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την τιμή που τους έκανε να τους εμπιστευθεί τις αντιδημαρχίες κατέθεσαν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν τα μέγιστα έτσι ώστε να επιτύχουν στο έργο  που τους ανατέθηκε συνεχίζοντας την επιτυχημένη θητεία των προκατόχων τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Η  αντιδήμαρχοςΙωάννα Πινάκα του Νικολάου, γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στο Αρμένιο και αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Σπούδασε Γραμματέας Διεύθυνσης, είναι γνώστης Η/Υ και μιλάει Αγγλικά. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια Ψυχολογίας.

Υπήρξε Γραμματέας για δύο έτη στις Δηλώσεις Αγροτών του Δήμου Αρμενίου και εργάστηκε ως βοηθός φαρμακοποιού για δέκα έτη. Σήμερα δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα.

Από τα 22 της χρόνια ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε Πρόεδρος  Πολιτιστικού Οργανισμού και Αντιδήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αρμενίου. Στη συνέχεια, ανέλαβε Αντιδήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοπρασιών αυτού και μέχρι πρότινος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ ενώ παραμένει μέλος διαφόρων επιτροπών του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχοςΙωάννης Μπακαλόπουλοςτου Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον οικισμό Αχίλλειο που υπάγεται στην Τοπική Κοινότητα Νίκης του Δήμου Κιλελέρ. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε  στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και σήμερα δραστηριοποιείται με αγροτικές επιχειρήσεις.

Για μια πενταετία διετέλεσε μέλος αρχικά και στη συνέχεια πρόεδρος του σωματείου τευτλοεξαγωγέων Θεσσαλίας.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από νεαρή ηλικία. Το 1995 έως το τέλος του 1998 διετέλεσε πάρεδρος Αχιλλείου της τοπικής κοινότητας Νίκης. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ, αποτελώντας τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο που εκλέχθηκε, είτε στον Καποδιστριακό πρώην Δήμο Αρμενίου είτε στον Καποδιστριακό Δήμο Κιλελέρ με καταγωγή από το Αχίλλειο. Σήμερα είναι μέλος στα Συμβούλια της ΔΕΥΑΚ, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος  και στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλελέρ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κουκούτσηςτου Αχιλλέα γεννήθηκε και  κατοικεί στον Πλατύκαμπο από το Λύκειο του οποίου αποφοίτησε. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα  Προγραμματισμού και Ανάλυσης Η/Υ και  πτυχίο  Lower της Αγγλικής γλώσσας.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος μηχανογράφησης σε μεγάλη Ανώνυμη Εταιρεία. Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αγροτικό τομέα. Σήμερα είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Πλατυκάμπου.

Στις δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλελέρ και αποτελεί μέλος της  Οικονομικής Επιτροπής, της Σχολικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας.

Από το 2012 είναι Γραμματέας & Μέλος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ )  Πηνειού και από 2016 Αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

 

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 2.01.2018 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1150) άτομα και
 • (994) οχήματα.

Προσήχθησαν (13) άτομα.

Συνελήφθησαν (12) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Εννέα (9) άτομα, από τα οποία επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) ημεδαπός για μέθη.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (339) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τριακόσιες τριάντα επτά (337) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
  • (9) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (9) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (4) για ΚΤΕΟ,
  • (92) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (5) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για φθαρμένα ελαστικά,
  • (2) για μέθη και
  • (209) λοιπές παραβάσεις.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν δεκαπέντε ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα κάνναβης και τέσσερα αυτοσχέδια τσιγάρα.

 

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για ένταξη σε Δράσεις αγροτών

Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η υποβολή προτάσεων για την ένταξη στις δράσεις 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ(Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)  καθώς και στην προστασία του Περιβάλλοντος», του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

O συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στα 30.883.853  εκ των οποίων τα28.846.887 € αφορούν στην δράση 4.1.1 και τα 2.036.966 € στην δράση 4.1.3.. Το ποσοστό  ενίσχυσης των επενδύσεων θα κυμανθεί από 50-60%του αιτούμενου προϋπολογισμού. Η στήριξη παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου επί εξοφλημένων δαπανών που κρίνονται επιλέξιμες μετά από διοικητικό και επιτόπιο έλεγχο.

Η περίοδος υποβολής προτάσεων είναι από 21.12.2017 μέχρι 02.04.2018. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στη συνέχεια κατατίθεται ο φυσικός φάκελος εις διπλούν στη οικεία ΔΑΟΚ.

Δικαιούχοι μπορεί να είναι επαγγελματίες αγρότες (18 έως 61 ετών),  νέοι γεωργοί,  νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, συλλογικά σχήματα του συνεταιριστικού δικαίου (ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών)  που έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση γεωργίας και έχουν υποβάλλει   Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης  για το 2017.

Επιλέξιμες επενδύσεις για τη δράση 4.1.1 είναι:

 • η ίδρυση, ανέγερση, επέκταση, μετεγκατάσταση, αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών
 • η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού
 • η αγορά, μεταφορά, εγκατάσταση και περίφραξη πολυετών φυτειών (με φυτό και όχι με σπόρο)
 • η περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων
 • η αγορά καινούριου ανθοκομικού ή μελισσοκομικού αυτοκινήτου
 • η αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου και
 • οι γενικές δαπάνες που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του σχεδίου βελτίωσης, όπως Γεωπόνου μελετητή, Πολιτικού Μηχανικού κ.α..

 

Επιλέξιμες δαπάνες για τη δράση 4.1.3είναι:

 • οι επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα (συνδεδεμένα ή αυτόνομα), γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, ανεμογεννήτριες, καυστήρες βιομάζας, περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 • οι επενδύσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος όπως κτιριακές εγκαταστάσεις και λοιπές κατασκευές που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση αποβλήτων υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της γεωργικής εκμετάλλευσης (δεξαμενές ομογενοποίησης, αερόβιος και αναερόβιος αντιδραστήρας κ.α.). Η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης και
 • οι γενικές δαπάνες που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του σχεδίου βελτίωσης, όπως Γεωπόνου μελετητή, Πολιτικού Μηχανικού κ.α..

Μη επιλέξιμες δαπάνες είναι: ο ΦΠΑ, οι δαπάνες για αγορά ζώων, η απόκτηση μεταχειρισμένων αγαθών, η αγορά αναλώσιμων εργαλείων και εφοδίων και οι δαπάνες εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης μελιού καθώς και ο χώρος αυτών κλπ..

Το ύψος του επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά αίτηση στήριξης είναι:

– Για τη δράση 4.1.1για φυσικά και νομικά πρόσωπα έως 300.000 €και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανέλθει στις 500.000 €, ενώ για τα συλλογικά σχήματα έως 500.000 € και υπό προϋποθέσεις μέχρι και το 1.000.000 €.

– Για τη δράση 4.1.3 για φυσικά και νομικά πρόσωπα έως τις 150.000 €, με εξαίρεση τις επενδύσεις διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης για τις οποίες ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης έως και τις 200.000 ευρώ, ενώ για τα συλλογικά σχήματα μπορεί να ανέλθει έως και τις 500.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις στήριξης για την ένταξη θα αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων μοριοδότησης. Το προβάδισμα θα έχουν οι νέοι γεωργοί ενταγμένοι σε πρόσφατο πρόγραμμα,  οι βιώσιμες οικονομικά γεωργικές εκμεταλλεύσεις που ο προσανατολισμός τους είναι η αιγοπροβατοτροφία, η παραγωγή οπωροκηπευτικών, η παραγωγή ζωοτροφών και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Επίσης οι εκμεταλλεύσεις που παράγουν προϊόντα με πιστοποίηση (βιολογικά, συστήματα ποιότητας, ΠΟΠ/ΠΓΕ), και επιπλέον το επίπεδο εκπαίδευσης του γεωργού και η κατοχή των προβλεπόμενων αδειών της γεωργικής επιχείρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την αναλυτική δημοσίευση του Μέτρου 4.1:

– στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr και

– στον διαδικτυακό τόπο  του ΥΠΑΑΤ  www.minagric.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 3.2  ισόγειο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας (Καλλισθένους και Θεοφράστου)  και στα τηλέφωνα 2413 511 134-137 .

Tags: , ,

Το ΤΕΕ βραβεύει παιδιά μηχανικών μελών του

Το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας οργανώνει εκδήλωση βράβευσης των παιδιών συναδέλφων μηχανικών που στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εισήχθησαν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 2016 και το 2017 που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βρανάς» του ΤΕΕ (Καλλιθέας 7 και Τζαβέλα, 3ος όροφος).

 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


  None Found