Tags: , ,

Μάξιμος: Η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι δεξιά πολιτική αλλά ύψιστο αγαθό!

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, τις προτάσεις και τις επισημάνσεις σας. Τόσο τους εκπροσώπους των ενεργεία στελεχών όσο και τους αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας, που με τις γνώσεις και την πείρα τους αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο. Η ΝΔ και ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη προσβλέπουν στη γόνιμη συνεργασία σας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κλείνοντας τις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης των μελών του Τομέα στη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λάρισας.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρακόπουλος εγκαινιάζοντας τον κύκλο διευρυμένων συνεδριάσεων του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στις έδρες των Περιφερειών, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «την έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας στην οποία έχει κατρακυλήσει η χώρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ». Καυτηρίασε «ιδεοληψίες και εμμονές που θέτουν εμπόδια στο έργο της αστυνομίας», μνημονεύοντας μεταξύ άλλων «το νόμο-έκτρωμα Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει με ιδιαίτερα ευνοϊκές διατάξεις εγκληματίες, το νόμο Γαβρόγλου που εδραιώνει το άσυλο ανομίας και βίας στα πανεπιστήμια, αλλά και την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατόπιν απαίτησης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ο νόμος και η τάξη, δεν είναι συνισταμένη μιας συντηρητικής ατζέντας. Η προστασία του πολίτη δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι βασική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά πολιτική, αλλά ύψιστο αγαθό που οφείλει να προσφέρει το κράτος δικαίου στα μέλη του. Αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα εγγυόμαστε αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό και τη ΝΔ κυβέρνηση να αποκαταστήσουμε στη χώρα».

 

Τέλος σε άβατα…

Τη Διευρυμένη Συνεδρίαση, την οποία συντόνισε ο έμπειρος πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας κ. Σωτήρης Μουτζούρης, άνοιξε με χαιρετισμό ο “οικοδεσπότης” πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Συντονιστής του Τομέα κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «για μας στη ΝΔ, το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη, είναι “εκ των ων, ουκ άνευ”. Η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει προτεραιότητα στην δημόσια τάξη και ασφάλεια. Εστίες “ανομίας” και “άβατα”, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν  σε μια ευνομούμενη Πολιτεία…. Όσοι για  μικροπολιτικούς  λόγους και σκοπιμότητες,  προσφέρουν άλλοθι και πολιτική κάλυψη, σε “ταραξίες και μπαχαλάκηδες”,  θα πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο κακό προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο. Η ιδιαίτερη μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θα είναι υψηλή προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Εξαντλητικός διάλογος

Στη συνεδρίαση που διήρκησε πλέον των 3 ωρών υπήρξαν εισηγήσεις και παρεμβάσεις από τον πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Αθανάσιο Νταβούρα, τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο, τον πρόεδρο των Αξιωματικών Πυροσβεστικής Θεσσαλίας κ. Γιώργο Βαρδάτσικο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Λάρισας κ. Θεόδωρο Χρυσόμαλλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων κ. Ιωάννη Αναγνώστου, τον πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Καρδίτσας κ. Θωμά Βαλομάνδρα, τον εκπρόσωπο Πυροσβεστών Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Φιλίππου, τον γραμματέα Πυροσβεστών Δυτικής Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Μασούρα, τον πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Τρικάλων κ. Χαράλαμπο Δασταρούχα, τον απόστρατο συνδικαλιστή της Πυροσβεστικής κ. Στέφανο Μουρτζούδη, τον πρώην αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκη, τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Νάνη και τον κ. Παύλο Σκρέτα. Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση απηύθηναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης και ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού του Τομέα κ. Νίκος Διαμαντής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Τρικάλων και Καρδίτσας της ΝΔ κκ. Μιχάλης Μπαγιώτης και Λάμπρος Τσιούκης και δεκάδες στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως ειπώθηκε, όλες οι τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των συμμετασχόντων στην διευρυμένη συνεδρία καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη, αφενός για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και αφετέρου για περαιτέρω αξιοποίηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Tags: ,

Μια συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με άρωμα από Ιταλία και Ισπανία

Μια όμορφη παρέα από νέα παιδιά κι από αιώνιους έφηβους, σπάζουν τη μουντή ατμόσφαιρα των πέτρινων χρόνων που βιώνουμε… Σε πείσμα της κρίσης και της κατάθλιψης που προσπαθούν να μας φορτώσουν, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με το κέφι τους για ζωή, τη διάθεσή τους για προσφορά, την αστείρευτη φαντασία τους και την εθελοντική εργασία τους, όχι μόνο βοηθούν έμπρακτα τους συνανθρώπους τους, αλλά και σκορπούν αισιοδοξία για το μέλλον!
Παρά την καταρρακτώδη βροχή το Σάββατο, εξυπηρέτησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας στη Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που διοργάνωσαν, και εξασφάλισαν τρόφιμα για τις 110 άπορες οικογένειες που στηρίζουν.
Το χώρο της διάθεσης επισκέφτηκαν 30 νέοι φοιτητές από την Ισπανία και την Ιταλία, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι θα μεταφέρουν στις χώρες τους το μήνυμα ότι οι Έλληνες παλεύουν στην κρίση με κέφι και με αισιοδοξία, όπως άλλωστε πάντοτε έκανε ο λαός μας!
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Διάθεσης, είδαν δια ζώσης τη διαδικασία να εξελίσσεται, δοκίμασαν τα εξαιρετικά προϊόντα των παραγωγών και εντυπωσιάστηκαν από την άψογη οργάνωση των Ενεργών Πολιτών και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου.
Το απόγευμα έγινε συνάντηση με τους φοιτητές στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. Οι Ενεργοί Πολίτες παρουσίασαν τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους σε κοινωνικό, οικολογικό και πολιτισμικό επίπεδο και προκάλεσαν τον θαυμασμό των νέων, οι οποίοι «ένιωσαν συγκινημένοι κι ενθουσιασμένοι, καθώς βλέπουν την δημοκρατία να εφαρμόζεται στην πράξη, στη χώρα που γεννήθηκε» όπως δήλωσε μια φοιτήτρια από την Ισπανία. Ως ένδειξη αλληλεγγύης των λαών, τα παιδιά φέρανε τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., για να στηρίξουν έτσι έμπρακτα τις άπορες οικογένειες της Λάρισας, που έχουν υπό την αιγίδα τους οι Ενεργοί Πολίτες.
Στη συνέχεια οι φοιτητές της κάθε χώρας, παρουσίασαν τις ομορφιές των χωρών τους μέσα από την προβολή σύντομων σποτ, ενώ οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη του παραδοσιακού τους χορού flamenco, και οι Ιταλοί με την κιθάρα τους τραγούδησαν εύθυμα ιταλικά τραγούδια! Οι Έλληνες φοιτητές ετοίμασαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων για την Ελλάδα, το οποίο γέμισε με γέλια και χαρούμενη διάθεση τη Στέγη των Εν.Πο.Λ.!
Κι επειδή το γέλιο ανοίγει την όρεξη, όλοι πέρασαν στον μπουφέ που ετοιμάστηκε με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά από τις τρεις χώρες! Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι υπέροχες πίτες που ετοίμασαν οι εθελόντριες των Εν.Πο.Λ. καθώς και τα μελομακάρονα και τα άλλα γλυκά, που τίμησαν δεόντως οι επισκέπτες μας!
Στη συνέχεια η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα διεθνές πάρτι! Μουσική, χορός και πολύ-πολύ κέφι πλημμύρισε τη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι οι λαοί της μπορούν να ζήσουν αδελφωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ τους, σε πείσμα κάποιων πολιτικών (με την διττή έννοια της λέξης), που μας θέλουν διχασμένους και με σχέσεις υποτέλειας! Το πάρτι κράτησε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, και όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Οι Ενεργοί Πολίτες θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τα παιδιά για την επίσκεψή τους, τα τρόφιμα που πρόσφεραν στο Δωρητήριο, αλλά και το ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης κι αδελφοσύνης, που θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους!

Tags: , ,

Επίσκεψη του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στη Δημοτική Πινακοθήκη

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα), όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η μνήμη της πόλης».

Στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους του σύγχρονου ιδιόκτητου κτηρίου της Πινακοθήκης, οι Μαθητές και οι συνοδεύοντες Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από τη συλλογή των φωτογραφιών της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Βύρωνα Μήτου, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τλούπα, να ταξιδέψουν νοερά στη δεκαετία του ‘40 και να γνωρίσουν μία από τις θλιβερές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Λάρισας, τη Γερμανική Κατοχή 1941-1944, αλλά και στιγμές από την απελευθέρωση της πόλης και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων και κυρίως στον κ. Αχιλλέα Καλτσά, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας για την υποδοχή, την ξενάγηση και την παρουσίαση των σπουδαίων φωτογραφικών εκθεμάτων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου.

 

Η Διευθύντρια

 

Βικτωρία Λάμπρου

Tags: , ,

Εορταστικές εκδηλώσεις από τον Δ. Τεμπών

Ο Δήμος Τεμπών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠ) σε συνεργασία με τις Τοπικες Κοινότητες,την Μουσική Σχολή και την φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών θα διοργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το  άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα παρακάτω τοπικά διαμερίσματα.

Το εορταστικό πρόγραμμα:

Το Σάββατο  9 Δεκεμβρίου  και ώρα 19:00 στο Συκούριο  στην κεντρική πλατεία  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου .

Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων δίνει η μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών στις 17:00 στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου .

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου  στην τοπική κοινότητα Γόννων στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της μουσικής σχολής του Δ.Τεμπών στο δημοτικό καταστημα στην αίθουσα εκδηλώσεων .

Στις 18:00 θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία  του χωριού με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών.

Την ίδια ημέρα και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του  χριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορική κοινότητα Αμπελακίων  με χριστουγεννιάτικα τραγούδια απο τους μαθητές του παραρτήματος της μουσικής σχολής  καθώς και της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Μακρυχώρι θα πραγματοποιηθεί το άναμμα  του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη πλατεία του χωριού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου  σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία του Πυργετού  και ωρα 19:00 στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών -ο ουρανός θα γίνει μέρα, τεχνητό χιόνι, εδέσματα, αναψυκτικά, λουκουμάδες .

Την ίδια ημέρα παρόμοιες εκδηλώσεις  έχουν προγραμματίσει και άλλες τοπικές κοινότητες όπως η  τοπική κοινότητα Αιγάνης και της Όσσας στις 18:00.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ωρα 19:00  σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους στο άναμμα  του χριστουγεννιάτικου δέντρου  στην Τοπική Κοινότητας Ελάτειας όπου εκεί ο Μορφωτικος σύλλογος του χωριού θα προσφέρει ζεστούς λουκουμάδες μελομακάρονα κουραμπιέδες αναψυκτικά καθως και Άγιος Βασίλης θα προσφέρει  δώρα για τους μικρούς μας φίλους.

Οι εκδηλώσεις στην Ελάτεια θα ξεκινήσουν από τις 17:00 με το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για τα μικρά παιδιά.

Την ίδια ημέρα στις 18:00 η τοπική κοινότητα Ραψάνης σε συνέργασια με τους συλλόγους του χωριού θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικη γιορτή.Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δ.Τεμπών.

 

 

Tags: , ,

Μήνυμα του Χρ. Κέλλα για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για            αφύπνιση συνειδήσεων.

Όλοι μας, από οποιοδήποτε ρόλο συμμετέχουμε ενεργά στο κοινωνικό σύνολο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε εμπράκτως για το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε ίσες ευκαιρίες.

Οφείλουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια,ώστε να μειωθούν οι διακρίσεις απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.

Η διαφορετικότητα ισοδυναμεί με ισότητα και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο στέρεες βάσεις κοινωνικής συνύπαρξης θα θέσουμε σε μια κοινωνία που βάλλεται πανταχόθεν.

Η πολιτεία έχει να κάνει ακόμη πολλά…

Η παράταξή μας θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις, με στόχο την εξομάλυνση των συνθηκών εκείνων, που πολλές φορές, ορθώνουν τοίχους απροσπέλαστους για τα Άτομα με Αναπηρία.

Θα εργαστούμε για την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των παιδιών με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και την αποτελεσματική έκβαση της ένταξής στους στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και ενεργή συμμετοχή.

Και αυτό δεν είναι απλά υποχρέωσή μας, αλλά καθήκον απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο».

 

Tags: , ,

Ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας στη Θεσσαλονίκη

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας το προηγούμενο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, όπου συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θέρμης στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού μορφωτικού συλλόγου Ν. Ραιδεστού «Βισάνθη». Την εξαιρετική διοργάνωση πραγματοποίησε η χορωδία «Βισάνθη» με την αιγίδα του Δήμου Θέρμης στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου συναντήθηκαν έξι αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, δήμου Θερμαϊκού, Πάτρα, Ορεστιάδα, Ελασσόνα. Ν. Ραιδεστός). Οι 250 περίπου χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης σε μια γιορτή του πολιτισμού και του χορωδιακού τραγουδιού.

Η μικτή χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα σύντομο και ευχάριστο ρεπερτόριο με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού. Απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της τόσο από τους χορωδούς, όσο και από τους μαέστρους των υπολοίπων συνόλων. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται όλα τα χορωδιακά σύνολα του μουσικού συλλόγου Ελασσόνας (προκαταρκτικό, παιδικό – νεανικό και μικτό τμήμα) για την μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας καθώς και για τις επικείμενες εμφανίσεις στη Λευκή Νύχτα του εμπορικού συλλόγου και στο «Πάρκο των Ευχών» στην πόλη της Λάρισας.

Tags: , ,

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

Με μεγαλοπρέπεια   και κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο. Πολλοί πιστοί χριστιανοί συμμετείχαν στην αρχιερατική αυτή Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστη και ο παρεπιδημών στην Λάρισα κ. Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων  και χάρηκαν ιδιαίτερα  την παρουσία του Θεοφιλούς, Θεσσαλού στην καταγωγή Ιεράρχου, που διακονεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ποιμαίνει αυτήν την ένδοξη και  θρυλική Ιερά Μητρόπολη της Σμύρνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος στο κήρυγμά του  μίλησε για το θαύμα της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς. Εστίασε την ομιλία του σε δύο λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της περιγραφής του θαύματος. Ο τυφλός ζητεί το φως, τη θεραπεία αν και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί την παρουσία του Κυρίου. Από την άλλη οι κάτοικοι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν να πλησιάσει τον Κύριο. Εκείνος όμως το επιζητούσε και τελικά το πέτυχε. Ένας άνθρωπος τυφλός αναζητεί το φως στον Υιό και Λόγο του Θεού. Αναζητεί το φως και το βρίσκει. Έτσι και οι άνθρωποι κάθε εποχής αναζητούν φως σωματικό και πνευματικό. Ο άνθρωπος από  αρχαιοτάτων χρόνων ζητούσε λύση στα αδιέξοδα του, στην κοινωνική ζωή, στην ύπαρξη του και στον προορισμό του.
Το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, τόνισε ο λόγιος Ιεράρχης, έχει να καταθέσει πολλές μαρτυρίες για αυτήν την αναζήτηση όπως στην Ιωνία που ο ελληνικός λόγος προσπάθησε να διαλύσει το σκότος της αγνωσίας. Μάλιστα οι φιλόσοφοι της Ιωνίας βρήκαν ψήγματα του σπερματικού λόγου, είναι οι πρόδρομοι του Χριστού. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που οι μεγάλοι φιλόσοφοι εικονίζονται στους νάρθηκες των εκκλησιών και ειδικά του Αγίου Όρους. Το αληθινό φως όμως είναι ο Χριστός. Είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού που έφερε το φως της αλήθειας στον κόσμο. Προσφέρει όμως το φως όχι άνευ της βουλήσεως των ανθρώπων αλλά σε όσους το επιθυμούν, σε όσους εύχονται προς αυτόν. Γι’ αυτό και ο τυφλός επιβραβεύτηκε από τον Χριστό. Ο Χριστός  προσέφερε στον τυφλό το σωματικό φως και σε μας προσφέρει το πνευματικό φως, το φως της αρετής και  της διακρίσεως. Έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε το Λόγο στη ζωή μας, να διακρίνουμε την αρετή από την αμαρτία, το καλό από το κακό το δίκαιο από το άδικο. Η εφαρμογή της διδασκαλίας του Λόγου του Θεού μόνο αγαθά φέρει στον άνθρωπο. Δυστυχώς όμως εμείς σήμερα δεν αναζητούμε το πνευματικό φώς, δεν έχουμε το πνευματικό φώς. 
Τελειώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την ευλογία των αγίων της περιοχής της Σμύρνης, Aγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου καθώς και της Aγίας ενδόξου Ισαποστόλου Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος, ενώ ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, για την τιμητική του πρόσκληση και την πολλή του αγάπη στο πρόσωπό του. Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι πιστοί έλαβαν αντίδωρο από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου και του ευχήθηκαν ταπεινώς καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο του.Τον λόγιο Ιεράρχη της Σμύρνης, καλωσόρισε δια θερμών λόγων στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσήλθε εκ του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Λαρίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, όπου προέστη, εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου ευλαβούς συνεργάτιδος της τοπικής Εκκλησίας, Μεταξωτής ( Ξένιας) Ιωακειμίδου – Παπαγεωργίου, διακεκριμένης εκπαιδευτικού και πρώην Αντιδημάρχου και Προϊσταμένης του Γραφείου ΤΕΕ Λάρισας και οι δύο Αρχιερείς είχαν θερμή συνομιλία μεταξύ τους, του οικείου Ιεράρχου ευχαριστήσαντος ιδιαίτερα τον φιλοξενούμενο νέο Αρχιερέα για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και για την χαρά της υψηλής παρουσίας του στις πλούσιες συν Θεώ λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και τη πανηγύρει του εν Λαρίση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού.

Tags: , ,

Κρατική δουλοκτησία – Άρθρο του Κώστα Αγοραστού

Κάθε φορά, από όποια θέση και όποιον ρόλο, έρχεται κάποιος σε επικοινωνία με τις κρατικές λειτουργίες, ένα και μόνο είναι το συμπέρασμα: πρόκειται για κρατική δουλοκτησία.

Καλούμαστε σήμερα να ονομάσουμε τα πράγματα όπως είναι, αν θέλουμε να έχουμε μια ελπίδα να τα αλλάξουμε. Να τα προσεγγίσουμε με τη σκέψη μας σε καθαρή πνευματική διάταξη, με την εμπειρία ως αφετηρία και δεδομένο, μαζί με την επιστημονική ματιά ως εργαλείο κατανόησης.

Καιρό τώρα, χρόνια τώρα, μονότονα επαναλαμβάνεται στη δημόσια συζήτηση ότι το μεγάλο εμπόδιο  στην εξέλιξη, σε κάθε μέτωπο, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, είναι το κράτος. Την ίδια ώρα ενώ κοινή η δημόσια παραδοχή του μέγιστου αυτού προβλήματος, ακόμη και οι προσπάθειες που έγιναν ήταν δειλές και τελικά ανακόπηκαν από το  φόβο του πολιτικού κόστους.

Αυτό το κράτος και η δουλοκτητική φύση του υπήρξε το αποτελεσματικό  εργαλείο οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού ελέγχου εις βάρος των ανθρώπων.

Το κράτος είναι ένα σύνθετος μηχανισμός , εξωτερικά διοικητικός. Καλύπτει τις ανάγκες της συνύπαρξης και θεωρητικά είναι εγγυητής, κυρίως της ασφάλειας. Στο ζεύγος υποχρεώσεις – δικαιώματα στο ελληνικό κράτος διαγράφονται και οι δύο έννοιες. Και τη θέση τους καταλαμβάνει μία και μόνο: απαγόρευση. Το ελληνικό κράτος είναι πέραν δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, είναι ένα κράτος απαγορεύσεων. Αυτό είναι το θεμέλιο της δουλοκτητικής φύσης του.

Με μοχλό τις απαγορεύσεις ως σταθερή αφετηρία κάθε σχέσης μαζί του, αποκτά  προοδευτικά μια ιδεολογική και πολιτική αυτονομία έναντι των ανθρώπων. Αυτοενισχυόμενο διαρκώς μέσα σε αυτόν τον κύκλο επιβολής, τείνει να εγκατασταθεί ως απόλυτη αναγκαιότητα. Με το χρόνο εδραιώνεται ένας συμβιβασμός των πολιτικών δυνάμεων με τις σχέσεις και την αδράνεια που προκύπτει εντός τους. Καθώς ο συμβιβασμός αποφέρει ποικιλότροπες ευεργεσίες στηρίζεται, συντηρείται και αυτοσυντηρείται.

Και σιγά-σιγά αυτό το κράτος εξελίσσεται σε κύριο φεουδαρχικού τύπου, εξελίσσεται σε περιφανή κύριο των πάντων. Των ανθρώπων, των αγαθών, του χρόνου.

Η πρόσφατη τραγωδία στη Μάνδρα είναι ο καθρέπτης και η υπόσταση αυτής της πραγματικότητας.

Εκεί που απαγορεύει, εκεί και επιτρέπει.

Εκεί που απειλεί, εκεί και προστατεύει.

Εκεί που ζητάει αποφάσεις, εκεί και αδρανοποιεί.

Εκεί που βιάζεται, εκεί και ανακόπτει,

Εκεί που τιμωρεί, εκεί και αθωώνει.

Υψώνει τις απαγορεύσεις για να αυτοαναχθεί σε ύψιστο κριτή της ενοχής και της αθωότητας.

Αυτό το δουλοκτητικό κράτος κυοφορεί την καταστροφή μας.

Έχω πολλές φορές πει, και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, ότι η αφαίρεση εξουσίας  από το κεντρικό κράτος είναι η κύρια οδός μεταρρύθμισής του.

Αποκέντρωση.

Ριζική, τολμηρή, ριζοσπαστική αποκέντρωση. Δεν θα αναπτύξω εδώ τις ευεργετικές συνέπειες αυτού του αυτοπεριορισμού της εξουσίας.

Θα σημειώσω μόνο ότι στο αποκεντρωμένο σύστημα η δυνατότητα εργαλειοποίησης της διοίκησης για έλεγχο της κοινωνίας περιορίζεται. Ενώ την ίδια  ώρα ο έλεγχος επί της διοίκησης και την λειτουργία της μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο μέτωπο της διαφάνειας, της αντιμετώπισης της διαφθοράς ή τον πολλαπλασιασμό του παραγόμενου έργου.

Σημειώνω ακόμη, επικαλούμενος την εμπειρία μου – και ας μου επιτραπεί – και την επιστημονική μου γνώση, ότι η μετάβαση σε ένα κράτος που θα είναι προσανατολισμένο στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, προϋποθέτει ακόμη τούτο:

Μια πολιτιστική επανάσταση μέσα στο κράτος.

Δεν αρκεί η αλλαγή της διοικητικής λειτουργίας, των διατάξεων και των ρυθμίσεων. Χρειάζεται μια αλλαγή βάθους και ποιότητας στις στάσεις, τις συμπεριφορές και τις συνειδήσεις των εργαζομένων στην κρατική λειτουργία. Μόνο αυτό θα θεμελιώσει μια ποιοτικά νέα σχέση.

Μας χρειάζεται αμέσως ένας τολμηρός, ανοιχτός και γενναίος δημόσιος διάλογος. Διαφορετικά το κράτος αυτό θα τρώει τα θεμέλιά μας.

 

 

Άρθρο του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Βήμα της Κυριακής

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού προς εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης

Συνελήφθη, σήμερα (04-12-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Κυβέρνηση «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω!»

«Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία πέρασε από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στο “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”.  Προκειμένου να μείνουν λίγο ακόμη στην καρέκλα της εξουσίας είναι ικανοί να θυσιάσουν τα πάντα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς (στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους δημοσιογράφους κ.κ. Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα).

Ο κ. Χαρακόπουλος συμπλήρωσε ότι «με τη ΝΔ κάθε χρόνο υπήρχε ανανέωση της παράτασης και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να βγει σπίτι, πόσω δε μάλλον πρώτη κατοικία, σε δημοπρασία. Τώρα σε τι επαφιόμαστε; Στην καλή πίστη των τραπεζών; Ο δε κ. Μάρδας έφθασε στο σημείο να μας εγκαλεί, γιατί ανανεώναμε κάθε χρόνο την νομοθετική ρύθμιση που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς. Δηλαδή είναι πλέον να “τρελαίνεσαι”».

 

Φαρδιά-πλατιά οι υπογραφές…

Σχετικά με την Τρίτη αξιολόγηση, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία βάζει φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές της για την τρίτη αξιολόγηση, σε ένα μνημόνιο που φέρνει μια σειρά από περικοπές σε επιδόματα. Έχουμε 320 εκ. περικοπές σε επιδόματα πολυτέκνων, τριτέκνων, αναπήρων. Μιλάμε για ορυμαγδό! Έχουμε περικοπές σε 140 χιλ. συνταξιούχους τους ΕΚΑΣ. Έχουμε μείωση του επιδόματος θέρμανσης. Πριν 3-4 χρόνια, που ήμασταν στην κυβέρνηση, θυμούμαι την ιστορία με τα παιδιά στο ατυχές συμβάν με το μαγκάλι που έχασαν τη ζωή τους και τον θόρυβο που γινόταν τότε για “κυβερνήτες-δολοφόνους”, γιατί είχαμε επίδομα θέρμανσης 200 εκ. ευρώ. Ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το περιέκοψε στα 100 εκ., και εφέτος δίνει 47 εκ. Αν ήταν “δολοφόνοι” αυτοί που έδιναν 200 εκ., αυτοί που δίνουν σήμερα 47 τι είναι;»

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσαλαβουτά στη λάσπη» με Καμμένο

Ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «Πού ‘σαι νιότη που ‘λέγες πως θα γινόμουν άλλος! Δεν είναι αυτός ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά με αυτόν τον πολιτικό λόγο ζήτησε τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Από την 13η σύνταξη έχουμε φθάσει στις περικοπές δύο συντάξεων, έχουμε μειώσεις αφορολόγητου, έχουμε έναν ορυμαγδό μέτρων. Ο ελληνικός λαός δεν επέλεξε αυτό. Τουλάχιστον, δεν ήταν αυτή η ατζέντα η πολιτική, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήλθε στις εκλογές. Βλέπουμε μια προπαγάνδα αποπροσανατολισμού. Από την μία σκανδαλολογία και από την άλλη δήθεν παροχές και μια κοινωνία φτωχοποιημένη. Ποιο είναι το όραμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεσαία τάξη των 7.500 ευρώ της κ. Φωτίου, που θα ζει με συσσίτια και επιδόματα;».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε τέλος ότι «καταρρέει και το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Η άσπιλη και αμόλυντη αριστερά τσαλαβουτάει πια στη λάσπη υπερασπιζόμενη τον κ. Καμμένο, τον υπουργό άμυνας που συνομιλεί με ισοβίτες, που παίζει σε καζίνο στο Λονδίνο, τον υπουργό με τα ερωτήματα και τις βαριές σκιές στα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας. Νομίζω ότι πιά έχει αποκαλυφθεί σε όλο του το εύρος».

 

Αδικείται η Ντόρα

Σχετικά με την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να μην συμπεριλάβει σε κυβέρνηση που θα ηγηθεί μέλος της οικογενείας του, ο κ. Χαρακόπουλος την χαρακτήρισε «αναμφίβολα επώδυνη για τον ίδιο» τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι μια σκληρή -και εγώ θα έλεγα και άδικη- απόφαση. Η κουβέντα περί οικογενειοκρατίας είναι πολύ μεγάλη και έχει δύο όψεις. Αναμφίβολα αυτοί που είναι από τζάκια έχουν ένα αβαντάζ όταν πολιτεύονται. Αλλά δεν είναι όλοι αχθοφόροι ενός ονόματος. Υπάρχουν και άξια στελέχη. Εγώ πιστεύω ότι αδικείται η Ντόρα Μπακογιάννη από αυτήν την απόφαση.  Είναι ένα στέλεχος που έχει μεγάλη εμπειρία, γνώσεις και πιστεύω δυνατότητα να προσφέρει».

Tags: , ,

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel είχε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμους.

Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες, κυριάρχησε το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους υπογράμμισε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης αμοιβαίων συνεργιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προσέλκυση τουριστών, επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Από την πλευρά του, κ. Walter Stechel ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εποικοδομητική συνεργασία και εξέφρασε τη βούλησή του να συνεισφέρει στην καλύτερη προώθηση των επιχειρηματικών ανταλλαγών Γερμανίας – Ελλάδας και τη δημιουργία μελλοντικών ευκαιριών σ’ αυτό το πεδίο.

 

 

Tags: , ,

O πιο λαμπερός Μύλος των Ξωτικών άνοιξε τις πύλες του για 7η χρονιά!

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η επίσημη τελετή έναρξης της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας.

Ο λαμπερός Μύλος των Ξωτικών άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για 7η συνεχή χρονιά. Ο Μύλος πήρε ζωή ξανά με έναν τρόπο μαγικό και ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε από την Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων το μήνυμα ότι η καρδία της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπάει στα Τρίκαλα και κήρυξε την επίσημη έναρξη λειτουργίας.

Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Μύλου, ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Νέζος κάλεσε την Μελίνα Ασλανίδου στο stage και ξεσήκωσε το κοινό με την εκπληκτική φωνή της.

Για 38 ημέρες ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά, η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού και όλοι οι αγαπημένοι μας ήρωες θα βρίσκονται στα Τρίκαλα με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα υποδέχονται τους εκατοντάδες επισκέπτες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δημιουργία της τελετής έναρξης και ιδιαίτερα όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Tags: , ,

Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα Νίκαιας και το αντιπλημμυρικό έργο

Λύση στο πρόβλημα της συνοικίας της Καλλιθέας, που πλημμύριζε μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, δίνει το αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εγκαινιάστηκε στη Νίκαια χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε σαν στόχο την προστασία της περιοχής από έντονα καιρικά φαινόμενα με την ταυτόχρονη δημιουργία πεζογέφυρας και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι εδώ. Με τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώσαμε ένα ανθρώπινο έργο έτσι ώστε και να μην πλημμυρίζει η περιοχή και να είναι δυνατή η καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή Κιλελέρ, καταγράψαμε το πρόβλημα και βοηθήσαμε έτσι ώστε να δοθεί λύση. Στο έργο αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής η οποίοι για χρόνια έβλεπαν την περιοχή να πλημμυρίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί εδώ έγινε ένα έργο ουσίας».

 

Tags: , ,

Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 2.12.2017 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν:

 • (1.349) άτομα και
 • (1.198) οχήματα και
 • (8) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (36) άτομα.

Συνελήφθησαν (12) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Πέντε (5) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 • Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία ένα ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της κλοπής και της απόπειρας κλοπής και
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν (300) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Διακόσιες ενενήντα τρεις (293) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
  • (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (7) για ΚΤΕΟ,
  • (46) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (3) για μέθη και
  • (222) λοιπές παραβάσεις.
 • Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Δύο (2) παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής και
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν (24,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Tags: , ,

Πρόγραμμα εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την 11η -15η & 18η  Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα- Παρασκευή & Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ αντίστοιχα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας (πρώην ΥΕΒ)  επί της οδού Φαρσάλων 148 στην Λάρισα   θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου 2ης Ειδικότητας, Β’  Ομάδας και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 2ης  Ειδικότητας Β΄ ΟΜΑΔΑΣ

 

1 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2 ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
3 ΖΑΧΑΡΑΚΟΥΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
4 ΚΑΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5 ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
6 ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ ΒΑΙΟΣ
7 ΤΣΙΑΚΑΤΗΡΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
8 SEDJI PECI
9 ΦΑΚΑΣ ΖΗΣΗΣ
10 ΒΑΛΔΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
11 ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
12 ΙΣΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
13 ΤΣΙΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14 ΦΟΡΛΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ
15 ΜΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16 ΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17 ΣΕΝΚΑ ΤΟΒΙΝ
18 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
19 ΒΛΑΝΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
21 ΨΑΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22 ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23 ΓΕΡΟΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
24 ΣΓΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25 ΚΟΘΩΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
26 ΚΟΥΤΣΟΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
27 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
28 ΤΖΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
29 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΠΛΙΔΗΣ

 

 

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

Γιώργος Γιαννιάς - Τηλεφώνησέ μου
Πασχάλης Τερζής - Οι φίλοι
Γιάννης Πλούταρχος - Γιατί μελαγχολείς
Γιώργος Μαζωνάκης - Μη μου ζητάς
Νότης Σφακιανάκης - Αγάλματα
Έλλη Κοκκίνου - Χαρταετός
Βασίλης Τερλέγκας - Ενός λεπτού σιγή
Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Σημαδάκι κόκκινο
Νατάσσα Θεοδωρίδου - Επειδή με ξέρω
Κατερίνα Στανίση - Δεν ανήκω σε κανέναν

 


Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031