Tags: , ,

Ο Μ. Χαρακόπουλος για τη συνεδρίαση των μελών της Θεσσαλίας στην Λάρισα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προσκαλεί σε Διευρυμένη Συνεδρίαση τα μέλη του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος).

Η συνεδρίαση γίνεται ενόψει του του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και σε αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας Θεσσαλίας, Συνδέσμων αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Θεσσαλίας, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ στους 4 νομούς της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και όσοι συμμερίζονται τις πολιτικές θέσεις της παράταξης και προτίθενται να συμβάλουν με προτάσεις στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Πρόγραμμα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

  • Γενική εισήγηση-ενημέρωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, για την έξαρση της εγκληματικότητας, τις κυβερνητικές ευθύνες και την στάση της ΝΔ από τον αν. Τομεάρχη κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Συντονιστή κ. Ηλία Βλαχογιάννη.
  • Παρεμβάσεις παρευρισκομένων και καταγραφή προτάσεων, εν όψει της  προετοιμασίας του προγράμματος της ΝΔ για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια.

 

 

 

Tags: , ,

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ

Ξεκίνησαν από το Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων (ΕΕΕΚ) οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ που θα διαρκέσουν μέχρι την 7η Ιανουαρίου 2018.

Η επιλογή, από τη Δημοτική αρχή, της αφετηρίας έγινε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους Αγίους Αναργύρους, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλα τα χωριά του Δήμου και έχουν τον τίτλο ‘ο Άγιος Βασίλης πάει παντού’ από το Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων (ΕΕΕΚ) με σκοπό  να ευαισθητοποιήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα αναπηρίας, διαφορετικότητας και δικαιωμάτων. Προσδοκούμετην ανάδειξη της φωνής και την ενδυνάμωση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την προώθηση ενταξιακών πρακτικών και μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσιχίτας και Κώστας Φιλιπούλης ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίων Αναργύρων Νεόφυτος Καραβασιλειάδης, εκπαιδευτικοί και παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Η επίσημη παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλελέρ θα γίνει από το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 σε συνέντευξη τύπουστο δημαρχείο της Νίκαιας πριν από την έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης που θα γίνει στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Το τροχήλατο σπιτάκι του Αη Βασίλη θα επισκεφθεί το Σάββατο 2 Δεκέμβριου τη Μεσοράχη  09.30-11.30, τον Άγιο Γεώργιο στις 12.00-16.00 και τους Αγίους  Αναργύρους στις 16.30. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 10:00 θα βρίσκεται στη Νίκαια.

Φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στους Αγίους Αναργύρους στις 18:30 όπου θα ακολουθήσει συναυλία με τους BadMonkeysκαι στο Αχίλλειο στις 16:30, στο Κιλελέρ στις 17:30 και στο Αρμένιο στις 18:30 παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Η κεντρική εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νίκαια θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην πλατεία της Νίκαιας όπου θα εμφανιστεί η χορωδίας της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας και η γιορτή θα κλείσει με ένα μουσικό ταξίδι από την ορχήστρα του Ντίνου Καραποστόλου και της Δάφνης Χατζηδάκη.

Tags: , ,

Βράβευση μαθητών από τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας

Από τον Γεωπονικό  Σύλλογο  Ν. Λάρισας  ανακοινώνεται ότι τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της  βράβευσης των παιδιών των  Γεωπόνων – μελών του Συλλόγου μας, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου, που αρίστευσαν  κατά το προηγούμενο  σχολικό έτος, είναι τ’ ακόλουθα :

α. ένα  αντίγραφο  βαθμολογίας  για  τους  μαθητές και τις μαθήτριες

β. μια υπεύθυνη  δήλωση  του / της φοιτητή / τριας – σπουδαστή / στριας  με τα  στοιχεία  της  σχολής  του / της.

Σε κάθε περίπτωση, εάν στα δικαιολογητικά δεν αναγράφονται τα ονόματα  των γονέων, θα πρέπει να κοινοποιούνται στον σύλλογο.

Όσοι αποστείλουν με fax τα δικαιολογητικά, καλούνται να τηλεφωνήσουν προς επιβεβαίωση παραλαβής του fax.

Παρακαλούνται οι γονείς να καταθέσουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την βράβευση των παιδιών τους.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφολόγης  Δημήτριος                                 Τσαλίκης Δημήτριος

 

Tags: , ,

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ.Βαρθολομαίος στη Λάρισα

Από την βασιλίδα των πόλεων, έρχεται στην Λάρισα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το πρωί, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.Βαρθολομαίος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο οποίος θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Tags: , ,

Ένα πρωτότυπο δέντρο από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τιμώντας το πνεύμα των ημερών οι μαθητές  και οι καθηγητές του τομέα πληροφορικής του 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, χρησιμοποιώντας παλιά εξαρτήματα υπολογιστών. Ανακύκλωση , πρωτοτυπία,  καλλιτεχνική προσέγγιση, τεχνολογία και εορταστική διάθεση από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Tags: , ,

Παρέμβαση Κέλλα για τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Γερμανίας

Μια σειρά από ερωτήματα έθεσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μιλώντας στην Κοινή Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ευρωβουλευτών, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ελέγχους που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Θέμα της Κοινής Συνεδρίασης η“Διατύπωση γνώμης της πρότασης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ 2016/399) όσον αφορά τους κανόνες που εφαρμόζονται για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα”.

«Δεν περίμενα ποτέ, ως ένας άνθρωπος που έζησε τι γινόταν με τους ελέγχους προ Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις διαδικασίεςπου ακολουθούνταν, να συμβεί αυτό που γίνεται σήμερα!

Κι επειδή γνωρίζω, θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τον κ. Υπουργό:

Είχε ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση;

Ήξερε τι θα συμβεί;

Οι Γερμανοί το δικαιολογούν εξαιτίας των χιλίων παράνομων εισόδων με πλαστά δικαιολογητικά, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν», υποστήριξε ο κ. Κέλλας, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Όπως καταλαβαίνετε είναι εξευτελιστικό για τη χώρα, εκατοντάδες Έλληνες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υφίστανται έλεγχο για πολλή ώρα στα αεροδρόμια της Γερμανίας!

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο.

Πριν δυο χρόνια είχαμε τον φράχτη στα βόρεια σύνορά μας, που επικοινωνιακά υποδήλωνε τον αποκλεισμό μας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθούν οι έλεγχοι, σαν να είμαστε πολίτες του τρίτου κόσμου, οπότε εγώ αναρωτιέμαι:

Μήπως όλα αυτά, είναι τα απόνερα της μεταναστευτικής πολιτικής των “ανοιχτών θυρών” που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Μήπως είναι αποτέλεσμα των αφρόνων απειλών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που υποθέτω δεν μιλούσε σοβαρά, για “εξαγωγή τζιχαντιστών”;

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και να επανέρθουμε στο δόγμα της κυβέρνησης Σαμαρά για φύλαξη των συνόρων μας;», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Tags: , ,

Συνεχίζονται οι συναντήσεις γονέων από το ΕΚΛ

Ολοκληρώθηκε εχθές η πρώτη συνάντηση των γονέων με ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών με σκοπό την στήριξή τους. Δημιουργήθηκαν δύο ομάδες με βάση την ηλικία των παιδιών.

Στις 7/12 και ώρα 7.30μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για όσους έχουν παιδιά στην προεφηβεία και εφηβεία.

Στις 14/12 και ώρα 7.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για όσους έχουν παιδιά στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Tags: , ,

Οι Θεσσαλοί της Αττικής γιόρτασαν την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

Τα εκατόν τριάντα έξι χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στα πλαίσια των καταστατικών δεσμεύσεων του, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Θεσσαλική Γη».

Στα πλαίσια της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε  Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων και παρευρισκόμενων στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος. Οι επίσημοι εκπρόσωποι Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας κατέθεσαν στεφάνι συγκεκριμένα οι κ.κ: ο Δρ.Στέφανου Κούτρα Πρόεδρο «Πανθεσσαλικής Στέγης», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα.Παλιού Κατερίνα εντεταλμένη στα θέματα διεθνών Σχέσεων ενώ εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Θεσσαλός Βουλευτής ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Στο τιμητικό άγημα έλαβαν μέρος μέλη συλλόγων, ντυμένοι με παραδοσιακές θεσσαλικές φορεσιές, ενώ μετά την κατάθεση Στεφάνων ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος παρουσίαση παραδοσιακών χορών  από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους που συμμετείχαν και ιδιαίτερα εκείνους που ήρθαν από τη Θεσσαλία και τη Φλώρινα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ιερή αυτή μέρα.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο άγημα και στους παραδοσιακούς χορούς είναι οι εξής:

Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας, Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών, Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής «Ο Πηνειός».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία έδωσε μια μεγαλοπρέπεια στην εκδήλωση. Τελετάρχης της επετείου ήταν ο κ. Κώστας Τσώρας Αντιπρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε πρώην Βουλευτές, Προέδρους και μέλη των Θεσσαλικών Σωματείων της Αττικής, θεσσαλών και φίλων της παράδοσης που παρευρέθηκαν και βοήθησαν στην ενδυνάμωση της σημαντικής αυτής Θεσσαλικής εορτής. Ευχαριστίες επίσης στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε για την προβολή spot κάλεσμα για την εκδήλωση σε Μετρό και Ηλεκτρικό στην Αθήνα, την Εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Μάνεση στον AlphaTV για την απευθείας σύνδεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Σύνταγμα, και τον Πατέρα Μάξιμο για την φιλοξενία στην εκκλησία του στην Αγία Αικατερίνη στην πλάκα.

 

Tags: , ,

Παράταση δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνέχεια του με αρ. 488/128013/28-11-2017 εγγράφου του ΥΠ.Α.Α.Τ., ενημερώνει ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2017, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ., θα παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Κάνατε την Ελλάδα “μαύρο πρόβατο” της Σένγκεν

«Η χώρα μας μπορεί να μη βγήκε από την ΕΕ λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κινδυνεύει να βρεθεί με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, λόγω της νέας Σένγκεν» που «εισάγει τη δυνατότητα παράτασης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα για μέγιστο χρονικό διάστημα 2 ετών». Τα παραπάνω τόνισε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον απόηχο της «εξευτελιστικής διαδικασίας ελέγχου ταξιδιωτικών εγγράφων  που υφίστανται οι Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια». Ο κ. Χαρακόπουλος ήταν ο βασικός Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την Κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα τη διατύπωση Γνώμης επί της πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/399 όσον αφορά τους κανόνες που εφαρμόζονται για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζονται «ως ευρωπαίοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όπως καταγγέλλεται, ενώ γνώριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε πάρει τέτοιες αποφάσεις, “εποίησε την νήσσαν” και επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, κρατώντας το μυστικό, μέχρι που αποκαλύφθηκε στον Τύπο». Υπενθύμισε δε ότι για το θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση, και αναμένει απαντήσεις αν πράγματι η κυβέρνηση είχε γνώση των αποφάσεων των γερμανικών Αρχών να επιβάλλουν στους Έλληνες που πηγαίνουν στη Γερμανία καθεστώς ειδικής εποπτείας, αν έγιναν ενέργειες για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, και κυρίως τι θα πράξει, ώστε να αρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό καθεστώς έναντι των Ελλήνων πολιτών.

 

Πάτημα στους Γερμανούς…

Κάλεσε, μάλιστα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα να απαντήσει ευθέως αν ισχύουν τα νούμερα που δίνουν οι γερμανικές αρχές για τους παράτυπους μετανάστες που ταξίδεψαν στη Γερμανία από την Ελλάδα και αν ναι, αν νιώθει «την ανάγκη να απολογηθείτε για λάθη και παραλείψεις σας που έδωσαν το πάτημα στους Γερμανούς να καταστήσουν την Ελλάδα “μαύρο πρόβατο” στη Σένγκεν και κυρίως μετά από αυτό, τι πράξατε για να μην δίνετε τέτοιες αφορμές σε άλλες χώρες να προχωρούν σε εξαίρεση της Ελλάδος από την Σένγκεν;».

Για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στη συνθήκη Σένγκεν, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας» έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν «τις κοινωνίες των κρατών-μελών ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της αναστολής ενός από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της σύγχρονης Ευρώπης, αυτού της ελεύθερης μετακίνησης, προσώπων εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής επικράτειας». Τέλος υπογράμμισε ότι «η πρόταση για την αύξηση των χρονικών ορίων επιβολής εσωτερικών ελέγχων στη Ζώνη Σένγκεν όχι μόνο θέτει εμπόδια στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά παρακάμπτει το ζήτημα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, το οποίο εν προκειμένω βεβαίως είναι ζήτημα ελληνικό, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό».

 

Tags: , ,

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (30-11-2017) το βράδυ στη Λάρισα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή (1.200) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Tags: , ,

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με νέους από το εξωτερικό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ.

ToYouthnetHellas (Δίκτυο Νέων Ελλάδας) σε συνεργασία με τον Ιταλικό οργανισμό Forme και τον Ισπανικό οργανισμό Ticket2Europe διοργανώνει Ανταλλαγή Νέων (Εrasmus + Νεολαία, Βασική Δράση 1) με τίτλο «Echoesofpastwars» (κωδικός: 2017- 2- EL02 -KA105 – 003358).

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, οι νέοι που συμμετέχουν από αυτές τις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), θα συναντηθούν με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, για να ενημερωθούν για τη δράση τους. Οι νέοι αρχικά, θα βιώσουν από κοντά το έργο των Ενεργών Πολιτών, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη δράση τους «Διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες» που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Στη συνέχεια το απόγευμα στις 7:30, στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Παναγούλη 37) θα γίνει εκτενέστερη παρουσίαση του συνολικού έργου των Εν.Πο.Λ., θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από παρόμοιες καταστάσεις εσωτερικής κρίσης, που έχουν περάσει στο παρελθόν και οι τρείς λαοί, θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα των τριών χωρών και θα γνωριστούν καλύτερα μέσα από μία χαλαρή συζήτηση, γευόμενοι εδέσματα και από τις τρεις χώρες στον συμμετοχικό μπουφέ που θα στηθεί με την συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων. Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι και το κεντρικό ζητούμενο του κινήματος των Ενεργών Πολιτών, οι νέοι του προγράμματος θα προσφέρουν στο Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., τρόφιμα για τις 110 άπορες οικογένειες που στηρίζουν.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, αρκεί να φέρει κάποιο παραδοσιακό έδεσμα ή ποτό, που θα μοιραστεί μαζί με τα άλλα εδέσματα στους παραβρισκόμενους.

Tags: , ,

Εξετάσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειριστών μηχανημάτων έργου

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την  07η -08η  & 09η Δεκεμβρίου  2017 ημέρα Πέμπτη- Παρασκευή & Σάββατο αντίστοιχα  στις εγκαταστάσεις:

α) του Οργανισμού Λιμένα Βόλου στον Προβλήτα των (Αλυκών) και,

β) της Μεταφορικής Εταιρείας «Χαρβάλας Βασίλειος» στον Βόλο

θα πραγματοποιηθούν οι  εξετάσεις (Πρακτικού μέρους) απόκτησης επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της 2ής Ειδικότητας Α Ομάδας και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο Τμήμα υποβολής της αίτησης :

 

1 ΜΙΧΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
2 ΧΡΥΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΜΗΤΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5 ΣΑΝΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
6 ΚΑΠΟΥΤΣΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
7 ΡΑΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
8 ΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
9 ΚΑΒΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11 ΒΑΡΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
13 ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
14 ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15 ΤΣΕΡΝΕΑ ΦΛΟΡΙΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ
16 ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17 ΒΑΙΤΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
18 ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
19 ΣΟΛΩΜΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εξέτασης θα πρέπει να φορούν παπούτσια ασφαλείας και να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

Tags: , ,

Ημερίδα με θέμα: Η Καλλιέργεια των Ξηρών Καρπών στην Θεσσαλία

«Η Θεσσαλία των Ξηρών Καρπών» σαν παράδειγμα Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών για όλη την Ηπειρωτική
Ελλάδα. Το μόνο για την Ελλάδα, Θεσμοθετημένο και με ISO 9001, Εργαστήριο «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών
Πόρων» HortLab του ΤΕΙ/Θεσσαλίας, διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και από τις 11.00 το πρωί,
ανοιχτή Ημερίδα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα, για την Σύγχρονη Καλλιέργεια των Ξηρών Καρπών.
“Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της καλλιέργειας των ξηρών καρπών στην χώρα μας, αλλά και παγκόσμια;
Μπορούν άραγε οι δενδροκομικές καλλιέργειες των ξηρών καρπών να κάνουν την πολυπόθητη αναδιάρθρωση
των «εκτατικών» καλλιεργειών του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλης της ηπειρωτικής Ελλάδος; Με την
τεχνογνωσία που διαθέτουμε σήμερα, μπορούν κι αυτές οι δενδροκομικές καλλιέργειες να διαχειριστούν
μηχανικά, σαν «εκτατικές» καλλιέργειες”;
Απαντήσεις σε όλα αυτά θα δώσουν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί καθηγητές που θα επεξηγήσουν όλα τα
ερωτήματα.
Τα κυριότερα σύγχρονα και πρωτότυπα θέματα που θα παρουσιαστούν, θα είναι:
Το νέο «Υπέρπυκνο Σύστημα Αμυγδαλιάς» με πλήρη Μηχανική Συγκομιδή σε χαμηλά σχήματα και με
αποδόσεις ακόμη και 350 κιλά ανά στρέμμα, από το δεύτερο έτος! Περιγραφή των νέων αυτογόνιμων
ποικιλιών από το μεγαλύτερο Ισπανικό Κέντρο Ερευνών CITA.
Η Καρυδιά με ποικιλίες Καλιφόρνιας. Πως θα προφυλαχτούμε από το ανεξέλεγκτο Φυτωριακό υλικό. Οι
νέοι τρόποι εμβολιασμού των δέντρων καρυδιάς και τα σύγχρονα σχήματα διαμόρφωσης για να έχουμε
πυκνές φυτεύσεις και αυξημένες παραγωγές.
Η Φουντουκιά εμβολιασμένη σε δενδρώδη υποκείμενα για μονόκορμα δέντρα και Μηχανική Συγκομιδή. Οι
κυριότερες ποικιλίες.
Η Φιστικιά Αιγίνης, για τις πιο άνυδρες περιοχές. Επιλογή μεταξύ των δύο ποικιλιών, της «Νυχάτης»
και της «Ποντίκη», όπως και του κατάλληλου ανθεκτικού Υποκειμένου.
Τα σύγχρονα «εργαλεία» χρηματοδότησης αυτών των καλλιεργειών, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής
Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Πως μπορούμε με τα κατάλληλα σκευάσματα, να επέμβουμε στην ορμονική ισορροπία των δέντρων και να
πετύχουμε σταθερές αυξημένες παραγωγές και αντοχή στα διάφορα καιρικά στρες.
Κοντά μας επίσης θα είναι έμποροι γεωργικών φαρμάκων και αρδευτικών συστημάτων, που θα απαντήσουν
σε διάφορα επιμέρους φυτοπροστατευτικά και θρεπτικά προβλήματα των καλλιεργειών, καθώς και για τους
σύγχρονους τρόπους άρδευσης τους.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με «αγροτικά αυτοκίνητα» της NISSAN Σφακιανάκης
και έκθεση με σύγχρονα Ψεκαστικά μηχανήματα.
Η Ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ), του ΤΕΙ
Θεσσαλίας, του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
(ΠΕΝΑ).
Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα στο facebook του εργαστηρίου: https://www.facebook.com/hortlab
(https://www.facebook.com/hortlab)
Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων» (HortLab) του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας

Γιώργος Γιαννιάς - Τηλεφώνησέ μου
Πασχάλης Τερζής - Οι φίλοι
Γιάννης Πλούταρχος - Γιατί μελαγχολείς
Γιώργος Μαζωνάκης - Μη μου ζητάς
Νότης Σφακιανάκης - Αγάλματα
Έλλη Κοκκίνου - Χαρταετός
Βασίλης Τερλέγκας - Ενός λεπτού σιγή
Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Σημαδάκι κόκκινο
Νατάσσα Θεοδωρίδου - Επειδή με ξέρω
Κατερίνα Στανίση - Δεν ανήκω σε κανέναν

 


Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031