Tags: , ,

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Τρίκκης ο Ιγνάτιος

Στην Πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή του Χρυσορήμονος Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του θαυματουργού, συμμετείχε, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο του εορτάζοντος Αγίου Ιωάννου, του Χρυσοστόμου και στην συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του και εορτάζοντος, προς τον οποίον εκ καρδίας ευχήθηκε υγείαν σιδηράν και καλή δύναμη στο πνευματικό του έργο, όπως επίσης και μακρά, λαμπρά και αδιατάρακτο αρχιερατεία προς δόξαν του Τρισαγίου Θεού. Στο κήρυγμά του δε, αναφέρθηκε στην ασκητική προσωπικότητα του αγίου Ιωάννου, του Χρυσοστόμου και το πολύπλευρο έργο του, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο υπέμεινε στην επίγειο ζωή του τις φυλακές, τις διώξεις και το μαρτύριο για την αλήθεια του Ιησού Χριστού και την δόξα του ονόματός Του. Στην εορτή του Σεβασμιωτάτου παρέστησαν ακόμη πολλοί κληρικοί, ηγούμενοι, πρεσβύτεροι και διάκονοι, τα τάγματα των μοναχών και των μοναζουσών της τοπικής Εκκλησίας, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Tags: ,

Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Όταν η τέχνη συναντά την ανθρωπιά

Οι The Playroles” είναι μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο με μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, όχι μόνο ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις, αλλά συγγράφοντας οι ίδιοι τα έργα που ανεβάζουν!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι ένα κίνημα συνειδητοποιημένων πολιτών, που αποφάσισαν να δράσουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, και με τις εκατοντάδες δράσεις τους να προσφέρουν θετικό έργο στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας, αλλά και σε όλη την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον…
Αυτές οι δύο ονειροπόλες και ρομαντικές ομάδες, που όμως τα όνειρά τους παλεύουν να τα κάνουν πράξη, «συναντήθηκαν» μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του διαδικτύου, και συναποφάσισαν να συνεργαστούν για καλό σκοπό!

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν το ανέβασμα της Σμυρναίικης Κωμωδίας «Του Κορδελιού η χάρη» που συνδυάζει το κωμικό με το συγκινησιακό στοιχείο, καθώς η πλοκή εξελίσσεται με φόντο την Μικρασιατική Καταστροφή…
Σκοπός αυτής της παράστασης, πέρα από την προσφορά 2 ωρών γέλιου από καρδιάς, αλλά και δακρύων συγκίνησης στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας, ήταν και η συγκέντρωση τροφίμων για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες! Αντί εισιτηρίου λοιπόν, οι θεατές που γέμισαν την αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου το περασμένο Σάββατο, πρόσφεραν ότι τρόφιμα μπορούσε ο καθένας, σε αντάλλαγμα της ψυχικής και πνευματικής τροφής που τους πρόσφεραν οι συντελεστές της παράστασης!
Αυτή άλλωστε είναι και η πραγματική αποτίμηση της αξίας της τέχνης: Όχι σε χυδαίες χρηματικές μονάδες, αλλά σε «μονάδες» έμπρακτης αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο!
Η ανταλλαγή ήταν δίκαιη. Η αγάπη του κόσμου ήταν τεράστια και ξεχείλισε τα καλάθια του Δωρητηρίου Τροφίμων! Και η υπέροχη παράσταση όμως, τους αντάμειψε, καθώς στη σκηνή ξεχείλισε το πάθος των ερασιτεχνών (εραστών της τέχνης) ηθοποιών, που με το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο, διασκέδασαν τους θεατές, τους έκαναν να γελάσουν με την καρδιά τους, αλλά και τους συγκίνησαν με τις θύμισες από τη Μεγάλη Καταστροφή…
Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε και τη σημαντική βοήθεια που είχαμε για την υλοποίηση αυτής της παράστασης από τον Δήμο Λαρισαίων και ιδιαίτερα από την υπεύθυνη του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, κα Δ. Αράπκουλε και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Π. Καμάρη.
Με τους “The playroles” (την Ανθή Δήμου, την Κική Αδάμ, την Μαργαρίτα Λαφαζανίδου, τον  Πασχάλη Αδάμ, τον Δημήτρη Πεχλιβανίδη, την Κατερίνα Μαστορίδου, την Μαρία Βασιλείμη, τον Γιάννη Λαφαζανίδη, τον Γιάννη Αντωνιάδη και την Κική Αντωνιάδου) η συμπάθεια που αναπτύχθηκε λόγω των κοινών σκοπών μας ήταν αμοιβαία, και δώσαμε την αμοιβαία υπόσχεση ότι θα ξανασυνεργαστούμε σύντομα και στο μέλλον!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους πολίτες της Λάρισας που ανταποκρίθηκαν και σ’ αυτό το κάλεσμά μας, και στήριξαν τόσο μαζικά τη δράση μας!

Tags: , ,

Σε Έκθεση στο Λονδίνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου. Η έκθεση που διεξήχθη το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο, δεδομένου ότι λειτουργεί ως τουριστικό χρηματιστήριο αναλύοντας τις τάσεις και τις αγορές του τουρισμού.

Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, αφού απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού (tour operators, trade visitors, Buyers κλπ), η έκθεση απέστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της περιοχής της Θεσσαλίας με αύξηση των θέσεων αεροπορικών εταιριών που έρχονται στα αεροδρόμια της περιοχής.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μέσα από τις πολλαπλές επαφές που είχε ο με ανθρώπους του τουρισμού, πολιτικούς παράγοντες και tour operators, καθώς και στις συνεντεύξεις του σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, τόνισε την μοναδικότητα και ποικιλομορφία που καθιστούν την Θεσσαλία ως προορισμό τεσσάρων εποχών. Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του Περιφερειάρχη υπήρξε και η επίσκεψή του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο κατόπιν επίσημης πρόσκλησης.

Έμφαση επίσης δόθηκε στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Θεσσαλία και στην προσπάθεια διεύρυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου μέσα από την επιμήκυνση των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιριών που προσεγγίζουν τους αερολιμένες της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Μια προσπάθεια που συνεχώς ενισχύεται διαδικτυακά από ένα σύγχρονο portal, το www.gothessaly.com προβάλλοντας διεθνώς τη Θεσσαλία και τις επιχειρήσεις της φιλοδοξώντας να την καταστήσει ακόμα μεγαλύτερο πόλο έλξης τουριστικά

Την αποστολή πλαισίωσαν επίσης τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι από την περιοχή του Βόλου, του Πηλίου και τα νησιά των Β. Σποράδων, καθώς και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης.

 

 

Tags: , ,

Στην Έκθεση Φιλοξένια ο Δήμος Τεμπών

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ.Τεμπών στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2017” βρέθηκε η υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Στο περίπτερο την καλοσώρισε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Γιάννης Μπουτίνας με τον εκπρόσωπο του  Δ.Τεμπών  και αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ.Λάμπρο Ζάρρα όπου την πρόσφεραν καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του Δ.Τεμπών.

Tags: , ,

Κέλλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί τα νοικοκυριά

Ως μία «απόφαση αίσχος» χαρακτήρισε την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού, στο  δολοφόνο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA και στο δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ο Κουφοντίνας, ένας αμετανόητος τρομοκράτης που σκότωσε 11 αθώους ανθρώπους,  πήρε 48ωρη άδεια κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου. Ο κ. Κοντονής που πριν ένα μήνα “ωρυόταν” κατά της απόφασης για την μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, ξαφνικά δεν βρήκε να πει τίποτα γι’ αυτή την απόφαση και αυτό λέει πολλά…»

«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ»

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε την οικονομική κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «η εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό, τι αφορά τις επενδύσεις, είναι τραγελαφική. Μια σειρά επενδύσεων αναβάλλονται ή ακυρώνονται, καθώς οι κυβερνητικές παλινωδίες δεν έχουν τέλος. Κανείς δεν τους εμπιστεύεται, ούτε και τους παίρνει στα σοβαρά. Η οικονομία χειροτερεύει διαρκώς. Όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί από την Κυβέρνηση, αναθεωρούνται προς το χειρότερο. Η μείωση της ανεργίας είναι πλασματική καθώς έχει αντιστραφεί ο δείκτης της πλήρους με την μερική απασχόληση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έταζε 13η σύνταξη και τώρα με τις μειώσεις που έχει επιβάλλει, ουσιαστικά έχει καταργήσει και τη 12η και την 11η και τη 10η.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που φτωχοποιεί τα νοικοκυριά, με τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε», τόνισε ο κ. Κέλλας και συνέχισε: «Το μόνο καλό της σημερινής Κυβέρνησης είναι η πλήρης απομυθοποίηση της “Αριστεράς” και του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματός της.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε προαναγγείλει μια σειρά μέτρων, που θα τονώσουν την αγορά και θα αλλάξουν άρδην το οικονομικό κλίμα. Όπως και το 2012, που είχαμε παραλάβει μια οικονομία σε ύφεση – 7% και μέσα σε δυο χρόνια την παραδώσαμε με οριακή ανάπτυξη, έτσι και τώρα θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του μείγματος πολιτικής, που θα βασίζεται στην μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ

Για την εμπλοκή της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη στην υπόθεση με τις υπεράκτιες εταιρείες ανέφερε:

«Η ιστορία με την υπόθεση της κυρίας Μητσοτάκη είναι γνωστή εδώ και καιρό, όλα τα στοιχεία έχουν βγει στο φως και είναι ξεκάθαρα. Η αναμόχλευση των γεγονότων γίνεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Καλό θα είναι όμως οι κυβερνώντες να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να μας πουν, για τα 5 εκ δολάρια που έχει ο Υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ, για τα χρήματα του κ. Τσακαλώτου στην Αγγλία, για την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αυγή που συμμετέχει σε offshore χωρίς να ξέρουμε ποιοι βρίσκονται από πίσω ή και για το ξεχασμένο εκατομμύριο του κ. Σταθάκη.»

 «ΠΛΗΓΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΛ»

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς για την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ, σημείωσε ότι «αποτελεί πλήγμα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση».

«Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υφυπουργό», συνέχισε ο κ. Κέλλας «και επέμεινα να μην κλείσει τουλάχιστον φέτος κανένα τμήμα, όμως βλέπω ότι προκρίνονται άλλες λύσεις. Τουλάχιστον να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές των Φαρσάλων για την μεταφορά τους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και ανέδειξε τις έντονες αντιδράσεις αγροτικών περιοχών του νομού Λάρισας για τη νέα προκήρυξη του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, ο κ. Κέλλας επανέλαβε το αίτημα να γίνει άμεση τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να μη μείνουν εκτός οι συγκεκριμένες περιοχές.

Tags: , ,

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου για πρώτη φορά στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα και με δέοντα σεβασμό, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λαρίσης, υποδέχονται την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους,στις 14 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 17:30. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολή Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου θα τελεστούν πλούσιες λατρευτικές εκδηλωσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών.
Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έως τις 19 Νοεμβρίου.

Tags: , ,

Παρέμβαση Ρ. Καραλαριώτου για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Η συζήτηση που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο (14-11-2017) για το Υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας προσφέρει την δυνατότητα για καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των προβλημάτων, σε αντιδιαστολή με την οδό των συγχύσεων και του αποπροσανατολισμού που επέλεξε κατά το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο η Κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από Αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Στα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας κυριαρχεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο πρόβλημα της εξελισσόμενης οικολογικής καταστροφής στο σύνολο των υδατικών οικοσυστημάτων, στα ποτάμια και κυρίως στους υπόγειους υδροφορείς. Πλέον η προσπάθεια που θα καταβάλλεται στο μέλλον δεν περιορίζεται μόνο στην αναζήτηση υδατικών πόρων για την κάλυψη του εκάστοτε ετήσιου υδατικού ισοζυγίου, αλλά και στην εξεύρεση πρόσθετων ποσοτήτων νερού που κατά τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την σταδιακή επαναφορά της οικολογικής ισορροπίας, η οποία διαταράχθηκε από υπεραντλήσεις μόνιμων αποθεμάτων νερού.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να ενισχυθεί η προσφορά υδάτων με επιφανειακές ταμιεύσεις όπου είναι δυνατόν, χωρίς τεχνητές, ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς έργων όπως έκανε οκ.Φάμελοςο οποίος έδωσε εντολή στους μελετητές – όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι άλλωστε – να αποκλείσουν συγκεκριμένα σενάρια, όπως αυτό της μεταφοράς υδάτων από τον Αχελώο.

Μοναδικός μας στόχος   , μέσωτης διαδικασίας  αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων για τη Θεσσαλία , πρέπει να είναι η αύξηση των αρδευομένων εκτάσεων, η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η ενίσχυση των εξαγωγών μας, η στήριξη του απόλυτα εξαρτημένου με την Γεωργία Βιομηχανικού τομέα επεξεργασίας και μεταποίησης των αγροτικών μας προϊόντων.

Αυτονόητο πάντως είναι ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πρόσθετων πόρων πάνε «αγκαλιά» με την μείωση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση. Συνεπώς η αναγκηγια πρόσθετους υδατικούς πόρους δεν θα πρέπει να μας απομακρύνει από τον στόχο που έθεσε το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης (ΣΔ) του 2014 , όπου καθορίσθηκαν στόχοι περιορισμού των καταναλώσεων στις αρδεύσεις, πολιτικές εξοικονόμησης με συγκεκριμένες μεθόδους και άλλα μέτρα που μειώνουν την ζήτηση, κάτι που φαίνεται ότι ακολουθείται και στο νέο Σχέδιο που πρόσφατα συζητήθηκε, αν και επί τρία ολόκληρα χρόνια  δεν εγινε κυριολεκτικά απολύτως τίποτα ώστε να γίνουν πράξη έστω και ένα μέρος από τα μέτρα που είχαν προταθεί στο ισχύον έως σήμερα Σχέδιο του 2014.

Σε όλα όσα προανάφερα για νέες ταμιεύσεις, σκόπιμο είναι να λαμβάνονται υπόψη και οι ανάγκες ύδρευσης των οικισμών και κυρίως των μεγάλων αστικών συγκροτημάτων, που σε ποσοστό ~ 80% υδρεύονται από υπόγεια, συχνά επιβαρυμένα, ύδατα. Κατά την άποψή μου τα νέα έργα θα πρέπει να θεωρούνται πολλαπλού σκοπού, δηλαδή εκτός από τις οικολογικές και τις αρδευτικές ανάγκες να σχεδιασθούν ώστε να καλύψουν επίσης ανάγκες ύδρευσης, αλλά και παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας όπου αυτό είναι δυνατό. Προφανώς οι προοπτικές ύδρευσης αφορούν και στο Πολεοδομικό συγκρότημα Λάρισας και των πέριξ αυτής οικισμών (Νίκαια, κ.λ.π.).

Σε ότι αφορά στο θέμα των έργων, για τα οποία έγινε μεγάλη συζήτηση, συντάσσομαι απόλυτα με την υλοποίηση όλων  ανεξαιρέτως  των έργων που είναι τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δυνατόν να ταμιεύσουν αξιόλογες ποσότητες υδάτων (Συκιά, Πύλη, Μουζάκι, Νεοχωρίτη, Καλούδα Ελασσόνας, Παλιοδερλί Φαρσάλων, κ.α.), χωρίς προκαταλήψεις για την λεκάνη από την οποία τροφοδοτούνται. Ειδικά για  τη Συκιά θα ήθελα να πω ότι, μπροστά στους κινδύνους εμφάνισης φαινομένων ξηρασίας, το έργο αυτό θα πρέπει να αποτελεί έναν παράγοντα ασφάλειας, σαν μία ασπίδα προστασίας από ανυπολόγιστες οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, χάρις στο σημαντικό απόθεμα υδάτων που θα διαθέτει. Περιττό να τονίσω την μεγάλη σημασία του ΥΗ Σταθμού Συκιάς που, όπως και εκείνος του Ν. Πλαστήρα αλλά και της Μεσοχώρας ( που πρόσφατα η κυβέρνηση, παρά τις παλαιότερα αρνητικές θέσεις της, αποφάσισε να εγκρίνει), θα αποτελούν το βασικό ενεργειακό δυναμικό της Θεσσαλίας.

Και στο σημείο αυτό κάνω έκκληση προς όλους  να επικρατήσει επιτέλους η λογική, να τοποθετηθούμε στα πραγματικά επίδικα ζητήματα, να σκεφθούμε την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας και τις επόμενες γενιές και να αποφύγουμε τοποθετήσεις αόριστες (π.χ. κατά ή υπέρ εκτροπής). Η Συκιά και η σήραγγα είναι έργα που όλοι μας επιβαρυνθήκαμε και πρέπει να ολοκληρωθούν.

Ας αναρωτηθούμε τι εικόνα δίνουμε στις νεότερες γενιές όταν αγνοώντας τα χρήματα που δαπανήθηκαν, τους κανόνες της δημοκρατίας και την λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας, ζητάμε την ακύρωση των έργων, κατά μείζονα λόγο όταν αυτά αναμφισβήτητα ωφελούν και υπηρετούν την ανάπτυξη στον τόπο μας. Όπως λοιπόν έγινε με την Μεσοχώρα, πάντοτε στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης που εξέδωσε το ΣτΕ (26/2014), έτσι και με τη Συκιά και τη σήραγγα, οφείλει η Κυβέρνηση να κινηθεί αναλόγως και να αδειοδοτήσει και τα έργα αυτά.

Θεωρώ αναγκαίο το ΔημοτικόΣυμβούλιο, έχοντας κατά το παρελθόν διατυπώσει καινοτόμες προτάσεις για Φορέα διαχείρισης με συμμετοχή των εμπλεκομένων (ΟΤΑ, αγρότες, Βιομηχανία, κ.λ.π.) να απαιτήσει από την Κυβέρνηση τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, προς το συμφέρον της οικονομίας αλλά και του περιβάλλοντος.

Tags: , ,

Δράσεις αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του Ν. Λάρισας, παράλληλα με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνει για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων και ανέργων, αναπτύσσει και μια σειρά  πολύμορφες δραστηριότητες αλληλεγγύης και στήριξης ανέργων, εργαζομένων και των οικογενειών τους, όπως δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων, παρεμβάσεις για να μην κόβεται το ρεύμα, το νερό, ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών, για να έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.

Επειδή μια από τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας, είναι και τα προβλήματα των σχέσεων των γονιών με τα παιδιά τους, αλλά και μεταξύ των ζευγαριών, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε να οργανώσει συναντήσεις γονέων, με μια ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που προσφέρονται να στηρίξουν αφιλοκερδώς αυτή τη δράση, με θέματα που απασχολούν τους
γονείς και τα παιδιά τους.

Η πρώτη συνάντηση της διοίκησης του ΕΚΝΛ, της ομάδας των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, με γονείς, θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (οδός Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή σε όσους γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν και οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται ανα δεκαπενθήμερο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και στο τηλέφωνο 2410 250708, πρωινές ώρες 9-2 και το απόγευμα 7-9 μ.μ.

Tags: , ,

Εξιχνίαση κλοπής και απόπειρας κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, προχθές (11-11-2017) το βράδυ στην Αγιά, ο 26χρονος μαζί με δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν οικία 57χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από το εσωτερικό δύο χρυσές αλυσίδες και χρηματικό ποσό. Επιπλέον, κατά τις ίδιες ώρες της ίδιας ημέρας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 49χρονης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Tags: , ,

Μάξιμος: Οξυγόνο δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός έλεγχος!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά μου προκάλεσε έκπληξη η απάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ιωάννη Καψάλη στην ερώτηση που έθεσα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη νομιμότητα των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα. Δεν είναι σύνηθες να προκαταλαμβάνεται η απάντηση του ερωτώμενου υπουργού. Προς τι, λοιπόν, αυτή η υπέρβαση ιεραρχίας; Εκτός και αν ο κ. Διευθυντής έχει λόγους γι’ αυτό. Θα φανεί από την απάντηση που θα λάβουμε από τον κ. Γαβρόγλου.

Σε κάθε περίπτωση δεν αντιδικώ με τον κ. Διευθυντή. Ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, όπως κρίνω ότι υπηρετώ καλύτερα το δημόσιο συμφέρον. Βεβαίως, θα μπορούσα να απαντήσω σημείο προς σημείο σε όσα αναφέρει στην δήλωσή του. Τούτο, όμως, θα είχε νόημα μόνον αν όσα έγιναν τυγχάνουν της επιδοκιμασίας του υπουργείου Παιδείας. Με δεδομένο, όμως, ότι υπήρξαν δημόσια διαφοροποιήσεις ακόμη και από την προϊσταμένη του αρχή, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, επιφυλάσσομαι να απαντήσω αναλυτικά επί της επίσημης απάντηση που θα λάβω από τον κ. Γαβρόγλου.

“Τούτων ούτως εχόντων”, θα ήθελα να τονίσω ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι οξυγόνο δημοκρατίας. Όσο κι αν ενοχλεί την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, μια από τις υποχρεώσεις της είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτουν οι βουλευτές. Για τα όσα έγιναν στην επιλογή των Διευθυντών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, πριν τη δική μου ερώτηση έχουν υπάρξει τοποθετήσεις και καταγγελίες θεσμικών εκπροσώπων. Και δυστυχώς, το θέμα, όπως εφάνη και από αντίστοιχη ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή, δεν περιορίζεται μόνο στη Λάρισα».

Tags: , ,

Μέρες Παραμυθιού από 26-30 Δεκεμβρίου στον Μύλο των Ξωτικών

Από την επομένη των Χριστουγέννων και για πέντε συνεχόμενες ημέρες, τα απογεύματα, θα ακούγονται από νέους και παλιούς αφηγητές παραμύθια λαϊκά!

Ιστορίες που από στόμα σε αυτί κι από αυτί σε στόμα θα φτάσουν εκείνες τις ημέρες και σ’ εμάς.  Ιστορίες με σπαθιά αλλά και μ’ αερικά, ιστορίες με παλικαριές αλλά και με πονηριές, ιστορίες με κλάματα και γέλια ιστορίες μαγικές μα και αρκετά σοφές…

Ελάτε να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς με παραμύθια απ’όλο το κόσμο, μέσα στη παγωμένη και πάντα εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Μύλο των Ξωτικών!

 

Πρόγραμμα Αφηγήσεων:

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017:

Αφήγηση: Μαρία Κατσανούλη, Μουσική: Ελμίνα Ροδίτη

«Της Βελανιδιάς τα παραμύθια»

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017:

Αφήγηση: Μαρία Παπανικολάου

«Η Χρυσομηλιά και τα τρία αδέρφια και άλλα παραμύθια»

 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017:

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπο…﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽.οπούλου,

«Μ’ ένα ροβίθι μποναμά κι ένα κουκί ρεγάλο»

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017:

Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη,  Μουσική: Γιάννης Ψαριώτης

«Παραμύθια φωτός για τις πιο μεγάλες νύχτες του χρόνου»

 

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017:

Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός 

«Τα παιδιά που γίναν πουλιά»

 

 

Tags: , ,

4.000 νοικοκυριά της Λάρισας εντάχθηκαν στα Κοινωνικά Τιμολόγια

Περίπου 4.000 νοικοκυριά της Λάρισας, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ, από την ημέρα που εφαρμόστηκε (Απρίλιος 2015) μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για 2077 άπορους συμπολίτες μας, 1051 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), 542 πολύτεκνους, 234 συνταξιούχους, 60 μακροχρόνια άνεργους, 33 μονογονεϊκές οικογένειες, και ένας νέος επαγγελματίας, ενώ τονίζεται πως σημαντικός αριθμός ωφελουμένων είναι οικογένειες-άτομα δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδήμα Αλληλεγγύης», οι οποίοι υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Η πολιτική απόφαση διεύρυνσης των κοινωνικών ομάδων, που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έγινε στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από το Δήμο Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως συνεχίζεται  την διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης αιτήσεων για τη συμμετοχή δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, και στο δικαίωμα για μειωμένα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

 

Κατηγορίες και κριτήρια ένταξης

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται από το Πρόγραμμα είναι:

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΡΩΝ

Α. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Β. Ποσοστό έκπτωσης 100% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ (οικογενειακό εισόδημα έως 7000 ευρώ).

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜΕΑ

Α. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Β. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (συμπεριλαμβανομένων και των νεφροπαθών) και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ, ποσοστό έκπτωσης 50%  στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

3.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Α. Πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000ε απαλλαγή  από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο από  20.000ε μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

Β. Πολύτεκνες οικογένειες έως τέσσερα παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ. Πολύτεκνες οικογένειες από πέντε έως οχτώ παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

Πολύτεκνες οικογένειες από εννέα παιδιά άνω και εισόδημα μέχρι 35.000e ποσοστό έκπτωσης 75% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Μονογονεικές οικογένειες με τρία παιδιά και εισόδημα έως  20.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

5.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000ε ποσοστό έκπτωσης 30% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Μακροχρόνια άνεργοι  με εισόδημα έως 10.000 ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Νέοι Επαγγελματίες έως 35 ετών για τα πέντε πρώτα χρόνια (εξαιρούνται τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και εισόδημα έως 10.000ε, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

Τέτοιου είδους δράσεις διακρίνονται από αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων, παραμένουν απόρρητα με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου μας (Δημοτικά Τέλη και ΔΕΥΑΛ) και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ,  Τηλ. 2410-687102 καθώς και στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου  Τηλ.2410680243.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας για την κατάσταση στα Νταμάρια

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων με διευρυμένη σύνθεση και με μοναδικό αντικείμενο την δρομολόγηση άμεσων και μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων στην περιοχή «Νταμάρια» της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κοινότητας Ρομά της περιοχής.

Κεντρικό ζήτημα αναδείχθηκε βεβαίως η υπόθεση της λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται τόσο από τη Νέα Σμύρνη, όσο και από άλλες περιοχές της πόλης.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συχνών συναντήσεων και επαφών με ανώτερα στελέχη εταιρειών του ΟΣΕ. Η τελευταία δε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε την ημέρα του θλιβερού συμβάντος με το θάνατο του 10χρονου παιδιού στα Νταμάρια. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση προέκυψε ότι οι εταιρείες του ΟΣΕ, σε ενάμιση μήνα περίπου, θα έχουν εξετάσει δυο τεχνικές λύσεις, που αφορούν στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Λάρισας, από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών. Ειδικότερα, στο τραπέζι υπάρχουν δυο λύσεις. Η πρώτη αφορά τη σιδηροδρομική παράκαμψη της Λάρισας, για το εμπορικό έργο του ΟΣΕ και η δεύτερη η υπογείωση  των γραμμών από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας μέχρι τη Νέα Σμύρνη. Στο διάστημα αυτό τα στελέχη των υπηρεσιών του ΟΣΕ, θα εξετάσουν όλα τα τεχνικά δεδομένα πριν υποδείξουν την προτεινόμενη λύση. Σημειώνεται ότι σε εκείνη τη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι  του ΟΣΕ κ. Κων. Πετράκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζας και της  ΕΡΓΟΣΕ κ.  Χρ. Διονέλης.

Ωστόσο πέρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, που αφορά μεσομακροπρόθεσμες λύσεις, τέθηκε το θέμα των άμεσων μέτρων για τη ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού.

Γι΄ αυτό το λόγο τις αμέσως επόμενες ημέρες, κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ θα πραγματοποιήσει αυτοψία τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης, με στόχο την άμεση βελτίωση της περίφραξης.

Επίσης, στην σύσκεψη τέθηκαν με έμφαση από εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της καθημερινότητας στην περιοχή των Νταμαριών. Τα θέματα θα ιεραρχηθούν ώστε σε κάποια απ΄ αυτά να δρομολογηθούν λύσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ.

 

Tags: , ,

Ενημέρωση της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών Λάρισας

Η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε συνέλευση όπου θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πανελλαδική κινητοποίηση, συζήτηση και σχεδιασμός επόμενων δράσεων, εν όψει των νέων δεδομένων από τις τελευταίες αποφάσεις των συμβολαιογραφικών συλλόγων.

Tags: , ,

13ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης  «ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. διοργανώνει το 13ο  Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ στις 14 Απριλίου 2018. Το Φεστιβάλ φέτος θα συνδιοργανωθεί με τον ΠΕΔΚ Θεσσαλίας και θα αφιερωθεί στην προώθηση και προβολή των Θεσσαλικών προϊόντων στην Ευρώπη, θέλοντας έτσι να συμβάλλουμε και εμείς στην προώθηση τους στις αγορές της Ευρώπης, τόσο σε επαγγελματίες όσο και απλούς καταναλωτές, συμπατριώτες μας και μη.

Για την καλύτερη επίτευξη αυτού του στόχου η Ομοσπονδία αποφάσισε τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Την διοργάνωση έκθεσης θεσσαλικών προϊόντων στο χώρο που θα γίνουν οι εκδηλώσεις του 13ου Φεστιβάλ. Εκεί θα μπορεί να γίνει είτε δειγματισμός των προϊόντων σας, είτε προβολή τους μέσω έντυπων φυλλαδίων ή και ακόμη γευστική δοκιμή τους από τους εκατοντάδες (αναμένεται υψηλός αριθμός) επισκέπτες  Θεσσαλούς της Ευρώπης  αλλά και από  αρκετούς συμπατριώτες και Γερμανούς επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. (Το Ντύσσελντορφ ως τόπος διοργάνωσης έχει παράδοση μαζικής συμμετοχής)!
  2. Την έκδοση ενός πολυσέλιδου εντύπου (σχήμα Α4, όλο έγχρωμο, ιλουστρασιόν χαρτί) στο οποίο θα υπάρχουν στοιχεία για την πορεία της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης και τα προηγούμενα (12) Φεστιβάλ. Κυρίως όμως θα υπάρχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει σήμερα η Θεσσαλία και αναφορά – προβολή σε θεσσαλούς παραγωγούς αλλά και εμπόρους καθώς και καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης αυτών στις αγορές της Ευρώπης.

Το αφιέρωμα αυτό θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 10.000 αντίτυπα, θα είναι δίγλωσσο (Ελληνικά – Γερμανικά) και θα διανεμηθεί κυρίως σε επαγγελματίες στις αγορές της Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας. Η συγκέντρωση του υλικού και η έκδοση – εκτύπωση του γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα του περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ, το οποίο κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια για το περιεχόμενο, την ποιότητα του και τον ξεχωριστό τρόπο που προβάλει τη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς.

Μπορείτε λοιπόν για την προβολή δικών σας προϊόντων και υπηρεσιών να επικοινωνείτε, εκτός από τον Ομοσπονδία μας και με τον ΞΕΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟ στην παρακάτω διεύθυνση: ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 3. ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΤΗΛ.24310-33215 e-mail: Xeniosthessalos@gmail.com

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Διαμαντής Γκίκας

 

   

Ο Α’  Γραμματέας

 

Άγγελος Βόμπρας

 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια