Tags: , ,

Εορτάσθηκε η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Μεγαλοπρεπώς  εορτάσθηκε η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον περιώνυμο Ναό τους στην Λάρισα, όπου πλήθη πιστών προσήλθαν προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερά τους εικόνα και να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων στην πανηγυρική θεία λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών Ιερέων και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία της Ελληνικής Αεροπορίας στην 110 πτέρυγα Μάχης, ευχηθείς σε όλους τους παρισταμένους καλή δύναμη, χρόνια πολλά και ευλογημένες και επιτυχημένες πτήσεις με την βοήθεια του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Tags: , ,

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Δ. Τεμπών

Σε διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ καθως και στους νέους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου θα προχωρήσει από την Παρασκευή ο Δήμος Τεμπών ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Πιο συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 10/11/2017 και ώρα 09.00 ως 14.00 θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ, μέσα από το πρόγραμμα ΚΕΑ για τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων : Αμπελακίων-Μακρυχωρίου  -Γόννων -Νέσσωνος και Κάτω Ολύμπου .

Η διανομη θα γίνει στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας .

Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου εγγράφου στο οποίο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ του αιτούντα ή εξουσιοδότηση εφόσον παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2495023911

 

Tags: , ,

Κοινή ανταπάντηση της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Αρχή

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμμονή στο λάθος της Δημοτικής αρχής που  επιμένει σε μία ανοίκεια με τον Πολιτισμό στάση επί του συγκεκριμένου ζητήματος  για το οποίο «ποιεί τη νήσσα».

Στην απάντηση δε των εκπροσώπων της Δημοτικής  αρχής ξεχειλίζει η αλαζονεία της εξουσίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Σάπκας και η Πρόεδρος του Θεσσαλικού κα Βιβή Τσεκούρα καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη όλων των μελών του ΔΣ (κι όχι μόνο των εκπροσώπων μας) και με σκοπιμότητα ή αμέλεια τους παραπλάνησαν, στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 12/10/2017, διαβεβαιώνονταςψευδώς ότι,  οι 12 υποψήφιοι είναι σύννομοι με την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως και οι ίδιοι παραδέχονται στην ανακοίνωση τους, με βάση την τελευταία τροπολογία του νόμου 4479/2017 άρθρο 30 , ως  καλλιτεχνικοί διευθυντές «δύνανται να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, εξαιρουμένης της ΥΕ εκπαιδευτικής βαθμίδας».

Πως αποδεικνύειλοιπόν κάποιος ενδιαφερόμενος ότι δεν είναι ΥΕ αλλάτουλάχιστον ΔΕ  και άρα μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ?

Σαφώς με την προσκόμιση ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑτου απολυτηρίου λυκείου ( για όποιονάλλο τίτλο της  αλλοδαπής  απαιτείται μετάφραση και πράξη αναγνώρισης/ ισοτιμίας του τίτλου από το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς που ορίζονται γι’ αυτό.

Η μη προσκόμιση μαζί με την αίτηση  των  παραπάνωδικαιολογητικών αποτελεί λόγο  αποκλεισμού, εξ αρχής από την όλη  διαδικασία.

Οι 3 αιτούντες στους οποίους αναφερθήκαμε στην επιστολή μας, έχουν προσκομίσει εμπρόθεσμα  πχ απολυτήριο λυκείου  – κάτι που άλλοι υποψήφιοι το έπραξαν – για να αποδείξουν ότι ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ και όχι στην ΥΕ ? Όχι                 Κατά συνέπεια, βάσει της προκήρυξης πρέπει να αποκλειστούν εξ αρχής και να μην συμμετέχουν καν στη διαδικασία αξιολόγησης που θα γίνει  σε επόμενο ΔΣ.

Και αναρωτιόμαστε: Γιατί τόση εμμονή στο λάθος ή στο <σκόπιμο λάθος > ?

Η προνομιακή δε συνεργασία σας   με έναν εκ των τριών υποψηφίων στο σύνολο της πολιτιστικής σας δραστηριότητας ως Δημοτική αρχή τα τρία αυτά χρόνια δεν σας δίνει το δικαίωμα να λέτε ότι πορεύεστε με τις αρχές της ισοτιμίας και της διαφάνειας και να εγκαλείται αντιπολίτευση.

Μην περιμένετε «εκπτώσεις» νομιμότητας από μας και τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ.

Σε τέτοιου είδους συνεννόηση και συνεργασία εμείς δεν πρόκειται ποτέ να προσχωρήσουμε.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων

 1. Ειρήνη Καραλαριώτου
 2. Κων/νος Τζανακούλης
 3. Έκτορας Νασιώκας 
 4. ΚωνσταΝτίνοςΔιαμάντος

 

Tags: , ,

Χρ. Κέλλας: Αλλάξτε τα κριτήρια στη νιτρορύπανση

Τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός προγράμματος Μείωσης της Νιτρορύπανσης εκτάσεις Δήμων του Νομού Λάρισας, λόγω αλλαγής του τρόπου μοριοδότησης – με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος, που προκάλεσε η εντατικοποίηση της καλλιέργειας -, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

«Το πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης εδώ και χρόνια συνέβαλλε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση ενός μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος, που προκάλεσε η εντατικοποίηση της καλλιέργειας.

ΣτοΝομό Λάρισας δε, ο οποίος αποτελεί την καρδιά της θεσσαλικής οικονομίας μέσω του πρωτογενούς τομέα, εύλογα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την σημασία του προγράμματος, όχι μόνο για τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και για την κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να επανεξετάσει τα κριτήρια μοριοδότησης, ώστε να δοθεί η ευκαιρία κατά προτεραιότητα να συμμετάσχουν εκείνοι που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ουδείς μπορεί να αγνοεί το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία με την ποιότητα των υπόγειων υδάτων σε πολλές περιοχές.

Περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να πράξει άμεσα τα δέοντα», σημείωσε σε δήλωσή του με την κατάθεση της ερώτησης ο Λαρισαίος πολιτικός.

Στην ερώτησή του ο κ. Κέλλας επικαλείται μάλιστα σχετικές επιστολές του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ κ. Σ. Σωτηρίου, αλλά και του Προέδρου Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Ελασσόνας κ. Ι. Καρασούλη.

 «Με την έκδοση της Υ.Α. που αφορά στη δράση 10.01.04 “Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα” του Μ.10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά Μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020 καθορίστηκαν και τα κριτήριαμοριοδότησης για ένταξη στο παραπάνω μέτρο», τονίζει ο Λαρισαίος βουλευτής και συνεχίζει:

«Με τα κριτήρια μοριοδότησης πριμοδοτούνται περιοχές που τα υπόγεια υδατικά τους συστήματα κατατάσσονται σε κακή ποιοτική(χημική)κατάσταση σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας  καιοι προστατευόμενες περιοχές (natura, κλπ), με σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αδικίες μεταξύ παραγωγών του ίδιου Δήμου,της ίδιας Περιφέρειας ή ακόμη και να αποκλειστούν από το πρόγραμμα ολόκληρες περιοχές του Νομού, όπως ο Δήμος Κιλελέρ και το Λιβάδι αλλά και η ευρύτερη επαρχία της Ελασσόνας».

Καθώς αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος της Νιτρορύπανσηςκαι υπάρχει περιθώριο βελτιωτικών τροποποιήσεων, ο Λαρισαίος πολιτικός ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

 

 1. Είναι στις προθέσεις σας να υπάρξει τροποποίηση των κριτηρίων επιλογής, λαμβάνοντας υπόψη και τον χάρτη της ποσοτικής σύστασης, κριτήριο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης;
 2. Είναι στις προθέσεις σας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος ώστε να μην αποκλειστούν περιοχές του Ν. Λάρισας καθώς η “νιτρορύπανση” αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα το οποίο εκτός των άλλων καλύπτει εν μέρει και την υποχρέωση του “πρασινίσματος” που προβλέπει η ΚΑΠ;

 

 

Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 07.11.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (703) άτομα,
 • (550) οχήματα,
 • (7) επιχειρήσεις σκραπ και
 • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (26) άτομα.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή.
 • Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Τέσσερις (4) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) παραβάσεις για κλοπή.
 • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.
 • Εκατόν τριάντα πέντε (135) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (18) για ΚΤΕΟ,
  • (26) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (19) για μέθη,
  • (63) λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και είδη παραεμπορίου.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου) σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 στις 14 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ., σύμφωνα με το Ν. 4172/2013 άρθρο 78 :

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης αυτής είναι :

ΘΕΜΑ1ο: Εισηγητική Έκθεση tης Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της συντάξεως του Προϋπολογισμού  οικονομικού Έτους 2018.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης

ΘΕΜΑ 2ο:Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) «Στοχοθεσία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού2018»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος Περιφερειάρχης

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

Tags: , ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 25 τροχαία ατυχήματα (έναντι 32 το 2016).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 •  3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
 •  2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
 •  20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 22 το 2016)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 38 παθόντες (έναντι 42 το 2016).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 •  4 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
 •  3 βαριά τραυματίες (έναντι 5 το 2016)
 •  31 ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2016)

 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο 2017 πραγματοποιήθηκαν (93.685) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.863) παραβάσεις και ειδικότερα:

 

 • 084 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 208 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 389 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού,
 • 69 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 341 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
 • 160 για μη χρήση κράνους,
 • 117 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 • 92 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 23 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 3 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 13 για παραβίαση προτεραιότητας,
 • 394 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
 • 199 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 4 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
 • 98 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 1 για διαφημιστικές πινακίδες και
 • 660 λοιπές παραβάσεις.

 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

 

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
 • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
 • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Απομακρύνετε τώρα τους τοξικομανείς από τα Πανεπιστήμια

«Μετά την έξαρση της βίας και της ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες εκ μέρους της ακαδημαϊκής Κοινότητας για προστασία κάθε παραβατικότητας, θα καταργήσετε τον νόμο για το άσυλο, που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει παταγωδώς και λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας της ανομίας;». Το ερώτημα αυτό θέτει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Επιπλέον, ζητά να παρέμβει άμεσα ώστε να «απομακρυνθούν οι τοξικομανείς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «λίγες ημέρες μόνον μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, από το βήμα της βουλής ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των πολιτών, πληροφορούμαστε εμβρόντητοι ότι η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) αποφάσισε να διακόψει την εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος για 4 ώρες, λόγω την παρουσίας πολλών τοξικοεξαρτημένων ατόμων εντός του Ιδρύματος

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ΟΠΑ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή ως ύστατο μέσο εκδήλωσης της αγωνίας τους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το ίδρυμα. Κι αυτό, διότι οι ως σήμερα διαμαρτυρίες της κοινότητας του Ιδρύματος δεν έχουν εισακουστεί από κανέναν αρμόδιο και κυρίως από τον υπουργό Παιδείας.

Ακόμη και για όσους από εμάς κρούουμε επιμόνως τον κώδωνα του κινδύνου για τον κατήφορο στον οποίο κατρακυλούν τα ΑΕΙ της χώρας, εξαιτίας της κυβερνητικής ανοχής στην ανομία, αποτέλεσε οδυνηρή έκπληξη η καταγγελία της Συγκλήτου. Όπως αναφέρεται, η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου ακυρώνεται από την παρουσία τοξικομανών, οι οποίοι “προσέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του Ιδρύματος και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες στους χώρους του Πανεπιστημίου (τουαλέτες, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας), μετά δε τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή”. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέλθουν στα μαθήματά τους, καθώς προκύπτουν κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Δυστυχώς, τα όσα συμβαίνουν στο ΟΠΑ, στο οποίο προσφάτως είχαμε και θλιβερά επεισόδια με τραμπούκους που ξυλοκόπησαν έναν επισκέπτη ΑΜΕΑ αλλά και φοιτητές, έρχονται σε συνέχεια των όσων κατήγγειλαν τον Ιούνιο 471 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Στην επιστολή τους που απευθυνόταν προς τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τον πρύτανη του ΑΠΘ, οι φοιτητές ανέφεραν ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών εντός του campus του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι είχαν σημειωθεί ήδη δύο θάνατοι λόγω ναρκωτικών. Ταυτοχρόνως, κάνουν λόγο για συνεχή επεισόδια μεταξύ των τοξικομανών, για κλοπές, πορνεία και βία ως καθημερινά φαινόμενα, ιδιαίτερα στην Πολυτεχνική Σχολή».

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει καταγγέλλοντας ότι «ο καθ’ ύλην υπουργός Παιδείας αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των φοιτητών, όπως είναι υποχρεωμένος εκ της θέσεώς του, προτίμησε να ζητήσει από τους ίδιους τους φοιτητές να βάλουν τάξη στο Ίδρυμα, κάνοντας λόγο για “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”. Το χειρότερο δε είναι ότι με τον νόμο για το άσυλο παρέχει ομπρέλα προστασίας σε κάθε παραβατικότητα, ανομία ακόμη και εγκληματικότητα εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (07-11-2017) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο μείγματος κάνναβης – καπνού, τα οποία κατασχέθηκαν.

Tags: , ,

Ο Δήμος Τεμπών στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2017”. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00-20.00 mythessaly…something smells divine from Olympus … to Tempi’s valley
Ο Δήμος Τεμπών μας ξεναγεί με θεϊκές γεύσεις και αρώματα  από τον Όλυμπο μέχρι την κοιλάδα των Τεμπών .
ΣΑΒΒΑΤΟ  11.00-14.00
mythessaly…something smells divine from Olympus … to Tempi’s valley
Ο Δήμος Τεμπών μας ξεναγεί με θεϊκές γεύσεις και αρώματα  από τον Όλυμπο μέχρι την κοιλάδα των Τεμπών.

Tags: , ,

Εργασίες αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ενημερώνει ότι την Δευτέρα 13/11/17 θα αρχίσουν εργασίες αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης στην οδό Βόλου από το Γεφυράκι (οδός Λιδωρικίου) έως την λεωφόρο Καραμανλή. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει το τμήμα από το Γεφυράκι έως την οδό Ηρακλείου και θα διαρκέσει 45 ημέρες.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό Ρεθύμνου έως την λεωφόρο Καραμανλή και θα διαρκέσει άλλες 45 ημέρες.

Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα συνεχίσει να γίνεται από την οδό Βόλου και από το εναπομείναν τμήμα της οδού με δύο κυκλοφοριακές λωρίδες αντίθετης κατεύθυνσης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο που αφορά την ανακαίνιση των δικτύων ύδρευσης με αγωγούς νέας τεχνολογίας. Επίσης καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμορφώνονται με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Tags: , ,

3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Στις  25 και 26 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα, το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και πώς μέσα από αυτές μπορούν οι φαρμακοποιοί να αναζητήσουν διεξόδους από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

 • 2 στρογγυλά τραπέζια

–          «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία», όπου και θα αναπτυχθούν  τα θέματα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη και εξατομικευμένη ιατρική πρακτική: Προκλήσεις και προοπτικές» & «Προληπτική ΠΦΥ στο φαρμακείο: Εμβολιαστική κάλυψη»

–          «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων

 • Επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:

–          Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (Μ.Σ.Α.Φ.)

–          Νέα δεδομένα στον αντιγριπικό εμβολιασμό

–          Διακοπή καπνίσματος

–          Το νομικό και το διαχειριστικό πλαίσιο διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τα φαρμακεία

–          Ημιστερεές φαρμακοτεχνικές μορφές στο εργαστήριο του φαρμακείου

–          Μικροβιολογική καθαριότητα στο φαρμακείο – διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης

–          Εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στις Επιστήμες Υγείας

 • Την κεντρική εισήγηση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.
 • Επίδειξη χειρισμού τραυμάτων στο φαρμακείο από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, στην έναρξη του συνεδρίου, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις για την ιστορία των «Μετεώρων» και για τη ζωή και το έργο του «Ασκληπιού» από τους κ.κ. Νικόλαο Μάνο, πρόεδρος Φ.Σ. Τρικάλων, και Ιωάννη Παπαπούλιο, γραμματέα Φ.Σ. Τρικάλων & ταμία ΠΦΣ.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα Συνέδριο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις του κλάδου και έχει κατακτήσει διαχρονική πορεία, με διαδοχική διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2017, από τις  υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά (690) άτομα και ειδικότερα:

 • Ένα (1) άτομο για ληστεία.
 • Εκατόν σαράντα τρία (143) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Δεκαπέντε (15) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 • Σαράντα ένα (41) άτομα για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων, κ.α.
 • Εκατόν πενήντα (154) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Εξήντα επτά (67) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).
 • Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Τέσσερα (4) άτομα για απάτη.
 • Δύο (2) άτομα για πλαστογραφία.
 • Τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
 • Διακόσια πενήντα (250) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Ποινικού Κώδικα, Κ.Ο.Κ., Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Υγειονομικές παραβάσεις κ.α.).

 

β. Εξιχνιάστηκαν ενδεικτικά:

 • Δύο (2) υποθέσεις ληστείας.
 • Ενενήντα πέντε (95) υποθέσεις ναρκωτικών.
 • Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
 • Εβδομήντα δύο (72) κλοπές – διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, κλοπές οχημάτων κ.α.
 • Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
 • Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας.
 • Οκτώ (8) υποθέσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Δύο (2) υποθέσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

 

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

 • κάνναβη: 443,815 γραμμάρια,
 • ηρωίνη: 476,45 γραμμάρια,
 • κοκαΐνη: 40,44 γραμμάρια,
 • μεθαδόνη: 204 γραμμάρια,
 • δενδρύλλια κάνναβης: 26,
 • ναρκωτικά δισκία: 741,
 • ζυγαριές: 8,
 • τρίφτες : 4,
 • κινητά τηλέφωνα: 51,
 • πιστόλια: 1,
 • περίστροφα: 1,
 • κυνηγετικά όπλα: 9,
 • αεροβόλα: 2,
 • φυσίγγια: 69,
 • μαχαίρια-σουγιάδες-σπαθιά: 6,
 • ρόπαλα: 3,
 • σιδερογροθιές: 1,
 • εκκενωτές ηλεκτρικής ενέργειας (tazer): 2,
 • αφορολόγητος καπνός: 938 γραμμάρια,
 • πακέτα αφορολόγητου καπνού: 200 των (50) γραμμαρίων,
 • πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων:512,
 • είδη παρεμπορίου: 982,
 • αρχαία αντικείμενα: 14,
 • ανιχνευτές μετάλλων: 4,
 • χρηματικό ποσό: 527 ευρώ,
 • Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα: 9,
 • δίκυκλες μοτοσικλέτες: 2,
 • ποδήλατα: 1,
 • σίδηρος: 560 κιλά.

 

δ. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μήνα:

 • (02-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στα Τρίκαλα, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν (114,3) γραμμάρια ηρωίνης και δύο μαχαίρια.
 • (02-10-2017): Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν (250) γραμμάρια ηρωίνης περίπου, ναρκωτικά δισκία, αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρικός εκκενωτής, δύο ρόπαλα και σπρέι πιπεριού.
 • (04-10-2017): Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν (925) γραμμάρια κάνναβης.
 • (06-10-2017): Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων και περί όπλων. Κατασχέθηκαν (11) αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και ένα κυνηγετικό όπλο.
 • (08-10-2017): Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, κατηγορούμενοι για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν πάνω από (5,5) κιλά αφορολόγητου καπνού.
 • (09-10-2017): Εξιχνιαστήκαν δύο περιπτώσεις ληστείας που διαπράχθηκαν στη Λάρισα. Συνελήφθη ένας ημεδαπός ως δράστης.
 • (10-10-2017): Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών συσσωρευτών από οχήματα, τετελεσμένες και απόπειρες, που διαπράχθηκαν το Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.
 • (10-10-2017): Συνελήφθη ένας ημεδαπός στον Παλαμά Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (15) δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από (1) κιλό κάνναβης.
 • (14-10-2017): Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λάρισα, κατηγορούμενα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (379) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων.
 • (20-10-2017): Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο Βόλο, κατηγορούμενοι για διακίνηση κάνναβης. Κατασχέθηκαν πάνω από (3) κιλά κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των (195) ευρώ και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
 • (24-10-2017): Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καρδίτσα, κατηγορούμενα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (356,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (142) ναρκωτικά δισκία, πάνω από (1) κιλό κατεργασμένου αφορολόγητου καπνού, καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.140) ευρώ.
 • (25-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, (446) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.
 • (27-10-2017): Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από (2,5) κιλά αποξηραμένης κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης και ένα γυάλινο μπουκάλι με υγρή μεθαδόνη.    

 

Επιπλέον, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) κλεμμένα οχήματα.

Tags: , ,

Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων θεωρίας Τεχνικών Επαγγελμάτων

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την  17η  & την 20η   Νοεμβρίου  2017 ημέρα Παρασκευή & Δευτέρα αντίστοιχα

α) Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου) στην Λάρισα και,

β) στα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα

θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις θεωρητικού & πρακτικού μέρους αντίστοιχα   για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών  της τεχνικής  δραστηριότητας Συγκολλητών  (Οξυγονοκολλητών – Ηλεκτροσυγκολλητών). Αρχιτεχνίτη Α & Β Τάξης και θα συμμετέχουν οι κάτωθι υποψήφιοι ανά ειδικότητα οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο εξέτασης από το αρμόδιο τμήμα υποβολής της αίτησης :

 

 Υποψήφιοι  Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ Τάξης:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Γρηγοριάδης Κων/νος Αρχιτεχνίτης –   (Θεωρία Πρακτική)
2 Πακλατζής Απόστολος Αρχιτεχνίτης –   (Θεωρία Πρακτική)

 

Υποψήφιοι  Ηλεκτροσυγκολλητές Β΄ Τάξης:

α/α Ονοματεπώνυμο Είδος Εξέτασης
1 Παρασχάκης Κων/νος Αρχιτεχνίτης –  (Θεωρία Πρακτική)

 

*Οι υποψήφιοι  κατά την προσέλευσή τους στα εξεταστικά τμήματα θα πρέπει να έχουν και το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας

*Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παλιό Κτηνιατρείο)   βρίσκεται  στην συμβολή των οδών Καρδίτσης 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Λάρισα, με είσοδο από την οδό Καρδίτσης.

 

 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια