Tags: , ,

Μάξιμος: Η αστυνομία μπορεί αλλά απέναντι έχει συνιστώσες & νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα για “άβατο”στο Μενίδι με εξέπληξαν δυσάρεστα. Διότι ο κ. Τόσκας είναι 2,5 χρόνια υπουργός. Δεν μπορεί να μένει σε διαπιστώσεις. Ένας υπουργός οφείλει αφού έχει κάνει τις διαπιστώσεις να έχει προχωρήσει σε ενέργειες, να έχει βάλει στόχους, να έχει επιχειρησιακά προγράμματα, να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται και να κάνει κι έναν απολογισμό δράσης, προκειμένου να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κι αυτό δεν είναι κριτική μόνον από την αντιπολίτευση, το ακούσαμε από χείλη σοβαρών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής, ο κ.Χρυσόγονος». Τα παραπάνω δήλωσε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον ΒΗΜΑ FMκαι στον δημοσιογράφο κ. Διονύση Νασιόπουλο.

Ο κ. Χαρακόπουλος συμπλήρωσε ότι «όταν οι δυνάμεις ΟΠΚΕ δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι και φυλάσσουν υπουργικές κατοικίες στα Εξάρχεια, είναι σε στατικούς στόχους, ενώ δεν είναι αυτή δουλειά τους, όταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει διαλυθεί, όταν οι δυνάμεις της ΔΙΑΣ έχουν αποδυναμωθεί, όταν δεν υπάρχουν πιαπεριπολίες που λειτουργούν αποτρεπτικά στη μετάβαση ναρκομανών για να πάρουν τις δόσεις τους, σε όλες αυτές τις παραβατικές ενέργειες που γίνονται στην περιοχή, όταν δεν υπάρχουν μεικτά κλιμάκια δυνάμεων Ασφάλειας και Τάξης, σε όλη αυτήν την περιοχή θα ανθίσουν όλα τα ‘‘μπουμπούκια’’».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η αστυνομία διαθέτει ικανότατα στελέχη και αξιωματικούς και άνδρες και γυναίκες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά. Χρειάζονται μέσα, χρειάζονται στήριξη και, δυστυχώς, πολλές φορές, νοιώθουν πως αυτά δεν τα διαθέτουν. Γιατί; Γιατί όποτε γίνεται μια προσπάθεια, θα βγουν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, θα βγει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια οπισθοχώρηση, μια αναδίπλωση στην όποια προσπάθεια ξεκινά να γίνει από την ΕΛΑΣ».

Για την κατάσταση στο Μενίδι ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αν δεν υπάρχει παρουσία του κράτους τότε εμφανίζονται τα φαινόμενα αυτοδικίας. Κι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Δεν μπορεί να δώσουμε την αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να πάρει τον νόμο στα χέρια του, γιατί τότε θα ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις».

 

Αντί γραβάτας, φέσι μέτρων…

Σχετικά με την αναμονή των αποφάσεων για την αξιολόγηση ο κ. Χαρακόπουλος ανάφερε ότι «το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, είναι γιατί προφανώς παρήλθαν οι πανηγυρικοί τόνοι που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, η διαρκής αυταπάτη. Υπάρχει μια διαρκής ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έλεγε σε πανηγυρικούς τόνους ότι θα είναι τόσο ευχάριστα τα νέα που θα φόραγε γραβάτα. Τελικά μας ήλθε φέσι με νέα μέτρα, με ψήφιση νέων προαπαιτούμενων στο νομοσχέδιο της αλιείας, για τα ψάρια.

Ελπίζω ότι θα έχουν διδαχθεί από όλη αυτή την περιπέτεια των 2,5 χρόνων ότι δεν μπορεί να κινούνται συνεχώς σε λογικές εκβιασμών. Τα στραπάτσα το ένα μετά το άλλο είναι πολλά, με τα δημοψηφίσματα, με όλες αυτές τις απειλές που είδαμε που έχουν οδηγήσει. Θα πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός, τήρηση των συμφωνηθέντων και συγκεκριμένο σχέδιο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την περιπέτεια που βρισκόμαστε 7 χρόνια τώρα».

 

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Κυβερνητικά μαθήματα αναξιοπιστίας για τα ελληνικά σχολεία της διασποράς

Για «ρεσιτάλ εμπαιγμού και αναξιοπιστίας» κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, στην οποία αναφέρεται πως το Υπουργείο ψευδώς διαβεβαίωσε τους Έλληνες του Μονάχου ότι διευθέτησε το πρόβλημα στέγασης του Λυκείου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κέλλας έχει φέρει στη βουλή την καταγγελία της Σχολικής Επιτροπής  του 1ου Γυμνασίου Μονάχου, ότι ο Συντονιστής Εκπαίδευσης, χωρίς συνεννόηση και εκτός πλαισίου διαλόγου με τα νομίμως εκλεγμένα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των Συλλόγων Γονέων και των Παροικιακών Οργανώσεων του Μονάχου, αποφάσισε αυθαίρετα την κατάργηση και συγχώνευση αυτόνομων σχολικών μονάδων.

Στην απάντησή του προς τον Λαρισαίο πολιτικό, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, συνεπής στην παρελκυστική πολιτική εφησυχασμού της ελληνικής ομογένειας του Μονάχου, επικαλούμενος, μάλιστα, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έδωσε τη διαβεβαίωση πως “ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου έλαβε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή, δίνει τη «συγκατάθεσή της» να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για μίσθωση του κτηρίου επί της Hofmannstr. 51 στην περιοχή Obersendling, ώστε να λυθεί το στεγαστικό θέμα του Λυκείου Μονάχου”.

Ωστόσο, όμως, με νέα τους επιστολή, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου, αναφέρουν ότι… “εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι το κτίριο που προοριζόταν για το λύκειο, δεν ήταν διαθέσιμο!”

Προσθέτουν επίσης, πως “ανακαλύψαμε δε ακόμη ότι ουδέποτε είχαν γίνει ουσιαστικές συζητήσεις με αποτέλεσμα το κτήριο να έχει ήδη ενοικιασθεί πριν την συνάντηση με τους απεσταλμένους του Υπουργείου.

Θεωρούμε την στάση του συντονιστή εκπαίδευσης άκρως απαράδεκτη, τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και απέναντι στους γονείς που από την αρχή της θητείας του τον στήριξαν όσο, όπου και όπως μπορούσαν για το καλό των σχολείων και των παιδιών μας. Το αντίτιμο αυτής της στήριξης, ήταν η καταστροφική εισήγησή του για το κλείσιμο του μεγαλύτερου Δημοτικού σχολείου στο Μόναχο και γενικότερα η αδρανής στάση του σε όλα τα μέχρι τώρα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων με αποκορύφωμα το κτηριακό πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε”.

Σχολιάζοντας τη νέα δυσμενή εξέλιξη για τον Ελληνισμό του Μονάχου, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Πιστή στο δόγμα της ακατάσχετης ψευδολογίας, η κυβέρνηση, αντί για μαθήματα ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα του Μονάχου, παραδίδει μαθήματα αναξιοπιστίας και εμπαιγμού.

Την ώρα που ο υφυπουργός μιλά για λύση στα ζητήματα στέγασης σχολικών μονάδων και εύρεσης συγκεκριμένου χώρου, ο χώρος αυτός έχει ήδη ενοικιαστεί και εκατοντάδες  ομογενείς μαθητές του Μονάχου, έναν μόλις μήνα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, βρίσκονται χωρίς σχολικό διδακτήριο.

Η… δήθεν “κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητη” κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως διατείνεται ο Υφυπουργός Παιδείας, “κατάφερε” να φέρει σε πρωτοφανή απόγνωση την ελληνική παροικία.

Με την ιδεοληπτική συμπεριφορά τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση απαξιώνουν τα ελληνικά σχολεία στη συνείδηση των ομογενών μαθητών.

Ας αντιληφθούν πως η ελληνική παιδεία για τη διασπορά, αποτελεί αποστολή μείζονος εθνικής σημασίας».

 

 

Tags: , ,

Με επιτυχία το Συνέδριο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Λ’ Πανελληνίου Συνεδρίου της ΟΣΦΕ, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στις 10 και 11 Ιουνίου, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (ΣΥ.Φ.ΘΕ.Βόλου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συνεταιρισμών τόνισαν την ανάγκη να μείνουν τα φαρμακεία και οι συνεταιρισμοί σε ελληνικά χέρια, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο πολυεθνικών κολοσσών. Επισήμαναν, μάλιστα, ότι για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη της πολιτείας στους συνεταιρισμούς φαρμακείων.

Αναλυτικότερα, το Συνέδριο έθεσε τους στόχους για να μπορούν οι συνεταιριστικές μονάδες να υποστηρίξουν το φαρμακείο στην άσκηση υπηρεσιών φροντίδας υγείας, καθώς η επιβίωση του φαρμακείου σχετίζεται με την εκπλήρωση της αποστολής του ως μέρος του Συστήματος Υγείας. Ακόμη, οι ομιλητές επισήμαναν ότι οι δράσεις πρόληψης της υγείας και η συμμόρφωση των ασθενών με τη θεραπεία, πραγματώνουν τον ασθενοκεντρικό προσανατολισμό, προκειμένου τα φαρμακεία να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά τις δυσχέρειες που έχουν επιφέρει η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις στη φαρμακευτική αγορά.

Στην έναρξη, τους συνέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου κ. Απόστολος Λατζώνης και χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης. Ακόμη, τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγχιάλου κ. Γεώργιος Κίτσος. Τέλος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κηπουρός, ο οποίος και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ο ρόλος του φαρμακοποιού».

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν ανοικτή για όλους τους φαρμακοποιούς. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το πώς το φαρμακείο, μέσα από την καθημερινή λειτουργία του, θα παρέχει τις ανωτέρω υπηρεσίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα δύο στρογγυλά τραπέζια, για την πολιτική υγείας και ανάπτυξη στα χρόνια της επιτροπείας, και για το φαρμακείο των υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της δεύτερης μέρας, οι αντιπρόσωποι των ΣΥ.ΦΑ. όλης της χώρας συζήτησαν τη στενότερη συνεργασία, τις καινοτομίες και την ανάπτυξη του συνεταιριστικού δικτύου, που αποτελεί σήμερα τον κορμό του φαρμακευτικού χονδρεμπορίου.

 

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ. Απόστολος Λατζώνης, πρόεδρος ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, Άλκης Καρατζίκας, αντιπρόεδρος ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου, και Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος Φ.Σ. Μαγνησίας και γραμματέας ΣΥ.Φ.ΘΕ. Βόλου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης.

Tags: , ,

Στην εξόδιο ακολουθία του π.Αντωνίου Ζούπη ο Ιγνάτιος

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Γέροντος και νέου Κτίτορος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, αειμνήστου Ιερέως π.Αντωνίου Ζούπη,  χοροστάτησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ομού μετά του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου.
Η εξόδιος ακολουθία του αλήστου μνήμης πνευματικού πατρός τελέσθηκε στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς, πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος, νέο περίλαμπρο και καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων και παρέστησαν εκεί πλήθη πατέρων ευλαβών, πολλών μοναζουσών και κυρίως πολλοί νέοι άνθρωποι που σέβονταν τον αείμνηστο πατέρα και κατέθεταν για πολλά χρόνια στο συγχωρητικό πετραχήλι του, τις αμαρτίες τους, τις αγωνίες τους και τα προβλήματά τους.
Συγκινητικούς επικηδείους λόγους εξεφώνησαν μεταξύ άλλων ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Νικοδήμη και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ στο τέλος έλαβε χώρα ο ενταφιασμός του σκηνώματος του πολυσεβάστου π.Αντωνίου, ο οποίος διακρίθηκε για την ενάρετη πνευματική λεϋιτική αγία βιοτή του και το πολύπλευρο έργο του, στον αυλόγυρο του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού, που υπήρξε όραμα και καύχημά του, κόπος, θυσία και μόχθος του.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη και ας έχουμε την ευχή του!

Tags: , ,

Καλοκαιρινή συναυλία από τον Μουσικό Σύλλογο Συκουρίου

Ο Μουσικός Σύλλογος περιοχής Συκουρίου διοργανώνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:00 μμ. στην αυλή του Δημοτικού Καταστήματος Συκουρίου μια δροσερή καλοκαιρινή συναυλία με τραγούδια και σκηνές του παλιού καλού κινηματογράφου που όλοι αγαπήσαμε. 

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου και οι σολίστες Αστέριος Τσέτσιλας και Αντωνία Βισβίκη. 

Συνοδεύουν: στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Τσαπλές, στην κιθάρα ο Δημήτρης Κατσαβάκης, στο πιάνο ο Παναγιώτης Μπαλανίκας και στα κρουστά ο Γιάννης Μακρυγιάννης. Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση είναι του μαέστρου Κώστα Βαμβακά. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕΠ Τεμπών.

Tags: , ,

Κέλλας σε Γιαβρόγλου: Σε κίνδυνο η λειτουργία των ΕΠΑΛ

Το θέμα των “προβλημάτων που δημιουργεί εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές του επόμενου έτους στα ΕΠΑΛ” φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Την ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Αργολίδας, κ. Γιάννη Ανδριανό, συνυπογράφουν η Τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως και η βουλευτής Ν. Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου.

Οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν τις “έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για δύο εγκυκλίους που απεστάλησαν από το Υπουργείο στις 26 και 31 Μαΐου (αρ. πρωτ. 89047/ΓΔ4/26-05-2017 και Φ1α/91085/Δ4/31-05-2017) σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος στα ΕΠΑΛ.

Η νέα διαδικασία, μάλιστα, που γνωστοποιείται από τις εν λόγω εγκυκλίους, δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους τελειόφοιτους των Γυμνασίων, καθώς υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης έχουν μόνον όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ, καθώς και όλοι οι ήδη φοιτούντες σε ΕΠΑΛ που προάγονται στην επόμενη τάξη, και όχι οι εισαγόμενοι  φοιτούντες στα ΓΕΛ”.

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως “η προθεσμία υποβολής της εν λόγω δήλωσης είναι ασφυκτική καθώς προβλέπονται μόλις πέντε ημέρες (19-23 Ιουνίου) χωρίς να έχουν εγκαίρως ενημερωθεί οι μαθητές για την σημαντική αυτή αλλαγή, ενώ έχει καθυστερήσει η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η ανακοίνωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των κωδικών. Επισημαίνεται ότι η αντίστοιχη καταληκτική προθεσμία για τα υπόλοιπα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η 30η Ιουνίου”.

Οι βουλευτές της ΝΔ, σημειώνουν ότι “οι προβλέψεις των εγκυκλίων  θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών τμημάτων των  ΕΠΑΛ κυρίως των  εσπερινών, με δεδομένο ότι οι μαθητές των ΣΔΕ, που αποτελούν μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού των σχολείων αυτών, θα αποφοιτήσουν φέτος στις 30 Ιουλίου. Τα προβλήματα που εντοπίζονται στις εγγραφές των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να λυθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρακωλύονται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ και να μην αντιμετωπίζονται οι απόφοιτοι των ΣΔΕ ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας”.

Κατόπιν όλων αυτών οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, “με ποιες συγκεκριμένες και άμεσες δράσεις θα αρθούν τα προβλήματα που δημιουργούν στα ΕΠΑΛ οι ως άνω εγκύκλιοι του Υπουργείου”;

 

 

 

Tags: , ,

Συνελήφθη 38χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθη χθες (12-06-2017) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, ο 38χρονος προχθές (11-06-2017) το πρωί αφαίρεσε από ανασφάλιστο υπεραστικό λεωφορείο, ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από (23-03-2017) έως (12-05-2017) διέπραξε ακόμη τρεις κλοπές, κατά τις οποίες αφαίρεσε συνολικά ένα κομπρεσέρ, ένα τροχό, μία κουλούρα χαλκού, μήκους (300) μέτρων, ένα φορητό υπολογιστή, καθώς και το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλήρης έξαρση της παραβατικότητας!

«Δυστυχώς, τα ζητήματα αστυνόμευσης για την παρούσα κυβέρνηση μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχει μια ιδεοληψία όταν ακούν για νόμο και τάξη, όταν ακούν για μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα. Υποχώρησε η εικόνα του κράτους δικαίου στην περιοχή. Όλα επιτρέπονται. Λοιπόν, αυτό για να ανατραπεί χρειάζεται, προσπάθεια, επιμονή, μηδενική ανοχή, και προφανώς πολιτική βούληση». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Alpha 989” και στις δημοσιογράφους Ευαγγελία Τσικρίκα και Λώρα Ιωάννου

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «με τα γεγονότα στο Μενίδι πράγματι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Ο θάνατος του εντεκάχρονου μαθητή, την ημέρα της εορτής στο σχολείο του, αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει στη Δυτική Αττική. Νομίζω ότι πια τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Προφανώς το πρόβλημα, δεν είναι σημερινό, αλλά όλοι ομολογούν ότι σήμερα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Υπάρχει πλήρης επιδείνωση της κατάστασης, έξαρση κάθε είδους παραβατικότητας. Υπάρχει μια συνολική υποχώρηση της παρουσίας του κράτους στην περιοχή. Κι αυτό δεν είναι άσχετο, βεβαίως, από το γεγονός ότι στα δυόμιση αυτά χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει μια γενικότερη υποχώρηση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών που έχει να κάνει και με τις ιδεοληψίες και τις εμμονές των κυβερνώντων που δεν προτάσσουν τα ζητήματα της ασφάλειας, της προστασίας του πολίτη, ψηλά στην πολιτική ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος».

 

Συγκροτημένο σχέδιο, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού!

Ερωτηθείς τι προτείνει η ΝΔ για την επίλυση του προβλήματος, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη αστυνόμευσης. Στη Δυτική Αττική οι προβλεπόμενες θέσεις αστυνομικών είναι 1.675 και υπηρετούν 1.114, δηλαδή έχουμε μια υστέρηση τουλάχιστον του 1/3 των οργανικών θέσεων. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι τουλάχιστον να πληρωθούν οι οργανικές θέσεις, αν όχι να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία. Οι δυνάμεις ΟΠΚΕ θα έπρεπε να είναι παρούσες στις εισόδους των καταυλισμών, δυστυχώς δεν είναι σε διαρκή παρουσία. Γίνονται κάποιες κινήσεις, περισσότερο εντυπωσιασμού θα έλεγα, αλλά δεν υπάρχει μια διαρκής παρουσία. Έχουν αποδυναμωθεί προκειμένου να φυλαχθούν στατικοί στόχοι, όπως υπουργικές κατοικίες στα Εξάρχεια, που δεν είναι η δουλειά τους. Θα πρέπει να υπάρχουν μεικτές ομάδες ελέγχου από τα Τμήματα Ασφάλειας και Τάξης, των εξερχομένων-εισερχομένων στην περιοχή που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την μετακίνηση, μετάβαση ναρκομανών στις καθημερινές δοσοληψίες στους δρόμους, μεταξύ εμπόρων και ναρκομανών . Και ακόμη ενίσχυση των δυνάμεων ΔΙΑΣ, πεζές περιπολίες στην περιοχή. Όλα αυτά λειτουργούσαν αποτρεπτικά στις παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή. Θα πρέπει να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ που είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας -καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση. Και βεβαίως να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ εύκολα εγκληματίες έξω και να επανέρχονται στις προγενέστερες δραστηριότητές τους».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «χρειάζεται εντατική προσπάθεια. Όχι κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού σήμερα, γιατί είχαμε αυτή την τραγική δολοφονία του άτυχου παιδιού, και να το ξεχάσουμε το ζήτημα μετά από μια εβδομάδα όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα φύγουν από τη Δυτική Αττική. Θα πρέπει  να υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα πρέπει να έχει αστυνόμευση, πρόληψη, συνολικότερες δράσεις με την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας».

 

Tags: , ,

Άμεση αντίδραση Κωτσού σε Φάμελλο για τα έργα Μεσοχώρας και Αχελώου!

Τα σοβαρά ζητήματα της μετεγκατάστασης των κατοίκων του οικισμού της Μεσοχώρας που θα πλημμυρίσει με την λειτουργία του Φράγματος και του κείμενου Υδροηλεκτρικού Σταθμού, αλλά και της «εκτροπής του Αχελώου», έθιξε κατά την ομιλία του στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση», ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ενώπιον των Θεσσαλικών φορέων, πολλών επιστημόνων εισηγητών και εκατοντάδων πολιτών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της διοργανώτριας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού, ο οποίος επισήμανε πως «η αυτοδιοίκηση είναι πανέτοιμη να συμβάλλει στην άμεση απεμπλοκή της λειτουργίας του ΥΗΣ», ενώ συνέστησε στην κεντρική εξουσία «να μην υποτιμά την αναγκαιότητα των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο ενάντια στην ερημοποίηση της Θεσσαλίας»!

 

Μεσοχώρα – Αχελώος

Συγκεκριμένα, για την λειτουργία του ΥΗΣ της Μεσοχώρας ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την απορία, εάν πραγματικά την ήθελαν οι τοπικοί φορείς, δεδομένου ότι – όπως είπε – τα χρόνια που πέρασαν από την ολοκλήρωση του έργου, δεν πήραν τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για την χωροθέτηση και πολεοδόμηση του νέου οικισμού!

Ο κ. Φάμελλος απαίτησε ουσιαστικά, τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, να δώσουν απάντηση για αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου κι’ αυτός από την πλευρά του να υπογράψει άμεσα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του ΥΗΣ.

Συνεχίζοντας ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος ενέπλεξε στο ζήτημα και τα έργα μεταφοράς νερού από τον ποταμό Αχελώο στην Θεσσαλία, τονίζοντας πως η σύνδεση του έργου της Μεσοχώρας με αυτά, επηρέασε αρνητικά την προώθηση της λειτουργίας του ΥΗΣ, λόγω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που μπλόκαραν την «εκτροπή»! Διευκρίνισε ωστόσο ότι το Φράγμα της Μεσοχώρας είναι υδροηλεκτρικό έργο και δεν εμπλέκεται με την «εκτροπή του Αχελώου»με βάση την απόφαση του ΣτΕ και την μελέτη των περιβαλλοντικών όρων.

Για την μετεγκατάσταση των κατοίκων του χωριού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει μελέτη, αλλά το μέρος του οικισμού που δεν πλημμυρίζει, δεν θα μεταφερθεί!

Από την πλευρά του ο κ. Κωτσός, απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύλης, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχει απάντηση για το θέμα της μετεγκατάστασης των θιγόμενωνΜεσοχωριτών ώστε να ενισχυθεί από τους τοπικούς φορείς η θετική εξέλιξη του ζητήματος λειτουργίας του ΥΗΣ, κάτι που όλοι αναμένουν πολλά χρόνια!

Παράλληλα, απαντώντας στις αιχμές του κ. Φάμελλου, για τον προβληματικό χαρακτήρα των έργων μεταφοράς ποσοτήτων νερού από τον Αχελώο, επισήμανε:«αυτή την περίοδο η διαχείριση των υδατικών πόρων στην Θεσσαλία είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα! Το υδατικό έλλειμμα είναι τεράστιο, με 3 δις κ.μ. νερού απολήψεις από το υπόγειο υδατικό δυναμικό! Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι εξαιρετικοί επιστήμονες, θα χρειαστούν 60 χρόνια για να επανέλθει το οικοσύστημα στην πρότερη κατάσταση – βάση και των σχεδίων διαχείρισης – εάν έρθουν στη Θεσσαλία τα 250 εκατ. κ.μ. τον χρόνο που προβλέπονται από τον Αχελώο και εφόσον γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις κατάντι της λεκάνης απορροής του Πηνειού»!

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ζήτησε από τον κ. Φάμελλο,
«η κεντρική εξουσία να εμπιστευτεί την τοπική αυτοδιοίκηση μεταφέροντας σε αυτήν τις αρμοδιότητες που αποδεδειγμένα μπορεί να ασκήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από το κράτος, αφού η Τ.Α. ήταν και παραμένει ο θεσμός που είναι πιο κοντά στους πολίτες και είναι ελεγχόμενη από αυτούς… Είναι ο θεσμός που διασφαλίζει οικονομίες κλίμακας και κυρίως την ευαισθησία των τοπικών κοινωνιών απέναντι στο περιβάλλον».

 

Για την κλιματική αλλαγή

Αναφορικά με το παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τον σκοπό της διοργάνωσης του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, ο κ. Κωτσός είπε μεταξύ άλλων: «Πολλοί είναι οι τομείς που θα επηρεαστούν μακροπρόθεσμα από την επερχόμενη κλιματική αλλαγή, όπως για παράδειγμα το φυσικό και το αστικό περιβάλλον, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας και πολλοί άλλοι. Η εξέλιξη της επιστήμης μας δίνει την δυνατότητα να στηριζόμαστε σε ασφαλή και τεκμηριωμένα συμπεράσματα σε ότι έχει σχέση με την χρονική εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, άρα και με την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη. Όλοι πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και να θέσουμε τις σωστές βάσεις προς όφελος όλου του κόσμου».

Ο κ. Κωτσός έκλεισε υπογραμμίζοντας τα εξής: «Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε ενεργούς πολίτες. Πολίτες που θα νοιάζονται για την ποιότητα στην καθημερινότητα τους και θα προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που αποφασίσαμε την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την στάση της Θεσσαλών εκπροσώπων απέναντι σε αυτή την παγκόσμια πρόκληση. Είναι γεγονός ότι εμείς στην αυτοδιοίκηση, έχουμε πολύ δουλεία να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα ήταν υπερβολή να διατυπώσω την άποψη, ότι οι Δήμοι είναι ίσως οι πιο οργανωμένοι δημόσιοι φορείς, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν μόνοι τους να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις σε αυτό το τεράστιο ζήτημα. Μόνο μέσα από την δικτύωση φορέων μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Υπουργεία, Α΄ και Β΄ βαθμός Τ.Α., Επιμελητήρια, εθελοντικές οργανώσεις , πολίτες και τόσοι άλλοι πρέπει να δρομολογήσουν άμεσα συνεργασίες».

 

Πλήθος εισηγητών και ανακοινώσεων στο Συνέδριο

Συνδιοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή ήταν το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τελούσε υπό την επιστημονική επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στις 100 έφτασαν οι εισηγήσεις και οι ανακοινώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια των εργασιών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από επτακόσιοι σύνεδροι, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν διάφορες δράσεις με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και με μια τεχνική έκθεση που περιλάμβανε την συμμετοχή σαράντα επιχειρήσεων και φορέων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονακ. Χρήστου Ζερεφού, ΚαθηγητήΦυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε τους συσχετισμούς πληθυσμού και οικονομίας με την κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε δε εκτενώς στις επιπτώσεις του φαινομένου στη στάθμη της θάλασσας, την αλιεία, τη γεωργία, τη βιοποικιλότητα, τα οικοσυστήματα, τον τουρισμό και την υγεία.

 

 

Tags: , ,

33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Στη Λάρισα 16,17,& 18 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί φέτος το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου  από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 του μηνός  στην πλατεία Ελευθερίας με τον Μεγάλο χορό, «Κόρλου Μάρι». Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αυτή την Παρασκευή 16 Ιουνίου ξεκινά το Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Είναι ίσως το μεγαλύτερο αντάμωμα που έχει διοργανωθεί ποτέ. 60 σύλλογοι, 2000 χορευτές θα βρίσκονται στην πόλη. Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πολιτισμός είναι αντίσταση ποιότητας και ταυτόχρονα είναι και δύναμη ελπίδας, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς πολιτιστική μνήμη δεν υπάρχει ελπίδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν στο αντάμωμα, τους εθελοντές, όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια, αλλά και τους ανθρώπους που θα βρεθούν στη Λάρισα αυτό το τριήμερο και θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα. Μαζί με τον Δήμο Λαρισαίων ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο αντάμωμα το οποίο προσφέρει στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Η μεγαλύτερη προσφορά όμως είναι η πολιτιστική μνήμη, που είναι η αντίσταση ποιότητας στη σημερινή κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία ούτως ώστε να βγούμε από αυτή την μεγάλη κρίση».

 

Μιχάλης Μαγειρίας- Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων είναι το δευτεροβάθμιο όργανο 130 Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων από όλη την Ελλάδα. Η κορυφαία εκδήλωσή μας είναι το πανελλήνιο αντάμωμα, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην έδρα της Ομοσπονδίας, τη Λάρισα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, και τον Δήμαρχο Λάρισας για τη συνδιοργάνωση του 33ου ανταμώματος. Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν να παρακολουθήσουν τις πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις μας».

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι Ανιπεριφερειάρχες Χρήστος Καλομπάτσιος και Θανάσης Παιδής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα και Κώστας Δεσπόπουλος, ο γενικός διευθηντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας και η γραμματέας της Πανελ. Ομοσπονδίας Γεωργία Νιτσιάκου.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

12:00 Επίσκεψη και  ξενάγηση στην Αβερώφειο  Γεωργική  Σχολή

20: 15 Συγκέντρωση των τοπικών  Συλλόγων Λάρισας μπροστά στο ξενοδοχείο METROPOL ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ) και με πατινάδα θα κινηθούν έως στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

 

21:00 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού με την συμμετοχή των παρακάτω Συλλόγων:

Σύλλογος Απανταχού Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα»

Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αετομιλητσιωτών «Το Ντένισκο »

Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Oι Καλαρρύτες»

Σύλλογος Λιβαδιωτών Λάρισας « Γιωργάκης Ολύμπιος »

Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή»

Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Σμιξιωτών «Η Ωραία Βασιλίτσα»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Εκδήλωση για παιδιά- Εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζοντας τα

Βλαχοχώρια μας ».

12:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ :

Α. Έκθεση φωτογραφίας « Οι Βλάχοι στη πόλη της Λάρισας »

Β. Ημερίδα με θέμα: « Η Λάρισα των Βλάχων»

Ομιλητές: Δρ. Μαρία Κλεισιάρη-Μπουζούκη Διευθύντρια της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής

« Αβερώφειος Γεωργική Σχολή κληροδότημα με Παρελθόν, Παρών και Μέλλον»

Αντώνιος Μπουσμπούκης (ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ): « Οι Βλάχοι στη Λάρισα»

19:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια

19:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγής τους.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

9:30 Εκκλησιασμός  στον Άγιο Αχίλλειο.

10:15 ΦΡΟΥΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) : Ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων που συμμετέχουν στο Αντάμωμα.

Tags: , ,

Ασθένειες της φιστικιάς λόγω βροχοπτώσεων

Τα πρώτα συμπτώματα, όπως ξηράνσεις φύλλων και κηλιδώσεις καρπών, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Οι επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, ευνοούν την ταχύτατη εξάπλωση της ασθένειας.

Συνιστάται άμεσα επαναληπτικός ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, ενώ οι επεμβάσεις θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι και τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται στους παραγωγούς ότι για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, η απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου.

 

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: azoxystrobin, boscalid, pyraclostrobin.

 

ΣΕΠΤΟΡΙΩΣΗ (Septoria spp.)

Οι επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου έχουν ευνοήσει την εμφάνιση της ασθένειας (εικόνα 3), με τα συμπτώματα να είναι κατά τόπους έντονα (εικόνα 4). Συνιστάται άμεσα επαναληπτικός ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο.

 

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride.

 

ΨΥΛΛΑ (Agonoscena pistaciae)

 

Θα πρέπει οι παραγωγοί να ελέγχουν την καλλιέργειά τους για την πιθανή παρουσία του εντόμου και στην περίπτωση που παρατηρηθούν προσβολές  (εικόνα 5) να διενεργηθεί ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικό προϊόν.

 

Υπενυθμίζεται ότι ο πληθυσμός της ψύλλας, εάν δεν ελεγχθεί εγκαίρως, μπορεί να εξελιχθεί σε υψηλά επίπεδα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα την σημαντική εξασθένηση της καλλιέργειας.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: spinosad.

 • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσεως των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
 • Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο minagric.gr
 • Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τις γεωργικές προειδοποιήσεις για τα ακρόδρυα, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την Υπηρεσία μας, στη διεύθυνση: fyto12@otenet.gr

 

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος α.α.

 

Δρ. Λύκας Δημήτριος

 

Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 12.06.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (704) άτομα,
 • (615) οχήματα και
 • (9) επιχειρήσεις σκραπ.

 

Προσήχθησαν (5) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (12) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Τρία (3) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Έξι (6) αλλοδαποί (2 υπήκοοι Αλβανίας, 1 υπήκοος Ρουμανίας και 3 υπήκοοι Πακιστάν) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 • Ένας (1) ημεδαπός για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

 

Βεβαιώθηκαν (173) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Τρεις (3) παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
 • Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Μία (1) παράβαση για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
 • Εκατόν εξήντα τρεις (163) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (11) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • (1) για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
  • (42) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και
  • (108) λοιπές παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκε ποσότητα αφορολόγητου καπνού συνολικού βάρους (1.082) γραμμαρίων.

 

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Tags: , ,

Η ΕΝΠΕ συμπαρίσταται ολόθερμα στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής της 45χρονης στο Λέσβο και, ταυτόχρονα, τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της.

Παράλληλα, εκφράζει στους τραυματίες από τη σεισμική δόνηση τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση και στην κοινωνία της Λέσβου την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας συμπαρίσταται και στηρίζει ολόθερμα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο δύσκολο έργο που έχει επωμιστεί και βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας, των φορέων και των κατοίκων της Λέσβου να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και να συνδράμει  όπου κριθεί αναγκαίο.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καλεί την Κυβέρνηση να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους του νησιού και να προχωρήσει γρήγορα στην αποζημίωση των πληγέντων και τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

 

Tags: , ,

Έμπρακτη στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλία

Για μια ακόμα φορά η DHL Express (Hellas) SA ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την απόκτηση ενός οχήματος μεταφοράς τροφίμων και ειδών που θα καλύπτει τις ανάγκες του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας.

Η παράδοση του οχήματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στη Λάρισα από τον Διευθυντή της DHL κον Κοσμά Ζιάρα ο οποίος παρέδωσε εκ μέρους της εταιρείας το όχημα στον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Κώστα Γιαννόπουλο. Ο κος Ζιάρας δήλωσε πως με αυτή την κίνηση συνεχίζεται η πανελλήνια στήριξη της DHL προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ανοίγει κι ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας της εταιρείας με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας που έχει έδρα στη Λάρισα. Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την DHL που αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμη όχημα, συμμετέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στο έργο και τις δράσεις του οργανισμού για κάθε παιδί και στη Θεσσαλία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια της DHL Express (Hellas) SA για τη σταθερή και συνεχή στήριξή της!

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


  None Found