Tags: , ,

Ξεκινάει αύριο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν οι εργασίες του 1oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση», την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand της Καρδίτσας, στις 9 έως 10 Ιουνίου 2017.

Την ίδια ημέρα στις 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Εκδήλωση όπου θα κηρύξουν την έναρξη του Συνεδρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός. Θα ακολουθήσει η ομιλία του διακεκριμένου Ακαδημαϊκού κ. Χρήστου Ζερεφού, Καθηγητή  Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Για τους σκοπούς και τους στόχους αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης που αποτελεί μια καινοτόμα, όσο και τολμηρή πρωτοβουλία, με εθνικό, αλλά και διεθνή αντίκτυπο, αναφέρθηκαν αναλυτικά οι βασικοί συντελεστές σε συνέντευξη τύπου που έγινε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου, επέστησε την προσοχή όλων στις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής στην κεντρική Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Μίλησε για την επίδρασή της σε όλους τους τομείς της ζωής μας και ειδικότερα στην Γεωργία και στην Ενέργεια. Τόνισε ιδιαιτέρως πως πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου αποτελεί η διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την ανάδειξη του μεγάλου αυτού ζητήματος και έκλεισε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας τους συνδιοργανωτές και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος, πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ, επικεντρώθηκε στην Κλιματική Μεταβλητότητα και Επίδραση, στην Αειφόρο Ανάπτυξη και στην ανάγκη προσαρμογής του κλιματικού μας μοντέλου στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα. Επισήμανε δε ιδιαίτερα ότι το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής είναι τόσο σοβαρό που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν και σημαντικές διεθνείς εξελίξεις. Ο κ. Διαμάντος έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία του Συνεδρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Διαγωνισμούς Φωτογραφίας και Ζωγραφικής, που διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία η ΠΕΔ.

Τέλος ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Κ. Δημήτριος Τσούμας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην Μεγάλη Τεχνική Έκθεση που γίνεται στο Ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το Συνέδριο, η οποία χαρακτηρίζεται από την συμμετοχή σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων και φορέων. Ο κ. Τσούμας ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, την κα Έφη Οικονόμου, Υπεύθυνη του Τουριστικού Γραφείου «Traveling», καθώς και τον κ. Χρήστο Γενιτσεφτσή (Spirito Group Marketing & Communication), Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Προβολής του Συνεδρίου.

 

 

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Οι Έλληνες αγρότες εκφράζονται αρνητικά για την ΕΕ σε ποσοστό 60%

«Στα χρόνια που η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΟΚ παλαιότερα και τώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέρευσαν στη χώρα κοινοτικά κονδύλια 160 δις ευρώ. Δηλαδή κάθε χρόνο το 1-1,5% του ελληνικού ΑΕΠ προερχόταν από ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία έγιναν σχολεία και νηπιαγωγεία, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία, επιδόματα.

Το 50% από αυτά τα χρήματα τα έλαβαν οι αγρότες, το 60% των οποίων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, έχουν αρνητική άποψη για την Ευρώπη αρνητική. Συνολικά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 45% των Ελλήνων θεωρεί ότι η Ευρώπη κέρδισε περισσότερο από την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης, όπως και έλλειμμα συνεργασίας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε ημερίδα για τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (ΟΚΕ), ο κ. Κ. Αγοραστός προανήγγειλε ότι η Ένωση Περιφερειών ξεκινά  μεγάλη έρευνα σε όλη την Ελλάδα ζητώντας τη γνώμη των πολιτών για «τι Ευρώπη θέλουμε». Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε συνέδριο, στο οποίο θα κληθούν η ΟΚΕ και οι κοινωνικοί φορείς να τα σχολιάσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί αν προχωρήσει αν δεν υπάρχει συνοχή», υποστήριξε στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε: «Όσα καλά λόγια και να ειπωθούν, χρειάζονται καλά έργα. Η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο λάθος. Έπεσε στην παγίδα του dumping. Έρχονται για παράδειγμα τώρα οι θεσμοί και αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές στη χώρα μας, ενώ όλη η Ευρώπη τρέχει λόγω Brexit να ανταγωνιστεί στην μείωσή τους. Για ποια Ευρώπης της συνοχής, μιλάμε;

Όταν – να αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα – οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαφορετική ταχύτητα. Όταν ο πλούτος γυρίζει. Στην ΕΕ δεν αυξάνεται ο πλούτος, απλώς γίνεται rotation, μεταφέρεται δηλαδή από μία χώρα σε μία άλλη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει ευημερία η Ευρώπη αλλά ότι θα έχουν ευημερία ορισμένες χώρες -μέλη της Ε.Ε. οι οποίες δημιουργούν όμως αυτό το κόστος ανισότητας. Και η ανισότητα υπονομεύει την πίστη στην ενωμένη Ευρώπη από τους πολίτες. Και το κόστος της ανισότητας δημιουργεί και διαφθορά.

Εμείς – ξεκαθάρισε ο κ. Κ. Αγοραστός – είμαστε με την Ευρώπη της συνοχής και προσπαθούμε γι’ αυτήν, ωστόσο η ΕΕ πρέπει να περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον. Έκλεισε ο μέχρι σήμερα κύκλος. Μπορεί βέβαια να γεμίσαμε φθηνά σπίτια, επιχειρήσεις έγιναν, φθηνό χρήμα κυκλοφόρησε παντού – για παράδειγμα, οι μεγάλοι δρόμοι δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχε η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση -, αλλά δεν υπήρχε ελληνικό εθνικό σχέδιο. Όπως δεν υπάρχει και σήμερα. Και η Ευρώπη σήμερα για τα οικονομικά προβλήματα των χωρών μελών της εγκλωβίζεται στην μετρολογία των μνημονίων, η οποία φυσικά και δεν λύνει τα προβλήματα. Η παραγωγή τα λύνει.

Χρειάζεται ευρωπαϊκή παραγωγική επανάσταση για να μπορέσει η Ευρώπη να ξαναβρεί τη συνοχή και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Σήμερα δεν έχει λογική να  μετράς αν θα έχεις 1 η 2 % πλεονάσματα, να αφήνεις απλήρωτο όλο τον κόσμο για να ικανοποιείς δεσμεύσεις… Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική αυτή. Δεν πρέπει να ξαναπούμε για μνημόνια. Πρέπει να λέμε για παραγωγή, για θέσεις εργασίας και δημιουργία εθνικού ελληνικού πλούτου με εθνικό ελληνικό σχέδιο.

Σ’ αυτό πρέπει να συνεισφέρει η Ε.Ε. και βέβαια η Ευρώπη συνέβαλε θετικά, δημιούργησε προσδοκίες και είναι μια σταθερά, η οποία όμως σταθερά έχει δημιουργήσει αστάθεια στην ισορροπία των ευρωπαϊκών κρατών και των κοινωνιών. Φύγαμε απ’ τη φυσική ισορροπία στην εργασία, στο κατά κεφαλήν εισόδημα τουλάχιστον στην χώρα μας, στην ασφάλεια, στις θέσεις εργασίας. Πρέπει να το επαναφέρουμε. Και αυτό θα έχει ένα κόστος. Και το κόστος αυτό πρέπει να το επωμιστεί συνολικά η Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Tags: , ,

Σεμινάριο για λογιστές στο Επιμελητήριο Λάρισας

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τα  «ΕΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα   του Επιμελητηρίου Λάρισας Παπακυριαζή 44  στις 7 Ιουνίου 2017   ημέρα Τετάρτη  και ώρα17:00-21:30 με εισηγητή τον κο  Κατσίδη Νικόλαο Ορκωτό Eλεγκτή.

Την διοργάνωση ανέλαβε  η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας(Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.) και κατά την διάρκεια του λύθηκαν πολλά προβλήματα  που απασχολούσαν τους Λογιστές Φοροτεχνικούς.

 

Τα θέματα που αναπτύχτηκαν ήταν:

– Σκοπός ΕΛΠ

-Απαλλαγές Απλοποιήσεις

-Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων με βάσει τα ΕΛΠ  για ΑΕ , ΕΠΕ ,ΙΚΕ

-Αλλαγές σε σχέση με ΚΦΑΣ

-Ποιοι υποχρεούνται να τα εφαρμόσουν και ποιοι απαλλάσσονται από τα ΕΛΠ

-Νέο Σχέδιο Λογαριασμών

-Λογιστικά Αρχεία και Λογιστικά Στοιχεία.

 

 Το Σεμινάριο διοργανώθηκε αποκλειστικά για τα μέλη του Συλλόγου 

Tags: , ,

Οι Ενεργοί Πολίτες στο 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

Το 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας  επισκέφτηκαν   την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 τα μέλη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, Γιάννης Νταλώσης και Κώστας Κεδράς για να παραλάβουν  πλαστικά  καπάκια που συγκεντρώνουν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Τους υποδέχτηκαν  η νηπιαγωγός κ.  Στέλλα Μπούρα, η κ. Κατερίνα Γκαραγκούνη εκ μέρους των γονέων και  τα χαμογελαστά προσωπάκια των  μικρών  μαθητών που  είχαν συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα από καπάκια με την βοήθεια των γονέων τους. Την  μεγάλη ποσότητα εμπλούτισαν με την συνεισφορά τους και οι : Δημήτρης Αλεξίου, το Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου «, η  Ψαροταβερνα «Ο Μπέμπης», το musicaradio.gr, το ΜΕΤΡΟ cash & carry Λάρισας,, το Γυμνάσιο και ΛΤ Καλλιθέας Ελασσόνας και ο κ. Νίκος Πουρσανίδης από την Γαλανόβρυση Ελασσόνας.                                                                                                                                    Το  ότι θα συναντούσαν εκεί  τον Ιπποκράτη και την Αγλαονίκη  δεν το φαντάζονταν όμως τα μάλη των ΕΝΠΟΛ. Οι ευαισθητοποιημένοι μικροί ενεργοί πολίτες  του  Νηπιαγωγείου  εξέπληξαν ευχάριστα τα μέλη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας αφού γνώριζαν καλά για τον σκοπό της συλλογής καπακιών. Παράλληλα τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμά τους «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ», παρουσιάζοντας το video που κατασκεύασαν με κομμάτι από τον όρκο του Ιπποκράτη και για την Αγλαονίκη, μία από τις  μάγισσες της Θεσσαλίας που κατέβαζε τα άστρα από τον ουρανό.

Όπως αναφέρει και η εξαίρετη νηπιαγωγός τους : «Έμαθαν να στοχεύουν ψηλά, το φεγγάρι.

Ακόμα κι αν αποτύχουν, θα βρεθούν ανάμεσα στ’ αστέρια».

Οι  Ενεργοί  Πολίτες Λάρισας  ευχαριστούν όλους τους παραπάνω που συνέβαλαν στην συγκέντρωση των καπακιών βοηθώντας έτσι ώστε ο στόχος για την αγορά του αμαξιδίου να έρχεται όλο και πιο κοντά!

Tags: , ,

Εορτάζει και πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων

Εορτάζει και πανηγυρίζει την Κυριακή των Αγίων Πάντων 11 Ιουνίου 2017, το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων στο πνευματικό κέντρο του μακαριστού Γέροντος π. Παύλου Χαρίση στο Χαρίσειο Ίδρυμα πλησίον της Ραχούλας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
  • Σάββατο 10/6 στις 7.00 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
  • Κυριακή 11/6 στις 7.30: Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα ψαλεί τρισάγιο στην μνήμη του κτίτορος του Χαρισείου ιδρύματος, μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Χαρίση.

Tags: , ,

Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Νίκαιας

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ «ο Άγιος Σπυρίδων»  σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεολαίας Νίκαιας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Νίκαιας το Σάββατο 10 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 12:30. Η συμμετοχή των αιμοδοτών κρίνεται απαραίτητη.

 

Tags: , ,

Ημερίδα για την καταπολέμηση των διακρίσεων έναντι στους ΡΟΜΑ

Η καταπολέμηση των διακρίσεων και των προλήψεων έναντι στους ΡΟΜΑ, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον τομέα ένταξης τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους όλων των Ευρωπαϊκών κρατών.
Συγκεκριμένα, στρατηγικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι:
– Μείωση του ποσοστού των ΡΟΜΑ που διακόπτουν την βασική τους εκπαίδευση
– Πρόσβαση σε ευκαιρίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης
– Υποστήριξη της αυτό-απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των ΡΟΜΑ
– Εξάλειψη των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ΡΟΜΑ κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Λαρισαίων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν ειδική θεματική ημερίδα με τίτλο: «Καταπολέμηση των διακρίσεων & προλήψεων έναντι στους ΡΟΜΑ στον τομέα της εκπαίδευσης και της απασχόλησης – Δράσεις, μεθοδολογίες & εργαλεία», την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 09:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας Ρούσβελτ 57

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης ΡΟΜΑ που επιθυμούν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση.
Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες οι σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω στοιχεία:
Λία Γκουντρουμπή, Δήμος Λαρισαίων, 2413500237
Κουτούδης Παναγιώτης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, 2410626943

Tags: , ,

Μάξιμος από Βερδικούσια: Μέτρα υπέρ πολυτέκνων και τριτέκνων

O Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τη Βερδικούσια Ελασσόνας, που είναι γνωστή στο πανελλήνιο για την πολυτεκνία της. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Κώστα Τσέτσιλα, τον εφημέριο π. Αθανάσιο Ματζαρή, τον υπερπολύτεκνο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Σινάπαλο, την τοπική σύμβουλο κ. Σούλα Χαραλάμπου-Αγρόδημου και κατοίκους του χωριού, παρουσία του αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Γιάννη Σαπουνά, για τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος: «θεώρησα καθήκον μου, μετά την εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου της Διακομματικής για το Δημογραφικό, να ξεκινήσω τις επαφές μου από την Βερδικούσια, το ορεινό κεφαλοχώρι που έχει γίνει συνώνυμο των πολυτέκνων.

Προφανώς υπήρξαν ολιγωρίες, τα προηγούμενα χρόνια, από πλευράς της πολιτείας που υποτίμησε το δημογραφικό και φτάσαμε σήμερα σε ένα οριακό σημείο, κατά το οποίο αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα αναστροφής του δημογραφικού κατήφορου, το μέλλον δεν είναι καθόλου ευοίωνο για τον ελληνισμό. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, λίγα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την έλευση των προσφύγων, ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχονταν το 1930 σε 6,5 εκατομμύρια και των Τούρκων σε 13,5 εκατομμύρια. Η αναλογία, δηλαδή, με τους γείτονες μας ήταν ένας Έλληνας προς δυο Τούρκους. Σήμερα, ο πληθυσμός στην Ελλάδα μόλις που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, ενώ οι Τούρκοι αγγίζουν τα 80 εκατομμύρια. Ενώ ο ελληνικός πληθυσμός είναι γηρασμένος, διαβάζουμε ότι στην Τουρκία 25 εκατομμύρια είναι κάτω των 18 ετών.

Πιστεύω ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να υπάρξουν και κίνητρα οικονομικής φύσης για την τεκνοποίηση. Υπάρχουν, όμως, και άλλα κίνητρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, που πρέπει άμεσα να θεσπίσουμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξω να έχω τις απόψεις όλων όσοι αγωνιούν για το δημογραφικό πρόβλημα, με πρώτους τους θεσμικούς εκπροσώπους πολυτέκνων και τριτέκνων, αλλά και την ελλαδική Εκκλησία, που χρόνια τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

Tags: , ,

Αναχωρεί για την Ανάπα της Ρωσίας αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων

Για την πόλη Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναχωρεί σήμερα  αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων. Η επίσκεψη στην αδελφοποιημένη,  με την Λάρισα, πόλη γίνεται μετά από σχετική πρόσκληση του δημάρχου της Ανάπα και σε ανταπόδοση της  επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Ρωσικής πόλης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο δήμαρχος Αποστολος Καλογιάννης, ενώ επίσης μετέχουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Π. Νταής και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Γεωργάκης και Αθαν. Μαμάκος.

 

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών δισκίων

Συνελήφθη, σήμερα (08-06-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Tags: , ,

Βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας

Ένα ακόμη οδικό έργο ασφάλειας, αυτό της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση δημοπράτησης που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για το έργο προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Η συντήρηση αφορά στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου  και συγκεκριμένα σε σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί φθορές ή βλάβες. Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χρησιμότητα του έργου ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το έργο αυτό αφορά στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει τις φθορές λόγω παλαιότητας, αλλά και τις ζημιές που προκύπτουν από κλοπές. Είναι ένα έργο που δημιουργεί ασφάλεια στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση εμείς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια  εξασφαλίζουμε πόρους για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών».

Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, τη βελτίωση και τη καλή λειτουργία εν γένει των δικτύων οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας  της  Διεύθυνσης  Τεχνικών  Έργων  Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας. Οι αντικαταστάσεις των φωτιστικών σωμάτων γίνονται με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED.

Tags: , ,

Επτά έτη προσφοράς μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ

Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο ο 7ος κατά σειρά χρόνος λειτουργίας του αυτοδύναμου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» (MSc in Project and Programme Management), το οποίο διενεργείται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των υποψηφίων σπουδαστών, καθώς αφ’ ενός εστιάζει στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα οικονομικό κλάδο της διαχείρισης έργων (project management) και της διοίκησης προγραμμάτων (programme management) που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης διεθνώς, ενώ αφ’ ετέρου είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελληνική επικράτεια. Το δε περιεχόμενό του είναι σύγχρονο και εστιασμένο στην εθνική και διεθνή πραγματικότητα, ενώ οι φοιτητές του έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν ταυτόχρονα και το ευρύτερο πλαίσιο της επιστήμης της διοίκησης. Φέτος, για πρώτη χρονιά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αλληλεπίδρασαν με επιχειρήσεις και πρακτικές, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα πιστοποίησης κατά το διεθνές πρότυπο IPMA.

Από το ΠΜΣ ΔΔΕΠ αποφοίτησαν έως σήμερα περισσότεροι από εκατό (100) σπουδαστές, πτυχιούχοι διαφορετικών επιστημονικών κλάδων (μηχανικοί, οικονομολόγοι, στελέχη επιχειρήσεων και του δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικοίας ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽εθνής αγοργρα η διοχείω κ.α.), διαφορετικών ελληνικών ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν αξιοποιηθεί από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Οι σπουδές τους ολοκληρώνονται με την περαίωση δυο ακαδημαϊκών εξαμήνων (1 έτος), ενώ απασχολούνται και στην πραγματοποίηση έρευνας στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας για ένα ακόμη ακαδημαϊκό εξάμηνο (0,5 έτος).

Το ΠΜΣ ΔΔΕΠ είναι το παλαιότερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία του στο χώρο, έχει συνθέσει μια κοινότητα υποψηφίων φοιτητών, σπουδαστών και αποφοίτων, ενώ έχουν παραχθεί σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα και έχουν διενεργηθεί αξιόλογες επιστημονικές ημερίδες με την παρουσία επιστημόνων και προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας.

Με αφορμή την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για εγγραφή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, απευθύνεται χαιρετισμός του Διευθυντή του Προγράμματος κ. Ανθόπουλου Λεωνίδα (Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), ενώ δημοσιεύονται και οι εμπειρίες σπουδαστών του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ΔΔΕΠ και στα κοινωνικά μέσα, ενώ μπορούν να απευθύνονται και στη Γραμματεία του προγράμματος:

http://de.teithessaly.gr/master

https://www.facebook.com/MScProjectManagementGR/

https://twitter.com/postgraduateTEI

https://www.linkedin.com/in/postgraduate-programmes-a1184810b

τηλ.: 2410-684708, 709, e-mail: postgraduate@teithessaly.gr

 

Tags: , ,

Στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης η Θεσσαλία

Μέλος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Association des Régions Européennes des Produits d’ Origine – AREPO) είναι πλέον η Θεσσαλία καθώς έγινε δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

«Είναι θαυμάσιο νέο για την AREPO να υποδεχθεί στους κόλπους της τη Θεσσαλία, μία από τις πιο όμορφες περιφέρειες του κόσμου με ιδιαίτερα σημαντική κληρονομιά στον πολιτιστικό, τον ιστορικό και τον αγροτικό τομέα», επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της και αναδεικνύει τα 31 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) της Θεσσαλίας στους τομείς των γαλακτοκομικών, του κρέατος, των φρούτων, της ελιάς, των ξηρών καρπών και του κρασιού.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

«Η ένταξη της Θεσσαλίας στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης εντάσσεται στη στρατηγική της Περιφέρειας για ενίσχυση της εξωστρέφειαςτου  αγροδιατροφικού τομέα, η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του κεντρικού στόχου μας που είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην τοπική οικονομία», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Σε μεγάλο μέρος του πλανήτη  αυξάνεται η ζήτηση για υγιεινά προϊόντα και τα λεγόμενα προϊόντα ταυτότητας, που συνδέεται με την ποιότητα, τη γεωγραφική ένδειξη, τα βιολογικά-οργανικά χαρακτηριστικά τους, το «δίκαιο εμπόριο».

Η Θεσσαλία, που είναι η καρδιά της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα μας, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τέτοιων προϊόντων τα οποία  απευθύνονται κυρίως σε εκείνα τα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού που τα ζητούν κι είναι διατεθειμένα να πληρώσουν γι’ αυτά.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην πιστοποίηση, να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το brandname των Θεσσαλικών προϊόντων και κυρίως να τα προωθήσουμε με συστηματικό, επίμονο και οργανωμένο τρόπο στις διεθνείς αγορές.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε μεθοδικά σε συνεργασία με τους παραγωγούς αλλά και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά όπως αποδεικνύει για παράδειγμα ο 5πλασιασμός των εξαγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών, ωστόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας».

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης είναι δίκτυο περιφερειακών κυβερνήσεων/αρχών και ενώσεων παραγωγών που ασχολούνται με προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Η AREPO ιδρύθηκε το 2004 στο Μπορντώ της Γαλλίας από 16 περιφέρειες έξι ευρωπαϊκών χωρών και τώρα εκπροσωπεί 27 περιφέρειες της ΕΕ και περισσότερες από 400 ενώσεις παραγωγών που καλύπτουν πάνω από το 40% των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης.

Σκοποί της Ένωσης είναι:

-Η ανάπτυξη των Προϊόντων ποιότητας και Γεωγραφικής Ένδειξης ως εργαλεία για την αγροτική ανάπτυξη και τον περιφερειακό σχεδιασμό. Αυτό επίσης προϋποθέτει την ενίσχυση της πολιτικής της ΕΕ στα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.

-Η διασφάλιση επαρκούς εισοδήματος για τους παραγωγούς.

– Lobbyingγια επαρκή προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και αγορές τρίτων χωρών.

-Lobbyingγια να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα θα είναι κυρίαρχο στοιχείο στις πολιτικές προώθησης προϊόντων.

-Η παροχή υπεύθυνης ενημέρωσης και πληροφόρησης στο καταναλωτικό κοινό.

Tags: , ,

Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας για το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διενεργήθηκε στο Βόλο την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, εγκρίθηκε  το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων και Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας.

Με αυτό το τρόπο, αναγνωρίζεται και από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ανάγκη  για συγκροτημένο σχεδιασμό και δράση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν  τα άτομα με αναπηρία  και τις οικογένειές τους, καθώς και η ανάγκη για τη συγκρότηση «συμμαχιών» και συνεργασιών,  προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, αναμένει την από κοινού υπογραφή του εν λόγω μνημονίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό, τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας κ. Ράλλη Τσιουλάκη, η οποία θα σηματοδοτήσει την συνεργασία και τον από κοινού σχεδιασμό των τριών Φορέων σε ζητήματα που αφορούν την αναπηρία και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς, για τη δημιουργία ανάλογων στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αναπηρικού κινήματος, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τη Θεσσαλία και όχι μόνο.-

 

Μετά τιμής,

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Ράλλης Τσιουλάκης

 

 

Tags: , ,

Εκδήλωση για τη σταδιακή Κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Ελληνικό  Οργανισμό Ανακύκλωσης διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στη Λάρισα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ και ξεκίνησε με  τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.κ. Χατζόπουλο Βασίλειο, Κίτσιο Γεώργιο και Αθανάσιο Παιδή, του Δήμου Λαρισαίων κ. Σουρλαντζή Απόστολο, της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβα Κων/νο, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Ενημέρωσης Europe Direct κ. Χατζηκαμαγιάννη Βασίλειο και του ΕΟΑΝ κ. Πολιτόπουλος και κα. Τριτοπούλου Έφη Δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΟΑΝ.

Στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου στο βροντερό «όχι» στη χρήση της πλαστικής σακούλας συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου και 27ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αλλά και οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πάνινες σακούλες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να  μειώσουν  στο ελάχιστο τη χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και να επιλέγουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

 

Νατάσσα Θεοδωρίδου - Επειδή με ξέρω
Κατερίνα Στανίση - Δεν ανήκω σε κανένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσα εκεί
Χρήστος Χολίδης - Όλα είσαι εσύ
Στέλιος Διονυσίου - Μελαγχολώ
Βασίλης Καρράς - Πριγκιπέσα
Νίκος Μακρόπουλος - Που να σε βρω
Ηλίας Βρεττός - Και κάτι ακόμα
Λευτέρης Πανταζής - Μια εμπειρία
Πασχάλης Τερζής - Τι θα λες

 


    None Found