Tags: , ,

Ερώτηση Κέλλα για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού

Τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το νομό της Λάρισας φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Γιώργο Σταθάκη και Ευάγγελο Αποστόλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Λαρισαίου πολιτικού με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, κ. Γιάννη Σπυρόπουλο, αλλά και της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Διευθυντή της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της ΔΕΔΔΗΕ κ.  Βασίλη Αβαρκιώτη και τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Χρήστο  Σπίγκο, για το ίδιο θέμα.

“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί «ανάσα» για γεωργούς και κτηνοτρόφους” επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής, ενώ “πέραν της μείωσης του κόστους παραγωγής, συμβάλλει και στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αλλά και στη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον πρακτικών”, τόνισε.

Παρ’ όλα αυτά, όπως εξηγεί, “λιμνάζει αδικαιολόγητα στο νομό Λάρισας, καθώς πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής  υλοποίησης του έργου, αν και έχουν πληρώσει τη συμμετοχή που τους αντιστοιχεί”.

Αυτό για τον Λαρισαίο πολιτικό, έχει ως αποτέλεσμα, “για τους αγρότες να εκτινάσσεται το κόστος παραγωγής, αλλά και να προκαλούνται σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία καλλιέργειας, αφού δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Το ίδιο σημαντικά είναι τα προβλήματα και για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μάλιστα έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, που λόγω της καθυστέρησης υλοποίησης του προγράμματος, βρίσκονται κυριολεκτικά στα όριά τους”.

Επικαλούμενος τα όσα υποστήριξαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κέλλας σημειώνει ότι “η αιτία των καθυστερήσεων στην εκτέλεση του προγράμματος, είναι η έλλειψη απαραίτητων υλικών υποδομής ώστε να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις στους δικαιούχους”.

“Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η ανησυχία εντείνεται στις τάξεις των δικαιούχων, αφού σύμφωνα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Τοξότης» που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα”, σημειώνει ο κ. Κέλλας.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

Ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού για το σύνολο των δικαιούχων στο Ν. Λάρισας;

 

 

Tags: , ,

Παιδικό Πρωτάθλημα Ο.Α.Νίκαιας 2017

Ο Ο.Α.Νίκαιας διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά το Παιδικό Πρωτάθλημα με επιτυχία αν και δεν είχε σύμμαχο τον καιρό. Σε διάστημα δύο ΣαββατοΚύριακων η οργάνωση έκανε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει τον κάθε μικρό-ή αθλητή-τρια και τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετείχαν είναι η επιβράβευση στην όλη προσπάθεια.
Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι η μεγαλύτερη γιορτή του τένις στην περιοχή μας και η αυξανόμενη συμμετοχή κάθε χρόνο την κάνει και καλύτερη.
Ηλικίες από 5 έως 17 ετών πήραν μέρος σε αγώνες που κύριο στόχο είχαν την εμπειρία και διασκέδαση. Καπέλα, μετάλλια και πλούσια δώρα υπήρχαν για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Tags: , ,

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Πανηγυρίζει στις 11 Ιουνίου το Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης, το οποίο τιμάται στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, τον νέο Ρώσο ομολογητή και θαυματουργό. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

– 9 Ιουνίου στις 19:00 μ. μ. Παράκληση στον Άγιο Λουκά, την οποία θα ψάλλουν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λαρίσης.

– 10 Ιουνίου στις 19:00 μ. μ. ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία της εικόνος του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Σεργίου Παραλίκα.
– 11 Ιουνίου 07:30-10:00 π. μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. π. Χρήστου Κωνσταντάκου.
– 11 Ιουνίου το βράδυ στις 21:30 μ. μ. Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία ιερουργούντος του Αρχιμ. π. Ιγνατίου Μουρτζανού και στην οποία θα ψάλλουν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λαρίσης.

Όλο το τριήμερο οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά.

 

Tags: , ,

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με την Optimal HR Group διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο : «Ο πελάτης Πρώτα», την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα  16:30-20:00, στις εγκαταστάσεις του  ΣΘΕΒ, Λεωφόρος Καραμανλή και Βιομηχανίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε  Διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί το πρόγραμμα  Customer Loyalty, η θεωρία του καθώς και τα εργαλεία διαχείρισης.  Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν διαδραστικές ασκήσεις, videos και παρουσίαση των καλύτερων πρακτικών από το διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον.

Εισηγητής του Προγράμματος είναι ο κ. Μπαμπαλιάρης Γιώργος, Senior Management Consultant  στην  Optimal HR Group, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και  κάτοχος Master Practitioner in Customer Experience από την Academy of Service Excellence.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ τηλ. 2410-555507 & mail:education@sthev.gr (Δ/νση: Λεωφ. Καραμανλή & Βιομηχανίας) μέχρι και την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

 

Tags: , ,

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι μετέφεραν δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (05-06-2017) το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Γόννων Λάρισας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της μεταφοράς μη νομίμων αλλοδαπών και της κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, το βράδυ της (04-06-2017) κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας στο Μοσχοχώρι Λάρισας, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο ομοεθνείς τους και συγκεκριμένα έναν 21χρονο και έναν 15χρονο, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στη χώρα.

Από την κατοχή του 32χρονου κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα μείγματος καπνού και κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Γόννων Λάρισας.

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Η κυβέρνηση να μην κάνει τον «τροχονόμο» στις τιμές στο γάλα!

«Προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, κατά την επίσκεψή του στο Βλαχογιάννη της Ελασσόνας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιάννη Σαπουνά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο και παραγωγούς για την έκταση του προβλήματος της μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, που ουσιαστικά καθιστά μη βιώσιμες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ο Θεσσαλός πολιτικός που πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τις καταγγελίες κτηνοτρόφων σχετικά με τις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή φέτας και την αποδιδόμενη σε αυτές συμπίεση των τιμών γάλακτος στους παραγωγούς, είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει άμεσα το βάσιμο των καταγγελιών. Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο υπονομεύεται η φέτα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και θα πρέπει να υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες, πριν η χώρα μπει σε περιπέτειες. Αν δεν συμβαίνει και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τη μείωση τιμών από τη γαλακτοβιομηχανία, τότε το λόγο θα πρέπει να έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τον ‘‘τροχονόμο’’!»

 

 

Tags: , ,

Προσφώνηση του Δημάρχου Λαρισαίων στην τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας σε Επίτιμο Δημότη

Η Λάρισα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, σας υποδέχεται με αισθήματα  σεβασμού, χαράς και συγκίνησης. Αναμφίβολα αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή για την  πόλη μας, η επίσκεψή σας εδώ, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας,  με την ιστορία των 8000 χρόνων.

H Πόλη μας είναι μια ανοικτή πόλη, γεωγραφικά και πολιτισμικά. Η γεωγραφική θέση και η δυναμική του απέραντου κάμπου διαμόρφωσαν μια ανοικτή πολυπολιτισμική κοινωνία με εργατικούς, δημιουργικούς και αγωνιστές κατοίκους. Αυτή η πόλη σας υποδέχεται σήμερα.

Είναι απολύτως σαφές σε όλους μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμπολίτες μας, πως η Λάρισα  απονέμει την ιδιότητα του Επίτιμου Δημότη, σε μια μεγάλη και ξεχωριστή μορφή με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο, σε έναν Ιεράρχη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Κυρίες και κύριοι,

επιτρέψτε μου, μια σύντομη παράθεση μερικών στοιχείων του πλούσιου βιογραφικού του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου Γιαννουλάτου.

Αριστούχος πτυχιούχος και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπούδασε Θρησκειολογία, Ιεραποστολική και Εθνολογία στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Μαρβούργου της Γερμανίας. Διετέλεσε Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκευμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής και Αντεπιστέλλον Μέλος  της Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας ή Φιλοσοφίας δεκαοκτώ Πανεπιστημίων, Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων, σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρουμανία, Κύπρο, Γεωργία, Αλβανία και Ιταλία.

Μελέτησε το Ισλάμ, τον Βουδισμό, τον Ινδουισμό, τον Ταοϊσμό, τον Κομφουκιανισμό και τα αφρικανικά θρησκεύματα, σε χώρες όπου ακμάζουν αυτές οι θρησκείες.

Συγγραφέας 23 βιβλίων και 240 μελετών και άρθρων θεολογικού ή θρησκειολογικού περιεχομένου, ενώ έργα του έχουν μεταφρασθεί σε δεκατέσσερις γλώσσες.

Μακαριώτατε

Ακόμα και ένας απλός παρατηρητής της  ζωής σας και της πορείας σας αντιλαμβάνεται  πλήρως τη βαθιά σας αγάπη για τον άνθρωπο,  ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας αλλά και την πλήρη αφοσίωσή σας στην «σάρκωση» του λόγου του Θεού, στη γλώσσα και τον πολιτισμό κάθε λαού.

Το σπουδαίο έργο σας στην ορθόδοξη ιεραποστολή, στην Αφρική, καταδεικνύει τη θέληση και την επιμονή σας για τη διάδοση της Αλήθειας, μέσω της ορθόδοξης χριστιανικής Ιεραποστολής και μαρτυρίας.  Δικαίως λοιπόν, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη η συμβολή σας στην αναβίωση της ορθόδοξης ιεραποστολής στο δεύτερο  μισό του 20ου αιώνα.

Και σ΄ αυτό το πεδίο της πολυετούς δράσης, αναδείχθηκε η βαθιά αγάπη σας   για τον άνθρωπο και η επιμονή σας να δημιουργείτε γέφυρες. Γέφυρες συναδέλφωσης που στηρίζονται στα γερά θεμέλια της  αλληλοεκτίμησης και του αλληλοσεβασμού.

Αλλά και στην πολύχρονη συμμετοχή σας,  στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, κινηθήκατε στην ίδια κατεύθυνση,  Η συνυπογραφή των δηλώσεων και των διεκκλησιαστικών αποφάσεων αυτού του παγκόσμιου χριστιανικού οργανισμού, όπως για παράδειγμα σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου, την εξάλειψη της βίας και τον τερματισμό των πολέμων, προάγουν την αρμονική συμβίωση στον πλανήτη. Η στάση σας αυτή σας τιμά και μας κάνει υπερήφανους.

 

Στο βιβλίο σας  «Συνύπαρξη: Ειρήνη, Φτώχεια, Τρομοκρατία, Αξίες» γράφετε:

«Η χριστιανική αγάπη,  έχει εξ ορισμού παναθρώπινες, παγκόσμιες διαστάσεις. Κανένας φραγμός δεν μπορεί να την αναστείλει, ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός. Όταν αποδεχόμαστε τον άλλο άνθρωπο και την άλλη κοινότητα με βαθύ σεβασμό της ελευθερίας τους, χωρίς την απαίτηση να δεχθούν αναγκαστικά τις δικές μας απόψεις, έχουμε άνεση αναστροφής με τους οπαδούς διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων, βαθύ σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, προθυμία ουσιαστικής συνεργασίας για την παγκόσμια αποδοχή και την υπεράσπισή τους».

Τα λόγια αυτά γνωρίζουμε ότι έχουν ταυτιστεί με τη ζωή σας. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω  πως πρόκειται για λόγο ασυνήθιστο, ριζοσπαστικό που δίνει προοπτική στις κοινωνίες μας που πραγματώνει με άριστο τρόπο τα κοινωνικά μηνύματα του Χριστιανισμού.

Κυρίες και κύριοι

Η οικουμενική προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, αποτυπώνεται με ενάργεια στα λόγια του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος σημειώνει τα εξής:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι δώρο του ουρανού. Δώρο για την ανθρωπότητα. Είναι άνδρας σπάνιος, δυσεύρετος, πολυτάλαντος, πολύγλωσσος, πολυαγαπητός. Διεθνούς κύρους και αναγνωρίσεως.

 

Μακαριώτατε

Για το έργο σας στην Αλβανία, έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά. Πέρα από την ανασύσταση της Εκκλησίας της Αλβανίας, δρομολογήσατε και υλοποιείτε  ένα τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, το οποίος είναι ευρέως γνωστό. Αναπτύξατε σημαντικά προγράμματα στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της ανάπτυξης. Ιατρεία, Πανεπιστήμιο, Δημοτικά σχολεία και Λύκεια, Νηπιαγωγεία, κατασκευή δρόμων και γεφυρών είναι μερικά από τα έργα σας. Αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η κατασκευή υδροηλεκτικού φράγματος στην επαρχία Ελμπασάν, το οποίο εγκαινιάστηκε  πριν ένα χρόνο περίπου.

Τα λόγια σας στα εγκαίνια του ότι: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν ζει για τον εαυτό της. Ο,τι είναι, ό,τι έχει, ό,τι κάνει προορίζεται για όλη την κοινωνία, όπου βρίσκεται. Μοιράζεται τα δώρα του Θεού, την ειρήνη, την αγάπη και τη δικαιοσύνη με όλους τους ανθρώπους», αποτελούν την επιτομή της Χριστιανικής πίστης.

Κυρίες και κύριοι

Αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Ο Ιεράρχης του στοχασμού, της ανθρωπιάς, της συναδέλφωσης, της αγάπης. Ενας παγκόσμιος διανοούμενος, μια ιδιαίτερα φωτεινή μορφή της Ορθοδοξίας,  ένας υπέροχος άνθρωπος, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και αντικείμενο θαυμασμού σε εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως νέους, σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να ανασύρω στην μνήμη μου την εικόνα του. Τον θυμάμαι στην δικτατορία, το 1973 φορώντας το ράσο και το Σταυρό του να μεταφέρει τρόφιμα στους έγκλειστους φοιτητές της Νομικής. Σε εκείνους τους αγώνες τον αισθανθήκαμε δίπλα μας. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Μακαριώτατε

Ακόμα και τώρα, αυτές τις εποχές που οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, προκαλούν τον φόβο, την υστερία, κάνοντας τους ανθρώπους να χάνουν την ψυχραιμία τους και τις πολιτικές ηγεσίες να ορθώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τείχη,  στοχοποιώντας στην ουσία  οτιδήποτε διαφορετικό,  φωτίζετε με τα κείμενά σας και τις πράξεις σας,  τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσουν οι ηγεσίες της Δύσης και συνολικά οι κοινωνίες της Δύσης.

Οι δηλώσεις σας για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, το ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγαλείο των ελληνίδων μητέρων που θηλάζουν τα παιδιά των προσφύγων, αποτελούν σταθμό και ερέθισμα για προβληματισμό.

Οι απόψεις σας που κατατίθενται στα κείμενά σας ότι «η αύξηση του φόβου, της ξενοφοβίας της εχθρότητας κατά του Ισλάμ δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση στα φαινόμενα της τρομοκρατίας», ότι  «Η τρομοκρατία δεν μπορεί να εκπροσωπεί κανέναν πολιτισμό. Συνιστά την άρνηση του πολιτισμού», ότι «κάθε έγκλημα στο όνομα της θρησκείας είναι έγκλημα κατά της ίδιας της θρησκείας. Κάθε μορφή βίας στο όνομα της θρησκείας, βιάζει, με όλες τις έννοιες, την ίδια την θρησκεία. Κανένας πόλεμος δεν είναι ιερός. Η ειρήνη μόνο είναι ιερή», απαντούν με σαφήνεια σε όσους στο όνομα της θρησκείας σχεδιάζουν και υλοποιούν ενέργειες και πράξεις απάνθρωπες.

Μακαριώτατε

Σύσσωμη η κοινωνία της πόλης μας, σας καλωσορίζει. Για όλους μας, τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας, η παρουσία σας στην Λάρισα, αποτελεί ύψιστη και ξεχωριστή τιμή.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε ένα φωτισμένο Ιεράρχη, μια σπάνια προσωπικότητα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο να δημιουργεί γέφυρες που οδηγούν τους ανθρώπους στην Αλήθεια, διδάσκοντας στην πράξη την καταλαγή, την αμοιβαία εκτίμηση, την συνύπαρξη και την αλληλοκατανόηση.

Θυμάμαι στη συζήτησή μας στα Τίρανα την άποψή σας για τις γέφυρες. Σας ανακοινώνω λοιπόν, ότι η μεγάλη κεντρική πεζογέφυρα του Πηνειού ποταμού μας, η οποία κοσμείται και με έργα του συμπολίτη μας Χρήστου Παπανικολάου, που βρίσκεται χρόνια δίπλα σας θα έχει το όνομά σας.   Αυτή την πρόταση θα κάνω στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πιστεύω βαθύτατα ότι και πάλι θα έχω την ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβούλων.

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιε, με απλά λόγια Αναστάσιε της καρδιάς μας,  ως δήμαρχος Λαρισαίων υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και με αισθήματα απόλυτου σεβασμού και ταπεινότητας, σάς ανακηρύττω Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων.

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη χθες (05-06-2017) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Tags: , ,

Εκθέσεις Ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φιλότεχνων ολοκληρώθηκαν οι δύο εκθέσεις ζωγραφικής που φιλοξενήθηκαν στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και έγιναν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου.

Η πρώτη αφορούσε έργα ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων του Εργαστηρίου Τεχνών με εκπαιδεύτρια την Ευαγγελία Χατζούλη, ζωγραφική και κατασκευές με εκπαιδεύτρια την Ολυμπία Κατσανούλη και κοσμήματος με εκπαιδεύτρια τη Μάχη Μπαντούλη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης, αφού εξήρε τη σημαντική δουλεία που γίνεται τόσο στο Εργαστήρι Τεχνών όσο και στα υπόλοιπα τμήματα, παρέδωσε αναμνηστικά σε όσους συμμετείχαν στην 3η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που είχε τον τίτλο «Βηματισμοί τέχνης στο φως και τη σκιά».

Η δεύτερη έκθεση του Γιάννη Χριστάκη, εικαστικού- ιστορικού της τέχνης, με τον τίτλο «Χρώματα της Άνοιξης» είχε ως κύριο θέμα τις πολύπτυχες εικόνες της ελληνικής άνοιξης, φωτεινά τοπία, εικόνες της αναγέννησης της φύσης, που με τη σειρά τους μας δημιουργούν μια αίσθηση ευφορίας, ομορφιάς και αισιοδοξίας για το μέλλον μας.

Tags: , ,

Μήνυμα του Χρήστου Κέλλα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας, που ξεκινούν σήμερα τις Πανελλήνιες εξετάσεις, εύχομαι καλή επιτυχία.

Ο ανηφορικός δρόμος της σχολικής διαδρομής φτάνει στο τέλος του.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό για τη ζωή τους και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Με αισιοδοξία, ηρεμία  και πίστη στις δυνατότητές τους, καλούνται να δώσουν μια μάχη γνωρίζοντας ότι θα τους περιμένουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες ακόμη.

Ας είναι αυτός ο σταθμός, η πρώτη πετυχημένη πρόβα στο έργο της ζωής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η αυλαία τώρα ανοίγει.

Και πάλι καλή επιτυχία».

 

 

Tags: , ,

Καταστροφικό το χαλάζι που έπληξε περιοχές των Φαρσάλων

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τις κτηματικές περιοχές του Ανωχωρίου, Κατωχωρίου και Σταυρού Φαρσάλων, με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Δεσπόπουλο Κωνσταντίνο, Τύμπα Κωνσταντίνο, τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο, τον Διευθυντή της Διεύθηνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο και τοπικούς φορείς επισκεφτήκαν άμεσα τις πληγείσες περιοχές.

xalazi

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν υπολογίζονται ότι συνολικά είναι 5.000 στρέμματα και είναι κυρίως της βιομηχανικής τομάτας, του βαμβακιού, των σιτηρών και των ψυχανθή. Συστήθηκε στους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν δηλώσεις εντός δεκαπέντε (15) ημερών και να προβούν στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες. Στην περιοδεία του κλιμακίου συμμετείχαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

 

 

Μήνυμα του Γιώργου Κωτσού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι καλή επιτυχία σ’ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που μπήκαν στον δύσκολο στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Απαιτείται ψυχραιμία και δύναμη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει καθοριστεί και δεν πρέπει να διαφεύγει από κάθε υποψήφια και υποψήφιο, πως το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά σ’ οποιαδήποτε λειτουργία μας!

Όλες και όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, όχι όμως τη μοναδική, ή τελευταία τους ευκαιρία. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για το καλύτερο και το μεγαλύτερο! Για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα απαιτείται σοβαρή προσπάθεια, σωστή προετοιμασία και προσήλωση στον στόχο.

Είμαι βέβαιος ότι και φέτος ο Νομός μας θα καταλάβει τις πρώτες θέσεις πανελληνίως, σε ότι αφορά στις επιτυχίες εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Γιώργος Κωτσός

Δήμαρχος Μουζακίου

Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Tags: , ,

Κώστας Νούσιος: Η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση

«Ένα σπουργίτι κάθισε στον ώμο μου για μια στιγμή, την ώρα που έσκαβα κάποιου χωριού ένα κήπο, κι αισθάνθηκα απ’ αυτό πιο τιμημένος κι από το μεγαλύτερο παράσημο» Χένρι Θορώ, Walden

Το περιβάλλον αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών, μετά την απόφαση-σοκ του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Η κίνηση αυτή, που σήμανε ένα επίπονο πισωγύρισμα (η Αμερική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου), πέρα από τους κινδύνους που κρύβει, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας και αφύπνισε -κάπως βίαια- την κοινή γνώμη σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και η κατάσταση στην οποία ο ίδιος ο άνθρωπος έχει φέρει τον κόσμο που τον περιβάλλει, καθιστά τη συζήτηση για το περιβάλλον επιτακτική και την τοποθέτησή του στην ατζέντα με τις βασικές προτεραιότητες κάθε χώρας στον πλανήτη.

Λόγω των παραπάνω, η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συγκεντρώνει φέτος πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά (από το 1972 οπότε καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ) και βρίσκει περισσότερα ευήκοα ώτα από ποτέ προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση», που ίσως βρίσκεται στην καρδιά όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση εξηγεί πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον μοντέρνο άνθρωπο και κυρίως την αδιαφορία του για τη σωτηρία της.

Ο σημερινός άνθρωπος ζει σε ρυθμούς εξοντωτικούς, σε τσιμεντουπόλεις με ελάχιστους χώρους πρασίνου, αναπνέοντας καυσαέρια και ακούγοντας αποκλειστικά τους ήχους του αστικού χάους. Οι εξαντλητικοί εργασιακοί ρυθμοί δεν του αφήνουν ελεύθερο χρόνο για να επωφεληθεί από τα θετικά της φύσης και της αρχέγονης λυτρωτικής μεταξύ τους αλληλεπίδρασης.

Η φύση ανέκαθεν υπήρξε το καταφύγιο του ανθρώπου, ένας τόπος ασφάλειας και αίσθησης ελευθερίας. Σήμερα, εν έτει 2017, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος, την πίεση της καθημερινότητας και τις ασθένειες που απορρέουν από ένα τόσο ασφυκτικό περιβάλλον όπως αυτό που έχει οικοδομήσει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Η φετινή θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ως βασικό σκοπό να ενθαρρύνει όλους μας να βγούμε έξω και να εκτιμήσουμε βιωματικά τα οφέλη αυτά, απολαμβάνοντας την ομορφιά και την ποικιλομορφία του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει και μας συντηρεί. Μας καλεί να νιώσουμε τη φύση μέσα στο περιβάλλον που ζούμε, να έρθουμε σε επαφή με όσα έχει να μας προσφέρει και με αυτόν τον τρόπο να εμπεδώσουμε την ανάγκη προστασίας της.
Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, τη βλέπουμε σταδιακά να αποκτά όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις και είναι καθήκον όλων μας να δράσουμε άμεσα, εδώ και τώρα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως, το λιώσιμο των πάγων και η άνοδος του παγκόσμιου μέσου επιπέδου της θάλασσας είναι γεγονός. Την περίοδο 2000-2012, για κάθε έναν βαθμό Κελσίου αύξηση της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας πάνω από τους 31,5°C, το ποσοστό της θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 5,2%.

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ήρθε με μεγάλο κόστος για τον άνθρωπο και η αντιστροφή της σημερινής πραγματικότητας απαιτεί αποφασιστικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια την σοβαρότητα της κατάστασης και έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση προς καθαρές μορφές ενέργειας, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 40 % έως το 2030.
Στο πλαίσιο της Ε.Ε., η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ελέω κρίσης όμως έχει μείνει αρκετά πίσω στους εθνικούς ενεργειακούς της στόχους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενη στις παραπάνω συνθήκες και στο «SOS» που εκπέμπει ο πλανήτης, έχει θέσει ως προτεραιότητα μέσα από τις δράσεις της (βλ. επαναδημιουργία Λίμνης Κάρλας και υλοποίηση έργων οικολογικής αναβάθμισης και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων) τη διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, τη συνετή διαχείριση των φυσικών πόρων, την καταπολέμηση των καταστροφών του περιβάλλοντος στην πηγή δημιουργίας τους, την ανάδειξη των δυνατών σημείων της τοπικής περιβαλλοντικής ταυτότητας και τη σύνδεση της αναγκαιότητας προστασίας της φύσης με την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Στοχεύοντας στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, με βασική αρχή πως το φυσικό περιβάλλον θα είναι κάθε μέρα και περισσότερο παράγων ανάπτυξης.

Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί πλέον να θεωρείται απλώς ένα περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό ζήτημα, καθώς θέτει σε κίνδυνο την προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας.

Είναι λοιπόν απαραίτητη η άμεση εγκαθίδρυση μιας διεθνούς συμμαχίας για το περιβάλλον, που μέσα από την από κοινού δέσμευση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τις κατάλληλες δράσεις, να καταφέρει να κινητοποιήσει τον άνθρωπο ώστε να γίνει επιτέλους μέρος της λύσης μέσα από τις απλές, καθημερινές του συνήθειες και όχι πια θύτης, με «όπλο» την αδιαφορία του.

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου, Δικηγόρου – Θεμ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Tags: , ,

Στη μάχη των Πανελλαδικών και οι Θεσσαλοί υποψήφιοι

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου, εύχεται  καλή επιτυχία στους μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην δοκιμασία των εξετάσεων για την εισαγωγή τους, στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας .

Στη Θεσσαλία θα λάβουν μέρος 5.751 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων σε 67 Εξεταστικά Κέντρα και 1.380 υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων σε 8 Εξεταστικά Κέντρα.

«Τ’ αλφαβητάρι των άστρων που συλλαβίζεις / όπως το φέρει ο κόπος της  τελειωμένης μέρας» γράφει ο Σεφέρης στο ποίημά του “Τελευταίος Σταθμός”. Οι στίχοι αυτοί ταιριάζουν στον κόπο της «τελειωμένης» πορείας των μαθητών, στο όμορφο ταξίδι της μαθητικής ζωής το οποίο καταλήγει σε έναν σημαντικό σταθμό, όχι όμως και τον  τελευταίο.

Αγαπητοί μας μαθητές, κάθε τέλος σηματοδοτεί και μία νέα αρχή. Για εσάς, που με κόπο και επιτυχία φτάσατε ως εδώ, ξεκινάει ένα νέο ταξίδι, αυτό της ενηλικίωσης με τους πολυάριθμους σταθμούς της ζωής. Όπως κι αν είναι αυτός ο σταθμός, καλός ή λιγότερο καλός, σημασία έχει «ο πηγαιμός»  και η ελπίδα για τα επόμενα ταξίδια.

Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι καθηγητές σας και οι υπηρεσίες της Εκ/σης φροντίζουμε ώστε και αυτή η εξεταστική διαδικασία να διεξαχθεί σε κλίμα ασφάλειας και ηρεμίας, αδιαβλητότητας και διαφάνειας.

Εσείς απερίσπαστοι να κάνετε την προσπάθειά σας και να στοχεύετε ψηλά διότι με «το αλφαβητάρι των άστρων» γράφονται τα όνειρα που έχει ανάγκη η νέα γενιά και ο τόπος μας.

 

Ελένη Αναστασοπούλου

Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης Θεσσαλίας

 

 

Tags: , ,

Επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Η κ. Γεννηματά συνοδευόμενη από τον Βουλευτή της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης κ. Μπαργιώτα Κων/νο, τον πρώην Βουλευτής  ΠΑΣΟΚ κ. Έξαρχος Βασίλειος, φίλοι και συνεργάτες από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής, προσήλθαν στο Campus του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος  Παναγιώτης Γούλας, ο Αν. Πρόεδρος κ. Βελισαρίου Ευστάθιος , ο Διευθυντής της Σχολής ΣΤΕΓ—ΤΡ. & ΔΙΑΤΡ. κ. Μουλάς Ανάργυρος, η Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Βογιατζή Ελένη, καθηγητές , διοικητικοί και ΕΤΠ του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος του ιδρύματος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την κυρία Γεννηματά για την επίσκεψη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας είπε τα εξής:

Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τα Τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής  έχουν να επιδείξουν καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και των τροφίμων.
Για παράδειγμα, στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής έχουμε υλοποιήσει καινοτομίες που περιλαμβάνουν φυσικά ζιζανιοκτόνα, παραγωγή αιθέριων ελαίων, τεχνολογίες ασφάλειας στη γεωργία, νέες τεχνολογίες γεωργικής μηχανολογίας και αυτοματισμούς, συστήματα θερμοκηπίων για ελάχιστη κατανάλωση νερού και ενέργειας, (Γεωθερμίας & Αεροπονίας), αποδοτικές καλλιέργειες όπως καρυδιάς, και συστήματα υδροπονικής χορτονομής.
Στη ζωική παραγωγή στο ΤΕΙ Θεσσαλίας έχουμε, για παράδειγμα,  αναπτύξει καινοτόμες τεχνικές για την αναπαραγωγή προβάτων και για τη χρήση πολυφαινολικών προσθέτων στην εκτροφή χοιριδίων , πτηνών & είναι μεγάλη η συμβολή μας στις πιστοποιήσεις προϊόντων και ιδιαίτερα ΠΟΠ, αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας.
Στον τομέα των τροφίμων έχουμε πρωτοπόρα έρευνα σε βιοενεργά  τρόφιμα όπως ελιές εμπλουτισμένες με πολυφαινόλες, επιδόρπιο με βιολογικό ρύζι χωρίς ζάχαρη, αλλαντικά με πολυφαινόλες, κέτσαπ χωρίς ζάχαρη με στέβια και ινουλίνη, χαλβά Φαρσάλων με βελτιωμένη διατηρισιμότητα και λειτουργικό γιαούρτι με βιταμίνη D.

Η κ. Γεννηματά από την αρχή δήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί το Αγρόκτημα όπου υπάρχει παραγωγή και συγκεκριμένα επισκέφτηκε:

Τις σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (κτίριο Αιγοπροβάτων — κτίριο Βοοειδών –κτίριο Πτηνοτροφείου για κρέας και αυγά) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων , κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής και εκείνη την στιγμή της επίσκεψης πραγματοποιούνταν εργαστήριο Τεχνητής σπερματέγχυσης , όπου η  κ. Γεννηματά παρατήρησε την κινητικότητα νωπού σπέρματος κριού στο μικροσκόπιο και συνομίλησε με τους φοιτητές και το προσωπικό. Πρέπει να τονισθεί οι κτηνοτροφικές μονάδες του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων  ( υλοποιήθηκαν με το ΕΣΠΑ), είναι από τις πλέον σύγχρονες στην Ελλάδα όπου εκπαιδεύονται οι φοιτητές κατά την διάρκεια των σπουδών τους αλλά υλοποιούνται και ερευνητικά προγράμματα των καθηγητών.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας  κ. Γούλας Παναγιώτης ξενάγησε την πρόεδρο στο χώρο όπου στεγάζεται ο  Γεωργικός εξοπλισμός  με τον οποίο  εκπαιδεύονται οι φοιτητές της Κατεύθυνσης Μηχανικής Βιοσυστημάτων , ‘όπου ο καθηγητής κ. Γράβαλος εξήγησε τις νέες τεχνολογίες και την χρήσεις τους στην Γεωργία. Τέλος ξεναγήθηκε στο μηχάνημα υψηλής πίεσης και στο μηχάνημα παραγωγής του γάλακτος Γαϊδάρας σε σκόνη με την μέθοδο της λυοφιλίωσης.Ο κ. Γκουτζίδης εξήγησε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποί α απέκτησε το εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων.

Τέλος με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της κ. Γεννηματά,  της δόθηκαν προϊόντα των εργαστηρίων και του αγροκτήματος (φακή χωρίς φυτοφάρμακα, μαρμελάδα, αιθέρια έλαια και αρωματικά φυτά καθώς και δύο δενδρίλια κλωστικής κάνναβης από το εργαστήριο αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της καθηγήτριας κ. Βογιατζή Ελένης.

Αναχωρώντας η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ιδρύματος και  όλους τους παρευρισκομένους και υποσχέθηκε σε ,μία άλλη επίσκεψη να έχει περισσότερο χρόνο.

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


    None Found