Tags: , ,

Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. ΑπόστολοςΚατσιφάρας, Πελοποννήσου κ. ΠέτροςΤατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. ΧρήστοςΜέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππουεκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που αυτό μεταβιβάζει από την κεντρική Διοίκηση στις αιρετές Περιφερειακές Αρχές. Ειδική αναφορά έκανε στη διάταξη για τη σύσταση Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος στην έδρα κάθε Περιφέρειας και τη διάρθρωσή του σε επίπεδο τμήματος στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες ιεράρχησαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία του Παρατηρητηρίου την έγκαιρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του και κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να αξιοποιήσει στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση πριν προωθηθεί στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών κ. Κ. Αγοραστό και τους Περιφερειάρχες το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο πλέον προς κατάθεση στη Βουλή και αφορά την οργανωμένη δόμηση, την πολεοδομική αδειοδότηση, την τακτοποίηση αυθαιρέτων και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τους ελέγχους στο μέλλον.

Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει. Πρόθεσή μας είναι όσο το δυνατόν να υπάρξει μεγαλύτερη αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού. Ο διάλογος είναι ανοιχτός και θα συνεχίσουμε σε καλό πνεύμα για να φθάσουμε στο τέλος της ημέρας σε σωστή απόφαση από κοινού με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Το κομμάτι που αφορά την αυθαίρετη δόμηση δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το νομοσχέδιο που προϋπήρχε και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Άρα, με μικρές αλλαγές σ’ αυτά που υπήρχαν ως δεδομένα, θα καταλήξουμεστο ίδιο πλαίσιο».

 

Κώστας Αγοραστός, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Είναι σημαντική η πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη να μας καλέσει να συζητήσουμε και να εμπιστευτεί τις αιρετές Περιφέρειες. Είναι ξεκάθαρο ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να άρουμε οποιαδήποτε ανισότητα δημιουργούσε προβλήματα στο παρελθόν και τα οποία επωμίζονται οι πολίτες.

Συζητήσαμε για το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος το οποίο πρέπει και πρόκειται να στελεχωθεί και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της απρόσωπης δημόσιας διοίκησης, που είναι το ζητούμενο σ’ ένα σύγχρονο κράτος.

Αυτό το νομοσχέδιο άμα τη εφαρμογή του βάζει κανόνες, όρους και διαδικασίες, οι οποίες χρειάζονται για την προστασία και τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στα γκισέ των υπηρεσιών».

 

Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας:

«Μία ακόμη αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους, μετά τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, μεταφέρεται στις Περιφέρειες από κατ’ αρχήν αδυναμία στη λειτουργία και ευθύνη της διαχείρισης της αρμοδιότητας αυτής από το κεντρικό κράτος.

Εμείς θέλουμε τη χωροταξία αλλά θέλουμε προσωπικό και πόρους. Θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος αυτή η τομή-μεταρρύθμιση να μη συνοδευτεί από την αντίστοιχη στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Οι Περιφέρειες έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος σε δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας έχει προοπτική αρκεί όλοι να τη στηρίξουμε και όχι να μεταφέρουμε μόνο τις αδυναμίες του κεντρικού κράτους».

 

Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

«Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται σε εξαιρετικά σωστό δρόμο. Ιδιαίτερα, για πρώτη φορά, η ευθύνη του δομημένου περιβάλλοντος περνά στην αιρετή Περιφέρεια κι αυτό θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική μεταρρύθμιση που ενισχύει τον θεσμό.

Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι εφ’ όσον λυθούν και τα σημαντικά προβλήματα προκειμένου να λειτουργήσει εξαιρετικά αυτή η καινούργια Διεύθυνση στις Περιφέρειες θα δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Είναι καθαρώς μια αναπτυξιακή προοπτική κι ευελπιστούμε ότι και αυτή θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ενίσχυση του περιφερειακού θεσμού, που αποτελεί την ελπίδα αυτού του τόπου για ανάπτυξη, για συγκροτημένη προστασία και στο περιβάλλον και στο χωρικό σχεδιασμό που ήταν πάντοτε τα ζητούμενα σ’ αυτόν τον τόπο».

 

 

Tags: , ,

Προγραμματισμός Ορκωμοσιών Ιουνίου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Και Τεχνολογίας Τροφίμων  και Διατροφής

 • Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων: Δευτέρα12-06-2017 και ώρα 11:00πμ.
 • Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων : Τρίτη 13-06-2017 και ώρα 11:00 πμ.
 • Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας(Καρδίτσα) Δευτέρα 19-06 -2017και ώρα 12:00μμ (στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Σ.ΤΕ.Ξ&Ε.)
 • Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Καρδίτσα): Παρασκευή 16-06-2017 και ώρα 12:00μμ (στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Σ.ΤΕ.Ξ&Ε.)

 

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

 • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.: Παρασκευή16-06-2017 και ώρα 12:00μμ.
 • Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.: Πέμπτη 15-06-2017 και ώρα 10:30πμ, η πρώτη ορκωμοσία και ώρα 12:00μμ η δεύτερη ορκωμοσία.
 • Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.(Λάρισα):Τετάρτη 14-06-2017 και ώρα 12:00μμ
 • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. :Τετάρτη 14-06-2017 και ώρα 10:30πμ.
 • Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (Καρδίτσα):Δευτέρα12-06-2017 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Σ.ΤΕ.Ξ& Ε.)
 • Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα)Πέμπτη 22-06-2017 και ώρα 12:00μμ

 

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας

 • Τμήμα Νοσηλευτικής: Δευτέρα 19-06-2017 και ώρα 12:00μμ
 • Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων: Τρίτη 20-06-2017και ώρα 11:00πμ

 

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

 • Πρώην Τμήμα , Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρώην Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων: Τετάρτη 21-06-2017 και ώρα 10:30πμ
 • Τμήμα Λογιστικής:Παρασκευή 23-06-2017 και ώρα 10:30π.μ. η πρώτη ορκωμοσία και 12:30 μμ., η δεύτερη ορκωμοσία
 • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων:Τετάρτη 21 -06-2017 και ώρα 12:30μμ.

Τμήμα δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα): Τετάρτη 21-06-2017και ώρα 12:00μμ στο μεγάλο  Αμφιθέατρο του Τμήματος.

 

Tags: , ,

Δ. Λαρισαίων: Υποβολή αιτήσεων για voucher έως τις 9/6/2017

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει τη συνέχιση της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιούχων  voucher μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», για τους 26 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει 380 θέσεις βρεφών και 830 θέσεις νηπίων για τους δικαιούχους voucher στους Παιδικούς Σταθμούς, για παιδιά ηλικίας από 8 μηνών  μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018». Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος και για παιδιά 5-12 ετών, ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει  550 θέσεις για τα 10 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και τα  2 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ,  για τα παιδιά της πόλης μας.

Το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου είναι στη διάθεση των γονέων που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία και υποστήριξη για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, από τις 08:00 π.μ.-14:00 μ.μ. στα γραφεία της Δ/νσης  Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 3ος όροφος, έως τις 9/6/2017, καταληκτική ημερομηνία.

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την παραλαβή των voucher.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων εκτός τοιχών

Στον προαύλιο χώρο των 13ου  και 1ου Παιδικού Σταθμού τα πάντα άλλαξαν. Οι κούκλες ζωντάνεψαν, οι νότες ταξίδεψαν, τα χρώματα έκαναν τη διάθεση διαφορετική και οι γονείς καθώς και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την καθημερινότητα των παιδικών σταθμών του Δήμου. Έγινε σε όλους γνωστό ότι στη διάρκεια της χρονιάς μέσα από δράσεις και παιχνίδια τα παιδιά περνούν ευχάριστα, καλλιεργούν αξίες, εμπεδώνουν γνώσεις.

Συγκεκριμένα τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο μεταμορφώθηκαν σε Μάγειρες, Μουσικούς, Αθλητές, Ζωγράφους, Κηπουρούς.

Επίσης επισκέφτηκαν τις γωνιές Υγείας, της Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης, Πειραμάτων, Κουκλοθέατρου, Παραμυθιού.

Ταυτόχρονα στον προαύλιο χώρο του 13ου Παιδικού Σταθμού πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Open System» υπό την εποπτεία του κ. Λάκη Κουρετζή.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα εδέσματα του 2ου ΙΕΚ Μαγειρικής.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε χάριν  στον υπερβάλλον ζήλο και την άψογη συνεργασία των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών και της Διεύθυνσής  τους.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κος Απόστολος Καλογιάννης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτρης Δεληγιάννης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό των παιδικών σταθμών που εργάστηκαν σκληρά αλλά και τα παιδιά με τους γονείς που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Αληθεύουν οι καταγγελίες για εισαγωγές γάλακτος για παραγωγή φέτας;

Αν αληθεύουν οι καταγγελίες για εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος για παραγωγή φέτας, που οδηγούν σε κατάρρευση των τιμών παραγωγού, αλλά και υπονόμευση του προϊόντος ως ΠΟΠ, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, μετά από σχετική επιστολή-κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στην ερώτησή του τονίζει τα εξής:

«Η κατάσταση των κτηνοτρόφων επιδεινώνεται ραγδαία, αφενός λόγω της κυβερνητικής πολιτικής -με κορωνίδα την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών- αφετέρου της αδυναμίας της κυβέρνησης να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις, όπως η κατρακύλα στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, με επίκληση τις εισαγωγές φθηνότερου γάλακτος που, όπως καταγγέλλεται, χρησιμοποιούνται στην παραγωγή φέτας. Ως γνωστόν, η φέτα είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), γεγονός που δεν επιτρέπει τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος για την παραγωγή της. Άλλως, τίθεται σε αμφιβολία το καθεστώς ΠΟΠ για το οποίο η χώρα έδωσε μάχες μέχρι να το κατοχυρώσει.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ‘‘Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας’’ απουσιάζουν παντελώς οι έλεγχοι από τον ‘’ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ’’. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Νίκου Παλάσκα προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (27.05.17), οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των τιμών του γάλακτος και παραπέμπουν σε παραδοχή-δικαιολογία γαλακτοβιομηχανίας ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί όσους παράγουν φέτα χρησιμοποιώντας φθηνότερο εισαγόμενο γάλα! Εύλογα, λοιπόν, οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, τους οποίους άλλωστε, όπως οι ίδιοι τονίζουν, χρηματοδοτούν για να κάνει ελέγχους.

Θυμίζω ότι, πρόσφατα, είχα επισημάνει τον κίνδυνο γαλακτοβιομηχανίες, με άλλοθι τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA), να προχωρήσουν σε μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, εξέλιξη που θα επηρέαζε πολύ αρνητικά τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Σε σχετική ερώτησή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (14.03.17) ζήτησα να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής της CETA πριν έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με το “Ψήφισμα του Τυρνάβου”, χωρίς να λάβω μέχρι σήμερα καμία απάντηση από την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, με βάση τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η απραξία της κυβέρνησης, έχει ως αποτέλεσμα την κατρακύλα των τιμών παραγωγού στο γάλα και την εξαπάτηση των καταναλωτών φέτας -αν αυτή παρασκευάζεται από εισαγόμενο γάλα, κάτι που μπορεί να βάλει σε περιπέτεια τη χώρα».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

 1. Έχετε ελέγξει τις σοβαρές και συγκεκριμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας; Αν ναι, ποια τα ευρήματα και ποιες οι ενέργειες που έχετε προβεί; Αν όχι, για ποιο λόγο δεν έχετε εξετάσει τις καταγγελίες;
 2. Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έλεγχοι για τις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος; Αν ναι πόσοι είναι αυτοί; Προτίθεστε να τους εντατικοποιήσετε και πώς;
 3. Θα προστατεύσετε τη φέτα από τυχόν ασυνείδητους, που αν αληθεύουν οι καταγγελίες δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο το καθεστώς ΠΟΠ, χρησιμοποιώντας εισαγόμενο γάλα για την παρασκευή φέτας;
 4. Επειδή οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν αδράνεια των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», ακόμα και για απλές περιπτώσεις, όπως την ενημέρωση του «ΟΠΕΚΕΠΕ» για την ορθή και έγκαιρη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, τι προτίθεστε να πράξετε;

 

Tags: , ,

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας «ασκητές» στο έργο του Ν. Καζαντζάκη

Μια διαφορετική προσέγγιση στο έργο του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, επιχείρησαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Στο πλαίσιο της έκθεσης «Σπουδή στην Οδύσεια» για το Έτος Καζαντζάκη που διανύουμε, την περασμένη Πέμπτη 1 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, παρουσίασαν με τρείς διαφορετικούς τρόπους την επίδραση που ασκεί μέχρι και σήμερα το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα.

Σε πρώτη φάση, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Εν.Πο.Λ., αποτελούμενη από τους: Καλλιόπη Γκαρλέμου, Γιάννη Νταλώση, Δημήτρη Γιαννούση, Θανάση Χαλκιά, Νίκο Αγγελέτο, σε σκηνοθεσία της Θεοδώρας Κακάτσιου και μουσική επιμέλεια του Νίκου Χαλκιά, παρουσίασαν αποσπάσματα της «Ασκητικής», με τη σκηνική μορφή του Θεατρικού Αναλογίου. Η γλαφυρή παρουσίαση των αφηγητών, ανέδειξε μια διαφορετική οπτική στην ιδιαιτερότητα της γραφής του συγγραφέα και του έργου, το οποίο έχει την θαυμαστή ιδιότητα να παίρνει μία άλλη διάσταση, κάθε φορά που κάποιος το διαβάζει.

Σε δεύτερη φάση, ο εθελοντής των Ενεργών Πολιτών, φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτορας Α.Π.Θ, Γιάννης Βαγγελοκώστας εισηγήθηκε το θέμα : Ο Νίκος Καζαντζάκης στα χρόνια του facebook – «Ψηφιακές κατασκευές μιας συγγραφικής ταυτότητας». Η ενδιαφέρουσα εισήγηση εστίασε στη σύγχρονη προσέγγιση του έργου του Καζαντζάκη από το ευρύ κοινό, διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα το Facebook. Τα διάφορα αποσπάσματα του έργου του μεγάλου μας συγγραφέα, που κυκλοφορούν κατά κόρον στις αναρτήσεις των χρηστών, η εικονογράφηση που τα συνοδεύει, η διασύνδεσή τους με τις επίκαιρες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και η λειτουργία τους ως μέσον έκφρασης της συναισθηματικής φόρτισης των χρηστών, επιβεβαιώνει την διαχρονικότητα του έργου, και του προσδίδει μια νέα δυναμική χρηστικότητα, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη τεχνολογική πρόοδο και τις νέες μορφές έκφρασης, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Το τρίπτυχο αφιέρωμα ολοκληρώθηκε, με μια ανίχνευση του έργου του Ν. Καζαντζάκη στην ελληνική δισκογραφία. Παρουσιάστηκε διεξοδικά με χρήση εικόνων η όλη παρουσία του μέχρι σήμερα και ακούστηκαν οπτικοποιημένα τραγούδια σε στίχους του πολυταξιδεμένου συγγραφέα, μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η εθελόντρια Εύη Καλούδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ν. Καζαντζάκη και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι.Κατσίγρα.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές του αφιερώματος καθώς και τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του.

 

 

Tags: , ,

Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου για του Αγίου Πνεύματος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος :Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Tags: , ,

Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, μία περίπτωση απάτης μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σε ιστοσελίδα σχετικά με πώληση ανυψωτικού μηχανήματος έργων, ο 60χρονος από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, ύστερα από επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, έπεισαν 50χρονο ημεδαπό, το πρωί της (24-05-2017), να καταβάλει μέσω τραπεζικού λογαριασμού το χρηματικό ποσό των (1.120) ευρώ, χωρίς ποτέ να παραλάβει το μηχάνημα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος είναι δικαιούχος του προαναφερόμενου τραπεζικού λογαριασμού και ενέχεται στη διάπραξη παρόμοιων περιπτώσεων απάτης μέσω διαδικτύου, οι οποίες καταγγέλθηκαν σε διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

 

 

 

 

Tags: , ,

Συντηρεί το δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τυρνάβου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού περνάει αύριο από την Οικονομική Επιτροπή και πηγαίνει για δημοπράτηση το έργο: «Συντήρηση Π.Ε.Ο Λάρισας – Τυρνάβου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με σχέδιο, προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Παράλληλα με έργα όπως αυτά δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία».

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της Εθνικής Οδού 3 της οποίας η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

β) σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Το είδος της συντήρησης (βάθος φρεζαρίσματος, πλάτος επέμβασης, τυχόν κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, πάχος στρώσης κυκλοφορίας, επιλογή κοινής ή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας κλπ.) θα καθοριστούν σε επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και με βάση τα τωρινά χαρακτηριστικά της οδού. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της  αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα που θα κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας της οδού θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση θα πραγματοποιείται τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Tags: , ,

Δημήτρης Σιούφας: Μια συνομιλία μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1991 για τη συμμετοχή μου στην Κυβέρνησή του

Στις 7 Αυγούστου του 1991, κλήθηκα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να προσέλθω το απόγευμα, για συνάντηση μαζί του.

–      Κύριε Σιούφα, μου είπε, σας επέλεξα να αναλάβετε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αύριο ορκίζεστε.

Ευχαρίστησα για την τιμή και είπα στον Πρωθυπουργό:

–      Κύριε Πρόεδρε, επειδή το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό, θα δεχθώ αυτή την αποστολή, εφόσον στις αρμοδιότητες τις οποίες θα καθορίσετε με τον Υπουργό, μου ανατεθούν όλες οι αρμοδιότητες και στο Νομοθετικό έργο, και στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο Πρωθυπουργός έμεινε έκπληκτος. Σηκώθηκε από την καρέκλα του και με κοίταξε με αυστηρό ύφος. Συνέχισα λέγοντας, ότι μόνο έτσι θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις και να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα.

Αν πρόκειται, εξήγησα, να περιμένω έξω από το γραφείο του Υπουργού για να με δεχθεί, ώστε να λάβουμε μια απόφαση ή να συμφωνήσουμε για την ακολουθητέα τακτική και στρατηγική, αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού o επιδιωκόμενος στόχος ήταν η διάσωση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και η μεταρρύθμισή του, ώστε να καταστεί μακρόχρονα βιώσιμο.

Η τοποθέτησή μου αυτή δεν έγινε ούτε από αλαζονεία, ούτε από έλλειψη σεβασμού προς τον πρωθυπουργό, ούτε από το φόβο της ανάληψης κυβερνητικών υποχρεώσεων. Αλλά γιατί πάντοτε πίστευα ότι  πολιτική δραστηριότητα και ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων έχει νόημα και αξία όταν υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγή πολιτικού έργου.

Ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε τότε να περάσω στον προθάλαμο του γραφείου του και να περιμένω. Μετά από μισή ώρα με φώναξε και πάλι και μου  είπε:

–      Παιδί  μου, είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτά που είπες.  Στην αρχή, το θεώρησα ως έμμεσο τρόπο να αρνηθείς τη θέση του Υφυπουργού. Παρακολούθησα το Σεπτέμβριο του 1990, πως υπερασπίστηκες την παρέμβαση Σουφλιά για το Ασφαλιστικό, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και εκτίμησα τη δύναμη των επιχειρημάτων σου και αυτό πρυτάνευσε στην επιλογή μου. Μίλησα με τον Υπουργό τον κ.Σούρλα και του ανέφερα τα διαμειφθέντα μαζί σου. Και ο Υπουργός μου είπε: «Έχει δίκιο ο κ. Σιούφας, Πρόεδρε. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει αυτό το ζήτημα, με λυμένα χέρια». Κατόπιν αυτού, πρόσθεσε, αύριο το πρωί να έλθεις για την ορκωμοσία.

Η ανάθεση όλων των αρμοδιοτήτων σε Υφυπουργό, έγινε για πρώτη φορά στα Κοινοβουλευτικά χρονικά και από ό,τι γνωρίζω δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση της περιόδου 1990-1992, κορυφαίο επίτευγμα της κυβέρνησής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έσωσε για μακρό διάστημα την κοινωνική πολιτική και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 02-06-2017

Tags: , ,

Λήξη της 9ης Φοιτητικής Εβδομάδας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Η Φοιτητική Εβδομάδα, το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του T.E.I. Θεσσαλίας, έχει ημερομηνία έναρξης στις 25 Απριλίου 2017και λήξης 26 Μαΐου 2017.

Το T.E.I. Θεσσαλίας οφείλει στην κοινωνία να παρουσιάζει τη δραστηριότητά του και να είναι ανοιχτό. Η Φοιτητική Εβδομάδα μόνο κατ’ όνομα είναι Εβδομάδα, καθώς εκτείνεται σε ευρύ χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο Φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να εκφραστούν και να δείξουν τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό, τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής προτρέπει τους φοιτητές να εκφραστούν μέσα από αυτήν τη διοργάνωση».

Το T.E.I. Θεσσαλίας είναι πρωτοπόρο καθώς είναι λίγα τα ιδρύματα που ανοίγουν τις πόρτες τους στην πόλη. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Η Φοιτητική Εβδομάδα  «Είναι ένας θεσμός που πέρασε από διάφορες φάσεις, ελπίζουμε ότι είναι πια στο στάδιο της ενηλικίωσης. Μια ενηλικίωση όμως που θα τον κρατήσει για πάντα στη νεότητα. Είναι φτιαγμένο από φοιτητές. Πολλές εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν από τις 25/4/2017 έως τις 26/5/2017, με τη συμμετοχή πολλών  φοιτητικών ομάδων. Έχουν δραστηριοποιηθεί φοιτητές από πολλές Σχολές και Τμήματα του T.E.I. Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική είναι η έντονη δραστηριότητα όλων των Σχολών, γεγονός που δείχνει ότι οι φοιτητές μας έχουν ένα ευρύτερο πνεύμα το οποίο χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε όλοι μας, ως παράδειγμα. Οι φοιτητές μας  μας χάρισαν ενάμιση μήνα πολιτισμού και εξωστρέφειας».

H Φοιτητική Εβδομάδα στόχο έχει να αναδείξει τις φοιτητικές αναζητήσεις στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στον αθλητισμό να ενθαρρύνει την έκφραση της ατομικής και συλλογικής δημιουργίας και να ενισχύσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο Τ.Ε.Ι.Θ. δραστηριοποιούνται σήμερα πολλές φοιτητικές ομάδες από όλα τα τμήματά του με ενδιαφέροντα στον αθλητισμό, στο θέατρο, στο χορό, στο εθελοντισμό, στη φωτογραφία, κ.τ.λ. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πόλης και πραγματοποιούνται άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός του ΤΕΙ/Θ.

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, με βάση την εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια, εργάστηκε με μία και μόνο αρχή, ότι δεν αποκλείεται κανένας φοιτητής από τη διοργάνωση. Ο χαρακτήρας του Γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι να συντονίζει τα γεγονότα που δημιουργούν οι ίδιοι οι φοιτητές. ΤοΓραφείο Φυσικής Αγωγής δε δημιουργεί γεγονότα. Το ίδρυμα δίνει χώρο στους φοιτητές του για να εκφράζονται και να δημιουργούν. Η Φοιτητική Εβδομάδα βγαίνει εκτός του T.E.I. Θ. και συνεργάζεται με το Δήμο Λαρισαίων.

Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι «ο καθρέφτης της πνευματικής ζωής των φοιτητών. Ο χώρος του ιδρύματος  δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης αλλά χώρος απόδοσης παιδείας».

 

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες της ελιάς

Στις πολύ πρώιμες – πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές η καρπόδεση έχει ολοκληρωθεί. Στις όψιμες συνεχίζεται η πτώση των πετάλων  και η καρπόδεση. Παρατηρείται  ανομοιομορφία στην καρπόδεση η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας και  καρπόδεσης.

 

ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ (Prays oleae)

Η πτήση της καρπόβιας γενιάς του εντόμου στις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές ξεκίνησε το πρώτο δεκαήμερο του  Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληθυσμοί του πυρηνοτρήτη στο δίκτυο φερομονικών παγίδων είναι μέτριοι και υψηλοί σε ορισμένες περιοχές.

Στις πολύ πρώιμες και πρώιμες περιοχές ο πυρηνοτρήτης άρχισε να ωοτοκεί στους μικρούς καρπούς μεγέθους 3-5 χιλ.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: Να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση του εντόμου όταν το 70% των καρπών έχει μέγεθος μεγάλου σκαγιού (διάμετρο 3-5 χιλιοστά).

 Ενδεικτικές ημερομηνίες:

Πολύ πρώιμες –περιοχές  από                3-5 Ιουνίου

Πρώιμες – Μεσοπρώιμες περιοχές από 6-8 Ιουνίου.

Όψιμες περιοχές   από       ……………..9-13 Ιουνίου.

Οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναληφθούν μετά από 8-10 ημέρες και όταν ο καρπός θα έχει μέγεθος 6-10 χιλ..

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ : Bacillus thuringiensis με φυσικό πύρεθρο  για τους βιοκαλλιεργητές (ψεκάζουμε βράδυ), pyrethrin (διάφορα σκευάσματα), deltamethrin, lambda cyhalothrinbetacyfluthrin phosmet,Thiacloprind,.Thiamethoxam,spinetoram,Chlorpyrifosmethyl κ.α. εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους Καζάνα Ιωάννη του γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης Αταλάντης (ΔΑΟΚ Φθιώτιδας), Μπαμνάρα  Γεώργιο συν/χο Γεωπόνο Της ΔΑΟΚ Ν.Λάρισας,  Χαρoντάκη Ιωάννη συν/χο Γεωπόνο της ΔΑΟΚ Ν. Μαγνησίας και την Ένωση Πηλίου που βοήθησαν  για την έκδοση του δελτίου του πυρηνοτρήτη.

 

ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ (Euphyllura phillyreae )

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:  Συνήθως οι προσβολές από το έντομο δεν έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή. Να γίνει καταπολέμηση μόνο όπου υπάρχουν σοβαρές προσβολές με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του πυρηνοτρήτη.

ΡΥΓΧΙΤΗΣ (Cribripennis Desbrochers)

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πρώιμη καρπόπτωση με προσβολές από ρυγχίτη κατά θέσεις (σε τοποθεσίες του Νότιου-Ανατολικού Πηλίου Ν.Αγχίαλος  κ.α.).

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: Να γίνει ψεκασμός μόνο στους ελαιώνες που είχαν ζημιά από το έντομο τα προηγούμενα δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του πυρηνοτρήτη.

ΜΑΡΓΑΡΟΝΙΑ (Palpita unionalis)

Στην ελιά οι προνύμφες του εντόμου προσβάλλουν και καταστρέφουν τις κορυφές και τα φύλλα των τρυφερών βλαστών ή ακόμα κλειστά άνθη και πράσινους αναπτυγμένους καρπούς.

To έντομο προκαλεί αξιόλογη ζημιά, κυρίως σε νεοσύστατους ελαιώνες, σε φυτώρια και σε αυστηρά κλαδεμένα δένδρα.

Την περασμένη χρονιά παρουσιάστηκαν σημαντικές προσβολές από την μαργαρόνια σε μεγάλα ελαιόδεντρα και σε τοποθεσίες οι οποίες συνορεύουν με δασικές εκτάσεις στους νομούς. Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: Να γίνει ψεκασμός των ελαιοδέντρων τα οποία το προηγούμενο έτος υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το έντομο σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του πυρηνοτρήτη, να ψεκαστούν επίσης οι νεοσύστατοι ελαιώνες, τα φυτώρια  και τα αυστηρά κλαδεμένα δέντρα.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ: Deltamethrin,lambdacyhalothrin-,thiamethoxam.κ.α.

 

ΔΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ (Dacus oleae )

 

Τα τελευταία χρόνια λόγω μη έγκαιρης καταπολέμησης έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον δάκο.Ο δάκος είναι ο σημαντικότερος εχθρός της ελιάς στη χώρα μας Οι πρώτες προσβολές εμφανίζονται. τον Ιούνιο –Ιούλιο όταν ο καρπός είναι επιδεκτικός για την ωοτοκία. Παρακαλούμε τους ελαιοπαραγωγούς να τοποθετήσουν οι ίδιοι παγίδες για την παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου στις αρχές Ιουνίου σε συνεργασία με τους γεωπόνους φυτοπροστασίας των ΔΑΟΚ των νομών (Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας ) και να  κάνουν οι ίδιοι τους δολωματικούς ψεκασμούς για την έγκαιρη καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων.

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται  για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της Ελιάς  να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  email: fyto12@otenet.gr

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο διαδίκτυο http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

 

Ο Προϊστάμενος Τμήματος α.α.

 

 

 

Λύκας Δημήτριος

 

Tags: , ,

Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμά τους για την κλιματική αλλαγή

Το μήνυμά τους για την Κλιματική Αλλαγή με ένα ξεχωριστό τρόπο προσπάθησαν να αποδώσουν τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Θεσσαλίας.

Στην προσπάθειά τους να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο καίριο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμμετείχαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού βίντεο, καθώς επίσης και  σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής , που διενήργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα :την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

 Το Συνέδριο με τίτλο  «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση», που θα πραγματοποιηθεί, στις 9 και 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα στο Thessalinikon Grand.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση και βράβευση των έργων των παιδιών.

Στην προσπάθειά τους να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο καίριο θέμα της κλιματικής αλλαγής, συμμετείχαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού βίντεο.

 Το Συνέδριο συνδιοργανώνει το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). 

 Βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

 Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση.

 Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών Επιχειρήσεων και Φορέων, που θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

 Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση για το κλίμα με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας».

 Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.pedthessalias4clima.gr), στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής».

 

ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Νατάσσα Θεοδωρίδου - Επειδή με ξέρω
Κατερίνα Στανίση - Δεν ανήκω σε κανένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσα εκεί
Χρήστος Χολίδης - Όλα είσαι εσύ
Στέλιος Διονυσίου - Μελαγχολώ
Βασίλης Καρράς - Πριγκιπέσα
Νίκος Μακρόπουλος - Που να σε βρω
Ηλίας Βρεττός - Και κάτι ακόμα
Λευτέρης Πανταζής - Μια εμπειρία
Πασχάλης Τερζής - Τι θα λες

 


  None Found