Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για τις αιτήσεις χρηματοδότησης ερευνητικών έργων


Τους λόγους, για τους οποίους αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην πρόσκληση για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας “Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας”, δύο εβδομάδες αφού έληξε η προθεσμία, ζητά να πληροφορηθεί ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνυπέγραψε ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ. Νίκη Κεραμέως, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Οι ερωτώντες βουλευτές υπενθυμίζουν ότι “η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στις 26 Ιανουαρίου 2018 απηύθυνε πρόσκληση για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας» με καταληκτική ημερομηνία τις 30 Μαρτίου 2018.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 16 Απριλίου 2018, η ΓΓΕΤ με νέα ανακοίνωση, έδωσε την δυνατότητα, σε όσους δυνητικούς δικαιούχους δεν μπόρεσαν «λόγω προβλήματος» να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησής τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), να οριστικοποιήσουν την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την εν λόγω Δράση έως την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018”.

Οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, καταλογίζοντας αμέλεια ή δόλο στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Για ποιο λόγο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση σε μια διαδικασία ανοιχτή στους ενδιαφερόμενους για περισσότερο από δύο μήνες, και μάλιστα δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας;
  2. Πόσες ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της αρχικής προθεσμίας και πόσες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης;

 

Προηγούμενο άρθρο Στην ψηφιακή εποχή τα σχολεία της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο ΕΚΛ: Μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους