Ειδήσεις

Δράσεις από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Παν/μίου Θεσσαλίας


Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τον μηνιαίο κύκλο υποστηρικτικών παρεμβάσεών τους υλοποιώντας, με την εθελοντική ανιδιοτελή συμμετοχή φοιτητών/τριών και διδασκόντων/ουσών, δημιουργικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14/5, ομάδα φοιτητριών υπό την καθοδήγηση της κας Αναστασίας Σουλιώτου, διδάσκουσα Εικαστικής Θεατρολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, υλοποίησε παιδαγωγικό σενάριο για κουκλοθέατρο με αναφορά στο προσφυγικό. Παράλληλα στις δίπλα αίθουσες η κα Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, μέλος ΕΕΠ Μουσικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τη συνδρομή άλλων φοιτητριών υλοποίησε μουσικά σενάρια για τους μικρούς μαθητές.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες  όλων των τάξεων των δύο σχολείων αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα σενάρια και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε αυτά.

Ο φετινός κύκλος της υποστήριξης των Παιδαγωγικών Τμημάτων στα δύο Δημοτικά Σχολεία του Αν. Πηλίου θα λάβει και τυπικά τέλος με την προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, την ερχόμενη Τρίτη 22/5.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ: Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων - GDPR
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 35χρονη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών