Ειδήσεις

Στη σύσκεψη του Δήμου για τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου ο Χρ. Κέλλας


«Έχω λάβει και ως βουλευτής αλλά και ως αντιδήμαρχος, μέρος σε πολλές παρόμοιες συσκέψεις στο παρελθόν. Οι περισσότερες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Γίνονταν πάντα μετά από τραγικά γεγονότα, τα οποία συνήθως έχουν να κάνουν με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Αναδεικνυόταν, ακόμη, ο επικοινωνιακός τους ρόλος, δηλαδή κουβέντα για την κουβέντα, όπως λέει ο λαός, αλλά επί της ουσίας τίποτα.

Περιμένω λοιπόν να ακούσω τις συγκεκριμένες λύσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και τη στήριξη, σε πρακτικό επίπεδο που χρειάζονται από μας, ώστε με κοινό σχεδιασμό, να προχωρήσουμε στην επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λάρισας σχετικά με τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα που συνεχώς συμβαίνουν στην οδό Βόλου, στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υποστήριξε πως τα βασικά αιτήματα των φορέων και κατοίκων της περιοχής, – απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την οδό Βόλου, χαρακτηρισμός της ως αστική οδός αλλά και επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου -, θα πρέπει να γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα χαραχθεί ο σχεδιασμός για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Κέλλας, πρότεινε “τη δημιουργία ενός μετώπου φορέων και θεσμικών τοπικών παραγόντων, το οποίο θα ασκήσει πίεση στα αρμόδια υπουργεία και τους κεντρικούς φορείς της κυβέρνησης”, δηλώνοντας “παρών” σε αυτή την προσπάθεια, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε:

«Καλό θα ήταν σήμερα, για να έχει και κάποιο νόημα η συγκεκριμένη σύσκεψη, να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα κινήσεων, το οποίο θα βοηθήσει να προγραμματίσουμε τις ενέργειές μας.

Πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στο τόσο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, για να πάψουμε να θρηνούμε άλλα αθώα θύματα στο βωμό της ασφάλτου».

 

Προηγούμενο άρθρο Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση